IRC-Galleria

^KaT^

^KaT^

*naiset rakastuu renttuihin.piste.com*

Kova kakkakikkare!!! Jee!!!!Maanantai 26.01.2009 00:51

Saara on vihdoinkin terve! Ihanaa. Mahtavaa. Upeaa.

Kyllä tätä sairastamista jo riittikin tarpeeksi. Kokonaiset kuusi päivää ripulointia ja niistä päivistä kaksi oksentamista. Lisänä huoli riittävästä juomisesta, ettei kuivu.

Ensi viikonloppuna on sitten aika juhlistaa tätä! Saara pääsee mummulaan yökylään ja isi työpaikan pirskeisiin, niin ehkä äitikin voisi lähteä peppua sheikkaamaan jonnekin ;)

Ohessa Saaran asenne kuva!

Saara mahataudissa... :(Torstai 22.01.2009 16:06

Saara sairastui su-ma välisenä yönä mahatautiin. Tauti alkoi ripuloinnilla ja tiistaina tauti paheni oksentamisella ja korkealla kuumeella 39,3 astetta. Kuume vei tytöstä niin voimat että nukkui liki 7 tuntia päiväunia putkeen ja söi vain 3dl maitoa koko päivänä. Vesi eikä osmosal liuos kelvannut. Illalla lähdettiin terkan kautta TAYS:iin, jossa Saara sai osmosal liuosta nenämahaletkun avulla. Neste meni hyvin ja tyttö virkistyi ihan silmissä. Lääkäri kotiutti meidät 3:20 ti-ke välisenä yönä. Nyt Saara sairastaa kotona; ripuloi edelleen paljon, mutta oksentanut ei ole. Maitoakin menee jo 500-600ml/vrk. Se on parempi kun ei mitään. Osmosalia en saa menemään Saaralle, mutta onneksi meillä on lupa mennä uudestaan suoraan TAYS:iin jos tilanne pahenee.

Onneksi me muut olemme ainakin vielä säästyneet tältä mahataudilta.

Saara 6kk ja risat.Lauantai 17.01.2009 02:15

Pikku prinsessa sairasti Uuden vuoden tienoilla flunssaa eikä siitä syystä menty Uuden vuoden aatoksi varattuun 6kk:den neuvolaan vaan siirrettiin se tälle perjantaille.

Saaran strategiset mitat 6kk 2vkon iässä ovat

Paino 9270g
Pituus 68,3cm
Päänympärys 43cm

Eli lihapulla on :D
Neiti kulkee +15% kohdalla painon ja pituuden suhde käyrällä. Se on sinänsä ihme, sillä juo vain 500-600ml maitoa ja syö vain kolme kiinteää ateriaa vuorokaudessa. Kalkkilisiä ei tarvitse kuitenkaan antaa vaikka minimimäärän maitoa juokin. Pikkuhiljaa on nyt pakko alkaa kasvattaa ruokamääriä ja lisätä ruokien rakeisuutta. Neiti kun on niin mahdoton hienokurkku!

Tällä hetkellä Saara osaa kääntyä selältä mahalleen vain oikealle puolelle, joten nyt saatiin kotitehtäväksi neuvolasta, että vasemmalle puolelle kääntymistä pitää alkaa opetella. Saara kuitenkin kääntyy mahalta takaisin selälleen sekä oikealle että vasemmalle. Neiti ei osaa vielä ryömiä eteenpäin, mutta ympyrää ryömii kuitenkin. Saara kulkee paikasta A paikkaan B vain peruuttamalla; työntää käsillään itseään taaksepäin. Viimeisen viikon on nyt huojunut ja nykinyt konttausasennossa. Joulusta lähtien olen istuttanut neitiä syöttötuolissa. Alussa tuin Saaraa tyynyillä tai vaatteilla, nykyisin en enää millään.

Saara jokeltaa edelleen kovaäänisesti vain kirkumalla ja kiljumalla. Lisäksi tyttö nauraa mille vain. Tänäänkin nauroi Prisman perunapussien vieressä olevalle valolle :D
Saara on selkeästi isin tyttö. Ja isoveljen. Äitiään vissiin näkee liikaa, kun mulle ei naureta niin paljon kuin kiukutellaan.

Uusia päivityksiä kun jotain taas tapahtuu.

Kuumetta, yskää ja räkää :(Sunnuntai 28.12.2008 03:40

Saara pienoisella on yllämainitut oireet. Suomeksi flunssa, mikä lie lenssu. Tälläkin hetkellä yskii nukkuessaan. Raasu parka. Turhauttavaa, kun ei voi toista auttaa. Äitien suukoissa pitäisi olla parantava teho. Kuka kannattaa???

