IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

[Ei aihetta]Maanantai 29.10.2007 23:45


Miksi sairauksien hoidossa eriarvoistetaan tarttuvat taudit? Veri-ja limakalvojen välityksellä tarttuva Hiv ei ole luokiteltu tarttuvaksi vaaralliseksi taudiksi vaan suku-puoli-taudiksi, mikä puoli, kumpi suku?

Rovaniemen HIV-mies oli seksuaalisessa vuorovaikutuksessa 6 vuoden aikana ainakin 25 ihmisen kanssa. Jos nämä taasen on ollut samoin 25 kanssa se tekee 25*25=625. Taas jos nämä 625 on ollut seksuaalisessa kanssakäymisessä vain 10 ihmisen kanssa se tekee 625*10=6.250 ihmistä. Nyt 25 ihmisestä on jo 3 varmasti saanut veritautitartunnan joka johtaa ennenaikaiseen kuolemaan neljäs on ehdolla eli noin 15%.

6.250 josta 15% tekee 93 ihmistä. Eli nyt voi olla esim. 93 hiv-tartunnan saanutta nuorta suomessa jotka eivät tiedä kantavansa verinesteessään tautia ja kuljettavat sitä eteenpäin ja ollessaan vuorovaikutuksessa (esim. seksuaalinen kontakti, onnettomuus-auttajat, verensiirto-testaus huolimatonta, jne. toisten kanssa ja voivat tartuttaa sen tietämättään.)

Mielestäni kaikkien suomen kansalaisten veri pitäisi pakkotestata ja testauksen, eli veritipan ottamisen voi tehdä spr-organisaatio, sillä kyseessä on tarttuva tauti jonka leviäminen on ihmiskunnan kyettävä estämään.

Tauti voi levitä ihmisyksilöiden välilla monen erilaisen fyysisen vuorovaikutus-sidoksenkautta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.