IRC-Galleria

-Yonna-

-Yonna-

aka lady of the house

MUMMOLAJITTiistai 28.02.2006 22:55

Hilpi-mummo

Ei lakkaa hymyilemästä edes unissaan. Harvinainen mummolaji, joka on ikiystävällinen kaikille vieraileville ihmisille. Ei koskaan poistu kotoaan muutoin kuin sienimetsälle. Pitää lapsista yli kaiken muun. Kertoo loputtoman pitkiä ja yksityiskohtaisen tarkkoja tarinoita menneistä ajoista.

Paras tuntomerkki: Leipoo maailman parasta pullaa aina käydessäsi, muttei muista, kuka olet.
Löytyy helpoiten: Laajamittaisten etsintöjen jälkeen aamuyöllä lämpökameran avulla sienimetsästä.

Kitinämummo

Kitisyttää viimeiset 20 elinvuottaan keinutuolissa, elää kauravelliä ryystäen ja valittaa kansaneläkkeen pienuutta. Kävisi seuraintalolla juoruamassa, mutta pelkää kengänpohjien kuluvan matkalla. Hakee kauppamatkalla naapurin roskiksesta vanhoja 7 Päivää -lehtiä luettavakseen.
Paras tuntomerkki: Jättää kuoltuaan jälkipolville perinnöksi 72 miljoonaa miljoonaa miljoonaa markkaa ja kolmanneksen natsien kulta-aarteesta.
Löytyy helpoiten: Pankista, jossa on ilmainen kahvitarjoilu.

Lämpöohjautuva mummo

Suomen salattu ase sotiemme aikana. Koulutettu iskemään raskaasti aseistettuna vihollisen strategisiin paikkoihin, muttei palaamaan kotiin.

Paras tuntomerkki: Ostoskärryllinen lastattuna tarjouskahvilla. Yrititpä kuinka kovasti väistää tai maastoutua, ne jyrää teitin. Kulkee suorallakin tiellä siksakkia. Vaikeampi kierrettävä kuin M8 ruuvi.
Löytyy helpoiten: Löytää Sinut.

Oksanhankamummo

Yksi kassa, kuusi jonoa. Mummojen yhteistoiminnan kapellimestari. Jonon kasvaessa yli kolmen ihmisen pituiseksi telakoituu mummo ostoskärryjen kanssa sivusta keskelle jonoa. Sekunnin murto-osia tämän jälkeen oksanhankamummon perään on jo syntynyt kymmenien mummojen varajono.

Paras tuntomerkki: Tunnet merkitsevät katseet selässäsi yrittäessäsi päästä omalla vuorollasi kassalle.
Löytyy helpoiten: Ruuhka-aikana kaikkialta.

Urkkijamummo

Postittaa kaksi kirjallista valitusta päivässä, toisen isännöitsijälle sen takia, että naapurista kuuluu ääniä, ja toisen kuuntelulaitteen valmistajalle, koska viimeisestä lauseesta ei saanut selvää. Kirjoittaa eläkkeellä muistelmateoksen - naapurien elämästä. Murtautuu öisin pannuhuoneeseen lukemaan vesimittaria.

Paras tuntomerkki: Lastensuojeluviranomaiset ovesi takana, vaikka Sinulla ei ole lapsia.
Löytyy helpoiten: Jokaisesta talosta, jossa on enemmän kuin yksi asunto.

Rähinämummo

Tuttu ja turvallinen mummonpallero räjähtää säkenöivään voimaansa joka päivä Kauniiden ja Rohkeiden alkaessa, minkä jälkeen puhelimeen vastaa itse Manalan rouva, mikäli erehdyit ohjelman aikana soittamaan. Epätasapainoinen rouvashenkilö, jonka kanssa ei voi keskustella muuten kuin myötäilemällä tämän kauhisteluja nykymaailman menosta. Muutoin pimeä puoli mummosta ottaa vallan, ja rinnasta alkaa kivistää.

Paras tuntomerkki: Syö niin paljon nitroja, että on ravistettuna räjähdysaltis. Lääkärintodistuksessa merkintä, ettei saa kuljettaa autossa mukulakivikadulla, eikä polttohaudata.
Löytyy helpoiten: Kirjoittamalla yleisönosastolle mielipide homoliittojen puolesta ja seuraamalla noussutta hälyä.

Stockan mummo

Jos paheksuva tuijotus voisi tappaa, ei maailmassa olisi pian yhtään alle 80-vuotiasta. Ylväs sekoitus Lenita Airistoa ja Mordorin mustia ratsumiehiä.