Saara sairaana :(Lauantai 27.12.2008 16:39

Torstaina annoin Saaralle oikeaa puuroa, ylikeitettynä, jotta olisi mahdollisimman helposti syötävää. Saara sai separit, kun puuro ei ollut vauvapuuron tapaista litkua. Veti puuron henkeen ja yski naama sinipunaisena. Otin tytön vauvojen heimlichin otteeseen ja puuro lensi kurkusta.

Eilen, perjantaina Saara heräsi 3 tunnin päiväuniltaan klo 18 illalla. Tyttö yski ja korisi vietävästi. Kädellä koittaessa oli hieman lämpöä. Kahdeksan aikaan illalla kylvetin tytön, imin räät hänen nenästä ja annoin supon. Saara ei millään meinannut nukahtaa, kun yskä vaivasi. Puolen yön aikaan nukahti.

Tänään aamulla heräsi yskimiseen klo 6:30 ja oli ihan tulikuuma. Mittasin kuumeen. Lämpöä 39 astetta.
Nyt sitten ollaan menossa terkkariin. Liekö aspiroinut vai pelkkää flunssaa.

Joulufiilistelyä :)Tiistai 23.12.2008 05:11

Pikkuhiljaa kotikin alkaa olla jouluinen. Jouluverhot ikkunassa, joulukrääsää laitettu esille, kuusi koristeltu ja kinkku paistettu ja maistettu. Kun vaan tietäisi missä viettää jouluaatto... Pelkäänpä, että huonosti käy ja vietämme kotona, kun ihmiset eivät osaa kysymisen jaloa taitoa. Olettamisesta kun ei ole muuta kuin paskaa niskaan. No voisihan se joulu ihan oman perheen keskenkin olla kiva, mutta kun tuo joulupukki on niin kiireinen ettei meinaa ehtiä Kangasalle ollenkaan. Tonttuja tuntuu olevan sitäkin enemmän liikkeellä.

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille ystäville, kavereille, tutuille, karvaisille ja vähemmän karvaisille <3
Sekä hauskaa ja onnellista Uutta Vuotta 2009!

Baila baila :)Sunnuntai 21.12.2008 01:32

Onnellisuutta.Keskiviikko 17.12.2008 04:44

Ainakin välillä ;)

Minun perheeni ei ole suuri, eikä täydellinen, eikä minun perheeni ole vielä kokonainen.
Silti se on minun perheeni, jota rakastan ja puolustan naarasleijonan tavoin.
Perheeni on peilini, josta parhaiten voin peilata itseäni onnistumisieni ja virheideni osalta.

Ohhoh mikä äiti olenkaan...Tiistai 16.12.2008 04:42

Saara kitisi viime viikolla jokseenkin normaalia enemmän ja ajattelin sen johtuvan flussasta, josta kärsii ja joka hieman paheni kanin tulon jälkeen. En sen enempiä murehtinut/miettinyt kitinän syytä.
Lisäksi Saaran unirytmi muuttui omituiseksi viime viikolla. Tyttö nukahti klo 22:30-23:00 ja nukkui ensin vain 30-45min. Tämän jälkeen vain hymyili sängyssä kuin naantalin aurinko. Tuttiakaan antamalla ei jäänyt sänkyyn ja siispä nostimme pois. Puolen yön aikaan tsippasi lopullisesti, kun sai tilkan maitoa (ei pitäisi opettaa nukkumaan maidolle). Seuraava heräily ajoittui klo 05 tienoille. Silloin tosin vain kitisi ja nukkui uudelleen, kun sai tutin suuhun. Aamulla heräsi klo 07:30 ja valvoi reilu tunnin, jonka jälkeen nukkui vielä 2h lisää. Ajattelin, että tällainen muutos 10-12h kokonaisiin yöuniin johtui siitä, kun tyttö on oppinut kääntymään, sillä Henrillä oli vauvana samantapaista, kun alkoi liikkua.
Lauantai-iltana sattumalta huomasin syyn tälle kaikelle - Saaralle oli puhjennut kaksi alahammasta vieretysten :) Olen minäkin äiti, kun en huomaa hampaiden tulemista :D

Rovaniemi hoi...Tiistai 09.12.2008 03:50

Kaiken paskan jälkeen, mitä nyt on ollut, tein ratkaisevan päätöksen. Muutan takaisin synnyinpaikkakunnalleni. Lasten ja elukoitten kans. Ukosta en tiedä. Luultavasti lähtee mukaan. Tuskin erotakaan haluaa. Tänne en jää, kun ei mulla ole mitään tai ketään kenen vuoksi jäädä. Siellä on ihmisiä, joille mä ja mun perhe ollaan aidosti tärkeitä.
Huomenna asunnon etsintään ja muutto voisi olla kesäkuussa. Jee :)