IRC-Galleria

^KaT^

^KaT^

*naiset rakastuu renttuihin.piste.com*

Pyllerö 5kk <3Maanantai 01.12.2008 01:43

Saara pieni pesusieni täytti perjantaina 5kk. Samana päivänä oli neuvola heti aamusta. Tässä taas oleellisimmat.

Saaran strategiset mitat:

Paino 8100g, lisää elopainoa neidille oli kertynyt +620g edellisestä käynnistä.
Pituus 66cm, lisää mittaa neidille oli tullut +2cm edellisestä käynnistä.
Päänympärys oli 41,5cm - vain puoli senttiä lisää kuukaudessa

Saara kulkee tyttölasten pituuskäyrällä aivan keskilinjaa. Painon ja pituuden suhde taas on +15% keskilinjasta. Silti neuvolatädin mukaan Saara ei mitenkään erityisen lihava ole. Päänympäryyden pituus itseäni kummastuttaa, kun Saara on mielestäni niin pienipäinen verrattuna velipoikaan, jonka päänympärys oli samassa iässä jo 45cm ja kasvoi aina vähintään sentin kuussa puoleen vuoteen asti. Ehkä tässä on taas kyse siitä, että lapsilla eri isät. Liekö mulla ja Tomaksella niin molopäät, että Henri tullut meihin. Iso pää, isot aivot ja sitä viisaampi ;) Ja Saara taas tulee vain isänsä miniatyyrisukuun, missä kaikilla on pienet päät ja jalat.

Sitten neuvolatädin turinat: "Hyvin kasvaa. Hyvän tuulinen. Kääntyilee."

Saara tosiaan on muuttunut ja kehittynyt paljon. Enää ei ole niin isänsä näköinen. Jess :) Hymy alkaa muistuttaa jo minun hymyäni ja korvat ovat kasvaneet - tulee äidin isot dumbokorvat :D Tyttö juttelee paljon ja on löytänyt kovemman desibelinkin. Huutaa asiansa mieluusti, jotkut vieraammat saattavat erehtyä luulemaan sitä itkuksi ja toiset vauvat useimmiten pelästyvät. Lisäksi Saara alkoi kääntyä liki kolmen viikon tauon jälkeen. Mikä helpotus! Nyt kääntyy melkein koko ajan. Tänäänkin kääntyi niin lujalla vauhdilla, että kääntyi mahaltaan heti selälleen takaisin :D
Tällä hetkellä syödään jo puolen päivän aikaan purkillinen kasvissosetta ja iltapäivällä purkillinen hedelmäsosetta. Illalla syödään riisi- tai kaurapuuroa. NANnia kuluu sellainen 600-800ml päivässä ja kerralla Saara juo 100-120ml. Neuvolantädin mukaan äidinmaidonkorviketta pitäisi saada 1000ml päivässä. Ei kyllä meillä onnistu. Ja jos kiinteät lopetan/vähennän vähenee Saaran unetkin. Ei kiitos. Saara kun nukkuu 10-12h yössä. Kerran saattaa herätä syömään ja silloinkin on nukkunut jo yleensä 8-9h ja kello näyttää aamulla seitsemää tai kahdeksaa. Olen kyllä miettinyt jos alkaisin herättää Saaran aiemmin, niin saisinkohan sen sitten illalla aiemmin nukahtamaan. Saara kun nukahtaa vasta klo 22:30 aikaisintaan. Omaa aikaa ei jää yhtään ellei kuku yötä kuten minä.

Baila baila :)Lauantai 22.11.2008 21:11

Tunnin päästä lähtö viihteelle!!!!
Mahassa perhosia :)

Varasto.Sunnuntai 16.11.2008 00:33

Ei sitä sillain joka päivä muista, mitä kaikkea sitä muinoin vaikkapa vain vuosi takaperin puuhasteli. Ihmismieli on niin kumma, ainakin mun mieleni :D Liekö kun on nuo lapset niin arki on sitten niin hektistä ettei jaksa olla kuin tässä ja nyt hetkessä.
Eksyin tänään tonttulakkeja etsimään kellariin ja löysinkin pahvilaatikollisen lukioaikaisia kirjoja ja muistiinpanoja sekä ainakin 4 keskeneräistä päiväkirjaa ja kaksi itse rustaamani runokirjaa. Vilkaisin niitä ohimennen ja nauratti kovasti kuinka "kersa" sitä on joskus ollut mieleltään ja olen varmasti vielä nytkin. Kuinka sitä niin luuli olevansa aikuista, kun täytti 18v. Täys ipanahan sitä on ollut! Enpä voi kehuskella olleeni järin aikuinen edes 21-vuotiaana. Näköjään sitä viisastuu hitaasti. Nykyisin taidan osata olla epäitsekkäämpi eikä kaikki pyöri oman navan ympärillä. Kiitettäköön siitä lapsiani <3

Baila baila :)Lauantai 15.11.2008 02:31

Ens lauantaina lähden ystikseni kans joraamaan Yön tahtiin.
Tampereella on lauantaina 22.11.2008 klo 21 alkaen Tullikamarilla Yön keikka!!!
Jee jee. Olen ostanut jo lipunkin :)

Ihmiset kuolee sukupuuttoon!Torstai 13.11.2008 17:02

Yli jokatoisella vuonna 1981 syntyneellä miehellä vain 52miljoonaa siittiötä millilitrassa. Liian vähän. -30% vähemmän kuin vuonna -96 lapsensa siittäneillä miehillä. Mikä tulevaisuus miespuolisilla jälkeläisillämme on?

