IRC-Galleria

||Eeku

||Eeku

är heryttäjä-mafioson

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

- Vanhempi »

VolvoTiistai 11.12.2007 21:09

Volvo 244 dl "Ainikki" saapui perheellemme yhdeksänkymmentä-luvun puolivälissä. Auto oli siihen mennessä ehtinyt toimia niin kesäautona kuin amisringin keulahahmona. Eläke-ikäinen omistaja pariskunta oli ostanut auton alunoperin vain kesällä asutovaunun vetämiseen ja he asensivatkin autoon jyhkeämmät kaasuiskunvaimentimet, koska auto oli käytössä tuolloin vain kesäaikaan se on säästynyt pahimmilta suoloilta.

Kun me sitten ostimme Volvon, se meni juuri täysi-ikään ehtineen serkkuni käyttöön, joka ajeli mielellään sillä kunnes kukkaro alkoi tuntua turhan kevyeltä. Volvo kun vie raskaalla kaasujalalla reilut kymmenen litraa sadalla, ja se raskas kaasujalka on meillä sukuvika.

Volvolla on ikää jo 28 vuotta, ja tuntuu vain, että meno paranee iän myötä. Volvo on aina mennyt katsastuksesta läpi ensimmäisellä kerralla ja saanut vielä kehuja, joista sitten on voinut olla itsekseen ylpeä.

Tietysti autoa on tuunattu viime vuosina rankalla kädellä. Auto kun oli alunperin sisustukseltaan keltainen, nykyään sininen. Ja eihän kunnnon tuning pelistä vo unohtaa lcd-televisiota eikä spinn-pölykapseleita (tosin eivät näy kuvissa). Autossa oli alunperin myös nelilovinen vaihdelaatikko jonka tietysti yhteistuumin vaihdoimme viisiloviseen. Uudempi kone on myös odottamassa aikaansa (tämä vanha kun ei millään kulu loppuun).

Mainitsin Volvon kulutuksesta, mutta olen huomioinut myös sen jos sattuu käymään niin, että öljy kallistuu huimasti. Nimittäin Volvon kone(et) on niin moni käyttöinen että pienellä sytytyksen säädöllä sen saa käymään lähes millä vain. Kokemusta on esimerkiksi Ruotsista, jossa ovat tulleet "muotiin" 200-sarjan Volvot. Mielen kiintoista on se alkoholin tuoksu joka tulee auton perässä. Ja se ei johdu siitä kuka autoa ajaa(!) ;) Vaan ne on säädetty palamaan alkoholilla.

Ruotsi on tietysti aina edellä näissä jutuissa, mutta tarkoitus olisi itse kokeilla vastaavaa mahdollisimman pian. Jos vain saisi tuotua maahan jotain halvempaa kuin etanoli...

Joidenkin mielestä Volvo on vain traktori, se ei ole ihan tuulesta temmattu juttu, sillä Volvolla pääsee sinne mihin muilla autoilla ei ole mitään asiaa. Tämä johtuu tietysti sitkeästä mahdollisimman yksin kertaisesta koneesta ja oivasta kori suunnittelusta.

Siitä nyt on aivan turha väitellä onko Nissan parempi kuin Volvo senhän tietää Nissan-kuskikin :P

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.