Paras tuntomerkki: Sata ja yksi dalmatialaista päätyivät elokuvan kuvausten jälkeen tämän ladyn hansikkaiksi. Varoo koskettamasta muita, koska saattaa kosketuksesta hajota tomuksi. Pysyy kasassa ryppyvoiteella liimattuna.
Löytyy vaikeiten: Haastetta etsiville bongareille valepuvussa Alepasta.

Uutismummo

Soittaessasi kertoo ensimmäiseksi, ketkä kaikki kylästä ovat kuolleet viimeisen kuukauden aikana, vaikka et tunne heistä ketään. Mikä tahansa keskustelun aihe kääntyy alle minuutissa mummon sairauksiin. Valittaa vaivojaan ja valmistelee lapsenlapsiaan jatkuvasti aikaan, jolloin häntä ei enää ole. Lukee lehdestä artikkelin uudesta löydetystä sairaudesta ja menee taksilla terveyskeskukseen kertomaan kärsivänsä samoista oireista.

Paras tuntomerkki: Elää keskimäärin 117-vuotiaaksi hymyilemättä kertaakaan.
Löytyy helpoiten: Arkisin terveyskeskuksen vuodeosastolta, viikonloppuna seurakuntatalolta kenen tahansa hautajaisten jälkeisestä kahvitilaisuudesta.

Kasinomummo

Ärsytettynä vaarallisin mummolajike. Lykkää hullunkiilto silmissä mynttiä kolikkoautomaatteihin päivästä toiseen. Pystyy pelaamaan yhtäaikaisesti jopa neljää eri rahapeliä, joiden reviiriä vartioi äkäisesti. Rahojen loputtua seisoo loppupäivän pari metriä peliautomaatin takana vahtimassa, kun muut pelaavat. Suvun kartano maineen ja mantuineen tungettuna kymmenessä vuodessa kansanterveyden hyväksi.

Paras tuntomerkki: Kaksi Falcon Securityn vartijaa, neljä kassanhoitajaa ja susikoira raahaamassa mammaa pakkokeinoin kauppahallista pihalle viisitoista minuuttia sulkemisajan jälkeen. Huutaa tuolloinkin hysteerisenä "Miul ois vielä pari euroo jälellä".
Löytyy helpoiten: Houkuteltavissa suurissa laumoissa esille viheltelemällä pokeriautomaatin tuplaustunnaria marketin aulassa.

Torimummo

Säästä piittaamaton, mutta harmiton, laji, joka kansoittaa jokaisen torin aina markkina-ajaksi. Myyntiartikkeleita ovat perinteisesti maasta tai puista saatavat juurekset ja vihannekset. Kärryissä voi olla myös puusta tehtyjä koristeentapaisia esineitä, joiden lähelle meneminen saa mummon suu vahdossa kertomaan, miten sitä käytetään ja millainen käsityön taidonnäyte se on huolimatta varressa olevasta "made-in-taiwan"-tarrasta. Kaupunkilaistuneena laji myy myös honkongilaista muovirihkamaa.

Paras tuntomerkki: Toppatakki, toppalenkkarit, itse kudottu patenttineuloksinen kaulahuivi, kylmällä säällä (lämpötila alle -15) käyttää villaisia puolikäsineitä. Normaali puheääni ylittää 75 dB.
Löytyy helpoiten: Jokaisen taajaman torilta markkina-aikaan, tai myös vähän sen jälkeen huastelemasta.

ja näistäkö pitäisi tunnistaa itsensä?
1. Tuo on hyvä säästää ruumiinavaukseen.
2. Kutsuisiko joku siivoojan moppinsa kanssa?
3. Ota vastaan tämä uhrilahja ...
4. Tessu! Tänne! Tuo tänne se ! Tuhma koira.
5. Hetkinen ... jos tämä on hänen perna, niin mikä *tämä* sitten on ?
6. Voisitko antaa tuon ... mikä tuo nyt oli ... toi .. vekotin ...
7. Prkle ... missä on mun Rolex?
8. Hups! Hei ... tietääkö joku, onko kukaan kestäny tätä ainetta 500 ml?
9. No niin, kuka leikkii valokytkimellä ??? VALOT PÄÄLLE !!
10. Hyvät kandit, munuaisista saa hyvät rahat ja tällä on niitä vielä kaksi.


sinne leikkaukseen menoa odotellessa..