Saara kääntyi!!!!Keskiviikko 12.11.2008 01:44

Jippiaijee!!!!
Viime viikolla Saara alkoi kääntyillä mahallaan ollessaan takaisin selälleen aina enemmän ja vähemmän päätä kopsauttaen. Tänään äidin hieno tyttö oppi asian sitten oikealla lailla; kääntymään selältään mahalleen. Enää ei voi sitten hetkeksikään jättää sängylle yksin...
Äiti on hyvin iloinen ja ylpeä tyttärestään. Henrikin oppi muinoin täsmälleen samassa 4,5kk:den iässä kääntymään. Taitaa olla sellainen aika keskiverto ikä kääntymiselle :)

Mahtava MarraskuuKeskiviikko 12.11.2008 01:39

Oltiin tuo viime yö (ma-ti) Annalassa anoppikullalla evakossa, kun paha ilkeä ukkoylijumala setä päätti pistää Kangasalle myrskyn. Kello 20 sähköt meni Ärrältä Lidlille asti poikki ja me asutaan sopivasti siinä välillä. Parasta oli, kun ukkorakas sattui istumaan just paskalla, kun sähköt meni ja veti kämpän pimeeks :D
No laittelin kynttilät palamaan ja siinä tunnelmahämyssä ooteltiin puolisen tuntia sähköjen paluuta. Ei mitään tapahtunut. Soitin Vattenfallille. Vastaus oli, että saattaa mennä useampikin tunti ennenkuin sähköt saadaan takas.
No Saara huutaa puolittain nälkää ja osittain pimeää. Henri pomppii ja koikkelehtii yli-innokkaana ja hokee sähköjen katkeamisen olevan siistiä. Minä ja ukko vuorotellen käsketään Henrin olla paikoillaan, ettei kohta polta kynttilöihin itteänsä tai kynttilöillä koko taloa. Ei tehoa. Ukko tuskailee keskeytynyttä wc-reissua ja manaa ettei pääse suihkuun. Ei siinä, sitten muuta vaihtoehtoa ole kuin alkaa pakata kamoja, että voidaan lähteä anoppilaan evakkoon.
Onneks ukko oli heti sähköjen katkettua soittanut heille, että EHKÄ tullaan sinne. Ei muuta kuin kakarat vaatteisiin ja koiralle remmi kaulaan. Ukko vie heidät ensin. Minä jään pakkaamaan tavaroita, joita kertyy mukavasti; Saaran hoitokassi, reppu mun ja ukon kamoille, Henrin reppu, lelukassi ja ruokakassi sekä Saaran leikkimatto. Ei meillä koskaan paljoa pakata yhtä yötä varten :D Mutta kaikki oli tarpeellista ja jokaista asiaa lopulta tarvittiin. Ukko hakee mut kymmeneltä. Sähköt edelleen poikki.
Ei oltais selvitty kotona, joten onneks päätettiin lähteä. Milläs sitä lämmmität lapselle jääkaappikylmää maitoa, jos sähköt poikki? Kaikki kun toimii nykyään sähköllä ja kerrostalossa et viitsi nuotiota sytyttää ;)
Nyt ollaan kotona taas ja päivän hetkellinen auringonpaiste taisi olla vain hämyä. Nyt sataa taas. Uutta myrskyä luvattu yölle. Ei sähkökatkoksia kiitos.

Isänpäivä oli ja meni.Maanantai 10.11.2008 02:05

Oli sitten paskin isänpäivä syksyn 2006 isänpäivän jälkeen.
Ehkä teen isänpäivä boikotin.

Henri tänään 6 vuotta <3Torstai 06.11.2008 15:53

Eläinkokeita vastaan!! Keskiviikko 05.11.2008 15:28

Kun silmiimme joutuu shampoota Head and Shoulders tai PanteneProV, huuhtelemme äkkiä tuon pienen pisaran pois, koska se tuntuu epämiellyttävältä. Mutta tuo sama shampoo aiheutti aikaisemmin kipua toisellekin eliölle, tosin kipu oli paljon voimakkaampaa. Silmiinne joutui
vain pieni pisara, sen sijaan albiino-kanin silmälle sitä kaadettiin teelusikallisen verran. Te huuhtelitte sen pois, mutta kanilla ei ollut mahdollisuutta hieroa tämän kirvelevän tahmeaa ainetta pois: ensinnäkin kanilta puuttuu kyynelnesteen eritys ja toisteksi hänen liikkumisensa on
estetty. Kun silmää kirvelee, minuuttikin tuntuu ikuisuudelta. Shampoo pidetään kanin silmässä kolmen viikon ajan. Joiltakin eläimiltä katkeaa selkäranka ja kaula, kun ne yrittävät päästä karkuun.

