IRC-Galleria

Halaus.Tiistai 17.07.2007 00:15

Usealla meistä on ilmaisuvaikeuksia tai emme muuten vain jaa elämäämme niin paljon muiden kanssa kuin olisi tarpeellista. Se kaikki on seurausta kulttuurimme omituisesta tavasta korostaa jäyhyyttä ja individualismia. Yksi tapa laajentaa kommunikointia ja rikastuttaa elämän hauskoja ja väliin surullisiakin hetkiä on halaus.

Halaus on yksi monimuotoisimpia tapoja kommunikoida toisten kanssa. Se laajentaa kieleemme aivan oman halauskielen. Erilaisin halauksin voimme viestiä esimerkiksi turvallisuudesta, varmuudesta, luottamuksesta ja yhteenkuuluvuudesta. Halaus on yksi mainioimpia tapoja parantaa omaa ja halattavan itsetuntoa: "WOW, toihan hyväksyy mut just tällaisena!" Myöskin juhlalliset tilanteet saavat aivan uuden ulottuvuuden, kun niihin lisätään halaus.


Opettele aistimaan halattavasi mielialoja ja pyri olemaan mahdollisimman aito halaustilanteen suhteen niin olet oikealla polulla. Alussa halauksen analysointi voi olla tarpeen, jotta tulet tietoiseksi omista motiiveistasi samoin kuin omasta itsestäsi niin kuin halattavastakin, mutta myöhemmin itse analysointi voi johtaa vain liialliseen kriittisyyteen. Opettele eri tilanteissa ottamaan huomioon ympäristö ja myös ajan käyttö. Liian pitkät halaukset hyvin epämiellyttävässä ympäristössä voivat johtaa huonoihin kokemuksiin vaikka muutoin halauksen motiivi olisikin aivan oikea. Kun sinua itseäsi halataan niin pyri vastaamaan halaukseen ja pyri viestittämään kehollasikin, että se on hienoa, että sinua arvostetaan myös halauksen muodossa. Luonteva halaus on todella miellyttävä vastaanottaa. Pidä siis mielessäsi, että ei ole mitään tarvetta kehitellä näyttämöhalauksia. Halaus on välitön ja kaksisuuntainen prosessi ja siinä on silloin yhtä tärkeää olla viestin vastaanottaja kuin lähettäjäkin.

Halaamalla on hyvä luoda pitkäaikaisia suhteita. Harvasta on hauskaa, jos halaus jää vain kerta"suoritukseksi". Ole siis halauksissasi mahdollisimman paljon muita huomioon ottava ja samalla kertaa sensitiivisen tasapainoinen niin henkisesti kuin asentojesi ja otteittesi suhteen niin tulet saamaan elämältä ja toisilta ihmisiltä enemmän kuin aiemmin!Jep, näin on.!:>

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.