VAIKEITA SANOJAKeskiviikko 22.02.2006 21:54

Sanoja, jotka on vaikea lausua jurrissa:

- Suuryritysrypäs
- Kulttuuriministeriö
- Prikaatinkenraali
- Karnevaalikaravaani
- Keskuskauppakamari

Sanoja, jotka on hyvin vaikea lausua jurrissa:

- Spesialistipsykologi
- Cogito ergo sum
- Objektiviteettiperiaate
- Konstitutionalismi
- Porfyyrigraniittiroso
- Transsendentaalifilosofia
- Bronkopneumonia

Sanoja, joita on mahdoton sanoa jurrissa:

- Kiitos, en halua seksiä
- Ei enää viinaa minulle
- Ikävä kyllä et ole tyyppiäni
- Iltaa, konstaapeli, anteeksi aiheuttamani häiriö
- Ei, ei, en minä osaa laulaa !

että näin :P

yksinäisyydestäTiistai 21.02.2006 20:18

Ihminen kaipaa toisen ihmisen läheisyyttä. Meillä on tarve tuntea olevamme jollekin tärkeä ja tarve tuntea toinen ihminen läheiseksi ja tärkeäksi.

Jokainen kokee joskus ohimenevästi yksinäisyyden tunteita. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, onko ihmisellä seuraa. Ihminen voi olla yksinäinen vaikka hänellä olisi paljon ystäviä.

Läheinen ihmissuhde tuo kokemuksen siitä, että on tarvittu ja merkityksellinen jollekin toiselle ja omissa silmissään. Luottamuksellisia, tiiviitä ystävyyssuhteita ei tarvitse olla kuin yksi tai muutama, jotta tämä kokemus syntyy. Hyvä ystävä on ihminen, johon voi luottaa kaikissa tilanteissa, joka ei tuomitse, ei vähättele, ei arvostele ei toivo pahaa vaan on ”minun puolellani”. Mielipide-erojakin voi olla, mutta ne eivät revi ystävyyttä hajalle vaan ovat aineksia ajatusten vaihtoon.

Luulen, että yksin olemista voi kaivata vasta, kun on kokenut läheisyyttä jonkun toisen kanssa ja voi vapaaehtoisesti valita olevansa yksin tai yhdessä. Olo on nyt kovin yksinäinen kun se parempi puolisko on hetken poissa.noh pian tulee sunnuntai,eikä tarvitse enää nukkua yksin.

ystävyysMaanantai 06.02.2006 22:27

Ystävyydellä - kuten muillakin asioilla - on monet kasvot. Ystävyys on kuin valuutta, sitä on suhteellisen helppo hankkia, mutta vaikea pitää. Ystävyys on aitoa luottamista, kaunistelematonta pitämistä, sitä ei voi kuitenkaan ostaa eikä myydä, sillä ystävyyden arvoa ei voi rahassa mitata. Ystävyys näkyy myös puhetavassamme. Ystävän seurassa uskaltaa olla mutkaton ja tavallinen, vastustajalle on usein puhuttava fraasein tai kiertoilmaisuin. Ystävälle ei asioita tarvitse vääntää rautalangasta.

Välillä jotain oikeaa tietoa !Maanantai 30.01.2006 00:25

Tiesitkö, että ...

... ihmisen on mahdotonta nuolla omaa kyynärpäätään

... krotiili ei pysty työntämään kieltään ulos suustaan

... katkaravun sydän sijaitsee sen päässä

... aivastaessa sydän pysähtyy millisekunnin ajaksi

... 200.000 strutsia seurattiin yli 80 vuoden ajan, eikä kertaakaan nähty strutsin pilottavan päätään maahan

... Yhdysvalloissa joku haastaa toisen ihmisen tai yrityksen oikeuteen joka 30. sekunti

... sian on fyysisesti mahdotonta katsoa ylös taivaalle

... yli 50% ihmisistä ei ole koskaan puhunut puhelimessa

... rotat ja hevoset eivät voi oksentaa

... sanonta "sixth sick sheik's sixth sheep's sick" sanotaan olevan vaikeimmin lausuttava englanninkielinen sanaleikki

... voimakas aivastus voi murtaa jopa kylkiluun. Aivastuksen pidättäminen voi aiheuttaa verisuonen katkeamisen päässä tai kaulassa ja voi johtaa kuolemaan. Jos pystyt pitämään silmäsi auki aivastaessasi, silmämunasi saattaa pullahtaa ulos kuopastaan.

