IRC-Galleria

Päivän vinkki (#1/30)
Sininen pallukka nimimerkin perässä kertoo käyttäjän olevan kirjautuneena IRC-Galleriaan. Näin näet kätevästi vaikkapa kirjautuneet yhteisön jäsenet!

Päivän vinkki (#2/30)
Muistathan aina kirjautua ulos IRC-Galleriasta käyttäessäsi yleisessä käytössä olevaa tietokonetta esim. koulussa, kirjastossa tai nettikahvilassa. Muuten joku muu voi käyttää tunnustasi ja tehdä nimissäsi kiusaa muille käyttäjille!

Päivän vinkki (#3/30)
IRC-Gallerian ylläpitäjät eivät koskaan kysy salasanaasi. Mikäli joku kysyy sinulta salasanaasi, on kyseessä huijausyritys. Ole siis tarkkana, jotta tunnustasi ei varasteta!

Päivän vinkki (#4/30)
IRC-Galleriassa on esillä yli viisi miljoonaa kuvaa. Ehdotathan aina Päivän kuvaa törmätessäsi johonkin hauskaan tai hienoon räpsyyn! Myös juuri sinun äänesi tarvitaan, jotta helmet löytyvät kuvien valtamerestä.

Päivän vinkki (#5/30)
Huomaa, että vaikka löydät netistä esim. suosikkibändisi kuvia, niiden lähettäminen edelleen IRC-Galleriaan on pääsääntöisesti laitonta. Voit joutua pahimmassa tapauksessa oikeuden eteen toimistasi! Kunnioita siis idoliasi ja tutustu tekijänoikeuteen.

Päivän vinkki (#6/30)
IRC on mesen kaltainen järjestelmä reaaliaikaiseen jutteluun Internetissä. Kanavat ovat kuin pöytiä kahvilassa - niillä voi olla jopa satoja käyttäjiä keskustelemassa toistensa kanssa. Lue lisää IRC-oppaasta tai Wikipedian artikkelista!

Päivän vinkki (#7/30)
Lukko kuva-albumin nimen perässä tarkoittaa rajoitettua näkyvyyttä. Sininen lukko näkyy vain kirjautuneille, oranssi vain kaveriryhmälle. Oletuskuva näkyy aina kaikille, vaikka se olisikin rajoitetussa albumissa.

Päivän vinkki (#8/30)
Ärsyttääkö jonkun tietyn käyttäjän kommentit? Lisää hänet Mustalle listalle! Listallasi olevat henkilöt eivät voi kommentoida sinua, mutta tasapuolisuuden vuoksi sinäkään et voi kommentoida heitä.

Päivän vinkki (#9/30)
Kasvojesi tulee näkyä oletuskuvassa siksi, että sinulle tuntematonkin käyttäjä tietää heti nimimerkkiäsi napsauttaessaan, miltä oikeasti näytät. Muissa kuvissasi voit esitellä keskeisesti sinuun liittyviä asioita, eikä kasvojesi tarvitse olla näkyvissä. :)

Päivän vinkki (#10/30)
Haluaisitko kuiskutella salaisuuksia kavereille tai tunnustaa rakkautesi muiden näkemättä? VIP-käyttäjät voivat kommentoida muita myös yksityisesti!

Päivän vinkki (#11/30)
Tiedätkö, ketkä ovat IRC-Gallerian takana? Meille ylläpitäjille ja kaikille galtsun kehittämiseen jollain tapaa osallistuneille on varattu ihan oma sivu!

Päivän vinkki (#12/30)
Hyvä salasana ei sisällä lemmikkisi tai idolisi nimeä, eikä ylipäätään mitään sinuun liittyvää. Jopa minä arvaisin sellaiset helposti! Tässä esimerkki hyvästä salasanasta, jonka olen arponut juuri sinulle: 13YH9pR0

Päivän vinkki (#13/30)
Satutko muistamaan, milloin rekisteröidyit gallerian käyttäjäksi? Tietokannan syövereistä löytyykin tieto! Päivämäärä oli 21.4.2005. Käyttäjänä olet ollut noin yhden vuoden ja 6 kuukautta. :)

Päivän vinkki (#14/30)
Vanhemmat ovat usein aivan pihalla siitä, mitä netissä tapahtuu. Katso vaikka video! Ole siis fiksu ja valista vanhempiasi!

Päivän vinkki (#15/30)
Muista, että kuviasi katsovat muutkin kuin parhaat kaverisi! Mieti siis jo etukäteen, mitä laitat nettiin. Ketkähän ovat Miian yleisö?

Päivän vinkki (#16/30)
Unohditko taas kaverin synttärit? Älä unohda enää! VIP-palveluihin kuuluva kaverilista muistuttaa sinua. Lisäksi pääset seuraamaan helposti, onko kaveri kirjoittanut päiväkirjaansa tai lisännyt uusia kuvia.

Päivän vinkki (#17/30)
Salasanasi on henkilökohtainen, eikä kuulu parhaalle kaverillesi tai edes tyttö- tai poikaystävällesi. Mitähän Tomi ja Laura ajattelevat tästä...

Päivän vinkki (#18/30)
Jos ilmiannat käyttäjiä sääntöjen rikkomisesta, muistathan myös kirjoitaa lisätietona mahdollisimman tarkan kuvauksen tapahtuneesta. Näin me ylläpitäjät tiedämme heti mihin puuttua. Epätarkat tai asiattomat ilmiannot vain hidastavat ylläpitotyötämme.

Päivän vinkki (#19/30)
Vai että Hyvä läppä. Muista, että olet netissäkin tekemisissä oikeiden ihmisten kanssa! Harmittomalta tuntuva pila voi levitä laajemmalle kuin uskotkaan.

Päivän vinkki (#20/30)
Kun tapaat nettituttusi ensimmäistä kertaa livenä, tee se aina julkisella paikalla ja ota kaveri mukaan! Internetissä kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää ja Sokkotreffit voivat olla melkoinen yllätys!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.