IRC-Galleria

Blogimerkintä

- Vanhempi »

.Perjantai 26.05.2006 19:52

"Totuus, mistä se on uskallettava sanoa, urheilusta, demokratiasta, tunteista, moraalista, minusta. Tai onko jotakin josta totuutta ei voi lausua? En tiedä.
Uskallettava sanoa totuus, että ylittää pelkonsa kertoa toiselle sen mitä on nähnyt, vaikka se ei miellytä toista. Tai toinen näkisi asian toisella tavalla.
Aivan varmasti, sanominen on uskaltamista. Mutta onko suurin uskaltaminen kuitenkin totuuden näkemisessä; että uskaltaa katsoa, omin silmin katsoa, nähdä sen minkä mikä on, vaikka se olisi ohi sen minkä toiset näkevät, tai väittävät näkevänsä.
Että ei siinä katso ohi, sulje silmiään, valehtele itselleen, että ei vähättele tai liioittele tai varsinkaan suhtaudu välinpitämättömästi, että uskaltaa katsoa päin. Ja tarpeeksi kauan, vaikka tietää että katseen kääntäminen, välittämättä jättäminen olisi niin paljon yksinkertaisempaa.
Mistä sellaisen katseen saa?
Sellaisen, joka kykenee näkemään läpi asioitten pinnan, valheen ja imagon taakse ja peiliin, sisälle minuun, sinne jonnekkin jossa toivottavasti elää se sama herkkyys elämälle joka meissä kaikissa alunperin on. Sinussa ja minussa. Ennen kuin absoluuttinen alkaa muuttua suhteelliseksi.
Sellaisen katseen minä haluan. Ja uskalluksen käyttää sitä. Mistä sen voi saada?"

-Juulian totuudet

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.