IRC-Galleria

[Ei aihetta]Perjantai 21.12.2007 21:31

> Verotoimisto lähettää tarkastajansa synagogaan.
Tarkastaja tekee kaikki tarvittavat tarkastukset, kääntyy sitten kohti Rabbia ja sanoo:
"Huomasin, että ostatte paljon kynttilöitä".
"Kyllä", vastaa Rabbi.
"No, Rabbi, mitä te teette kaikella steariinilla, joka kynttilöistä valuu hukkaan?" kysyy Tarkastaja. "Hyvä kysymys. Me itse asiassa säästämme ne ja kun meillä on tarpeeksi, lähetämme ne takaisin Kynttiläntekijälle, joka aina silloin tällöin lähettää vastalahjaksi meille täyden paketin kynttilöitä". "Ai", vastaa Tarkastaja pettyneenä, kun hänen epätavalliseen kysymykseensä löytyikin käytännöllinen vastaus. Joten hän päättää jatkaa ärsyttävään tapaansa...
"Rabbi, entäs nämä kaikki pyhän leivän hankinnat? Mitä te teette ylimääräisillä pyhänleivän muruilla?" "Voi niin", vastaa Rabbi tyynesti, "me itse asiassa keräämme kaikki murut talteen ja kun meillä on niitä tarpeeksi, lähetämme me leiväntekijälle, joka aina silloin tällöin lähettää meille paketin pyhäleipäpalloja".
"Vai niin," vastaa Tarkastaja, miettien kovasti, kuinka saada Rabbi kiikkiin.
"No, Rabbi" hän jatkaa, "mitä te teette kaikella sillä esinahalla, joka jää yli ympärileikkauksissa?" "Kyllä, siinäkään me emme tuhlaa," Rabbi vastaa. "Me itse asiassa keräämme kaikki esinahat talteen ja kun meillä on niitä tarpeeksi, lähetämme ne verotoimistoon."
"Verotoimistoon", kysyy Tarkastaja epäuskoisena.
"Voi kyllä", vastaa Rabbi, "verotoimistoon, ja noin kerran vuodessa he lähettävät meille tuollaisen pienen mulkun kuin sinä".

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.