IRC-Galleria

Mikä ottaa päähän?Perjantai 01.08.2008 21:05

• Ystävyydessä
Vastavuoroisuuden puute, esimerkiksi se, jos itse joudun olemaan aina henkilö, joka ottaa yhteyttä ja järjestää tapaamisia/aktiviteetteja. Jotkut toistuvasti peruvat yhdessä sovittuja menoja tai ilmoittautuvat viimehetkellä mukaan, pitäen minua varalla, jos mitään kiinnostavampaa tekemistä ei ilmaantunut. On olemassa myöskin kieroja tapauksia, jolloin ystävä "peruu" tapaamisen sulkemalla puhelimensa ja lähtemällä johonkin kiinnostavampaan aktiviteettiin mukaan.
Myös se, jos ystävä(t) loputtomiin vaatii kuuntelemista ja auttavaa olkapäätä. Kuuntelen kyllä mielelläni, mutta loputon negatiivisuus alkaa lopulta kyrsiä. Täytyy siis muistaa ajatella myös toista osapuolta ja pitää lupauksistaan tiukasti kiinni!

• Vanhemmissa
Todellisuuden kiertäminen, esimerkiksi se, jos lapsi/nuori kertoo jostakin asiasta todellisen puolen, voivat vanhemmat kiertää sen, esittämällä omia mielipiteitään asiasta. Tässä tapauksessa vanhemmat vievät voiton, sillä hehän ovat viisaampia ja tietävät mikä on "oikea" totuus.
Myös se, että vanhemmat eivät aina edes halua ymmärtää lasta/nuorta. Jos lapsi/nuori haluaa purkautua ongelmistaan, on hänen hyvin vaikea kääntyä läheisimpien ihmisten, eli vanhempien puoleen. Vanhemmat eivät välttämättä ymmärrä tilannetta, tai sitten asiasta syntyy riita, jonka tuloksena vanhemmat eivät edes kuuntele apua tarvitsevaa. Näin käy helposti tilanteessa, jossa kyse on lapsen/nuoren menoista tai hänen suhteestaan vanhempiin.

/Mimmu

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.