IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Perjantai 25.12.2009 07:51

1. MITÄ KETIPINOR ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

Ketipinor kuuluu psykoosilääkkeisiin. Sitä käytetään skitsofrenian hoitoon. Sitä käytetään myös kaksisuuntaisen mielialahäiriön maanisen vaiheen hoidossa.

Skitsofrenia on psyykkinen sairaus, johon kuuluvat ajattelun, tunnereaktioiden ja käyttäytymisen häiriöt. Skitsofrenian oireita voivat olla esimerkiksi aistiharhat (esim. äänten kuuleminen) ja oudot ja pelottavat ajatukset. Kaksisuuntaisen mielialahäiriön maanisen vaiheen oireita ovat esimerkiksi voimakas hyvänolontunne tai kiihtyneisyys, kiihtynyt ajatuksenjuoksu, liiallinen energisyys, vähentynyt unentarve ja voimakas ärtyneisyys. Ketipinor-tabletit lievittävät näitä oireita.


1. MITÄ SEROQUEL ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN


Seroquelin vaikuttava aine on ketiapiini. Ketiapiini kuuluu antipsykoottisten lääkkeiden ryhmään. Antipsykootit helpottavat tiloja, joihin liittyy seuraavanlaisia oireita:

* Saatat kuulla, nähdä tai tuntea olemattomia (aistiharhat), uskoa asioita, jotka eivät ole totta, tai tuntea itsesi epätavallisen epäluuloiseksi, ahdistuneeksi, sekavaksi, syylliseksi, jännittyneeksi tai masentuneeksi.
* Saatat tuntea olosi hyvin jännittyneeksi, riemuisaksi, levottomaksi, innostuneeksi tai yliaktiiviseksi tai arvostelukykysi on huono, jopa niin että olet vihamielinen tai käyttäydyt tuhoisasti tai väkivaltaisesti.
* Mielialamuutoksia, joiden yhteydessä tunnet itsesi surulliseksi. Saatat tuntea masentuneisuutta, syyllisyyttä, energian puutetta, ruokahaluttomuutta ja/tai unettomuutta.



Elihän, lääkkeet ovat periaatteessa se ja sama lääke, sama vaikuttava aine. Seroquel on vain kalliimpi. Itsehän syön taas Ketipinoreita unettomuuteen. Kiva vaan lukea noista lääkkeistä, että mihin niitä oikeasti käytetään, ja olo tuntuu hivenen hullulta !

Tervetuloa nappinaamojen maailmaan !

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.