Mainokset kertovat meille jatkuvasti, että ihmiset jotka eivät käytä astianpesuainetta nimeltä Fairy, menettävät hyvin paljon (aikaa, mahdollisuuden pitää hauskaa, rahaa jne). Mutta ehkäpä juuri nämä ''epäsivistyneet'' ihmiset, heidän tietämättään, toimivat koe-eläinten parhaaksi: he eivät osta Fairyä ja sillä tavalla eivät kannata rottien ja marsujen pakollista ruokintaa astianpesuaineilla. Kun olette syönyt liikaa raskasta ruokaa, tunnette olonne todella pahaksi ja raskaaksi, joskus joudutte ottamaan lääkkeitä, jotka parantavat ruoansulatusta. Mutta kuvitelkaapa, jos teidän mahalaukkuunne viedään putken kautta litra Fairya!

Ariel -pesuaineen pakkauksessa lukee, että sitä on käytettävää suojakäsineet käsissä, koska se syövyttää käsien ihoa. Jo pelkästään tämä aiheuttaa epämiellyttävää tunnetta ja kipua. Mutta kuvitelkaapa, miltä tuntuu marsuilta, kaneilta, koirilta, kissoilta ja muilta koe-eläimiltä, kun niiltä poistetaan ylempi ihokerros hiekkapaperia apuna käyttäen ja hierotaan paljaaseen kohtaan pesuainetta. Muistelkaamme lapsuutemme, kun kaaduimme asfaltille ja vahingoitimme polvemme. Tosin silloin kukaan ei hieronut haavaan syövyttävää pesuainetta.

Vuonna 2001 Euroopan Unioni suuntasi kulkunsa tuotteiden testauksen eläimillä vähentämiseen ja vähitellen sen kokonaan lopettamiseen. Vuoteen 2013 mennessä suurin osa eläinkoemenetelmistä kielletään.

Suomessa myytäviä kosmetiikkasarjoja, jotka eivät testaa tuotteitaan eläimillä ovat esimerkiksi kuuluisa The Body Shop ja Joe Blasco. Suomen johtavimmista sarjoista Lumene, Nivea, Herbina ja Anytime käyttävät vaihtoehtoisia testausmenetelmiä eivätkä myöskään testaa tuotteitaan eläimillä. Kuuluisat Yves Rocher, Chanel, Clarins, IsaDora sekä Revlon eivät myöskään kannata eläinkokeita, eivätkä myöskään testaa tuotteitaan koe-eläimillä. Tämän vuoksi edellämainittuja merkkejä kannattaa suosia.

Sen sijaan yritykset, jotka yhä käyttävät eläimiä tuotteiden testauksessa, ovat esimerkiksi kuuluisat Braun (Gillette Company), Procter and Gamble, Colgate-Palmolive (Ajax, Hill's Pet Nutrition, Mennen, Palmolive), Coty (Calvin Klein, Rimmel), Gillette, Johnson and Johnson, L'oréal, MaxFactor, Oral-B, Pantene ja moni muu.

Muistakaa: joka ikinen ostamanne pakkaus pesuainetta Ariel tai Tide, jokainen tuubi Oral-B:tä, jokainen Pantenen hiustenhoitoaine, kaikki Palmoliven käsisaippuat tai L'oréalin meikkivoiteet ovat turhien ja julmien eläinkokeiden rahoittamista. Jos ostatte eläinkokeita hyväksyvien yrityksen tuotteita, hyväksytte vapaaehtoisesti julmien eläinkokeiden käytön. Sen sijaan jos hankitte vaihtoehtoisia ja inhimillisiä testeusmenetelmiä käyttävien yritysten tuotteita, autatte vähentämään hirveää julmuutta.

Kopioi tämä päiväkirjaasi ja laita nimi alle jos olet eläinkokeita vastaan :

n0nn4, ssaimi, [Randa], Likasukka, palikka, Arielle, ^tokyo^, Suuuviii, evomoi,-jennn-, -låurr , Iyashii_Hito,werkku^^, ppiiq`, LUONNEHÄRÖ , mmmm``,Ir^^, cammm-,Hänna`, äliis, ^Isshi^, Chakra^^, jässuu , MMILLAMILLA, SSSESSI, try, idz, Eltsy, RRONJAU, we-, ronjAu`, mmii--, hanoi`,
jjennimo , m`rika, muffinssiapina, hanzu_83 , marze__, Sasati, Hofferi, ||petra||, ^KaT^