... rotat lisääntyvät niin nopeasti, että 18 kuukaudessa kahdella rotalla voi olla yli miljoona jälkeläistä (edellyttäen että ne ovat vastakkaista sukupuolta)

... kuulokkeiden pitäminen tunnin ajan nostaa korvasi bateerien määrän 700 kertaiseksi

... 40% vieraista, jotka käyvät kylpyhuoneessasi, kurkistavat myös lääkekaappiisi

... sähkötuolin keksijä oli hammaslääkäri

... tupakansytytin keksittiin ennen tulitikkua

... 100% lottovoittajista lihoo voiton jälkeen

... 35% henkilöistä, jotka etsivät seuraa sanomalehtien henkilökohtaista palstoilta on naimisissa

... sorsan vaakkuminen ei kaiu missään olosuhteissa - syytä ei tiedetä.

... elämänsä aikana ihminen syö nukuessaan 70 lentävää hyönteistä ja 10 hämähäkkiä.

... maailman leveimmällä kadulla Monumental Axis'illa Brazilissa voi 160 autoa ajaa rinnakkain

... useimmat huulipunat sisältävät kalan suomuja

... kissan pissa hohtaa mustassa valossa (diskovalossa)

... kolibri painaa vähemmän kuin sentin kolikko

... kuten sormenjäljet, jokaisen ihmisen 'kielenjälki' on yksilöllinen

Ja viimeiseksi:

... 75% tämän viestin lukeneista yrittää nuolla kyynärpäätään

Yksinäisyyden välttämättömyysTorstai 26.01.2006 00:31

Nyt nautiskelen. Raskaan päivän jälkeen lepäilen untuvaisella petillä pienessä huoneessa. Ei kuulu hiiskahdustakaan. Valtaosa ihmisistä lienee iltariennoissa cityn kuppiloissa, kun taas minä ja muutamat latautuvat jo huomiseen. Edessä on taas armotonta vääntämistä koulutehtävien parissa.

Ainoastaan aamuyön puolella kuuluu ulkoa lumiaurojen kolinaa. Muuten on yleensä todella hiljaista. Niin hiljaista, että välillä voin tuntea yksinäisyyden läsnäolon suorastaan kehollisena kokemuksena. Hetken ahdistuksen jälkeen palaan lähtökohtaan: Siihen, että olen vapaaehtoisesti yksin.

Voin toki tavata muita halutessani. Ja niin teenkin. mutta minua ei kiinnosta ryhtyä luomaan suhteita kehenkään, enkä myöskään halua väitellä kenenkään kanssa, enkä esittää mielipiteitäni kenellekään yhtään mistään. Minä haluan olla yksin.

Kuinka usein arjen paineissa, työelämän pyörteissä tai ihmissuhdesotkujen verkossa ihminen parahtaakaan, ainakin mielessään: "Antakaa minun olla rauhassa!" Mutta rauhaa ei voi aina valita. Tai ainakaan se ei ole kovin helppoa silloin kun elämä on hektisimmillään, ja olet muiden keskellä.

Tästä kaikesta siis olisi hyvä tempaista itsensä välillä kokonaan pois. Riskinä on vain se, että nopea irrottautuminen karusellista, ja täydelliseen passiiviin asettuminen voi laukaista lumivyöryn lailla edessä kasvavan hädän: "Mitä minä teen?"

Olen kuullut lukuisia tarinoita siitä kuinka raskaan työputken jälkeen Tyynen meren saarelle matkustaminen ei olekaan tuonut toivottua rauhaa sisimpään, vaan äkillinen olosuhteiden muuttaminen onkin lisännyt stressiä entisestään. Kyllähän keskeneräiset asiat mielellään täyttävät tilan aina, kun sitä on tarjolla.

Yksinäisyys on paradoksi: Sitä tarvitsee, että saisi aikaa kuunnella itseään, toisaalta se on jokaisen elämästä syrjäytyneen krooninen sairaus. Miltei jokainen tapaamani vähäosainen on maininnut yksinäisyyden suurimmaksi ongelmaksi elämässään. Kuitenkaan aikuinen ihminen ei voi elää niin, että koko ajan joku on seurana. Pienet lapsetkin joutuvat nukkumaan omassa sängyssään, jotta oppisivat olemaan yksin.

Yksinäisyys on välttämätöntä.

Yksinäisyys on omana vapaaehtoisena valintana hyvä asia. Vielä parempi on, jos pystyy asettumaan yksinäisyyteen edes hieman hallitusti: Kun loma alkaa, pöydälle ei jää 500 hoitamatonta asiaa, jotka ovat siellä odottamassa lomalta paluuta 1500 uuden asian kanssa. Jos todella voi jättää väliaikaisesti kaiken taakseen hyvällä omalla tunnolla, voi myös nauttia yksinäisyydestä: Anna aikaa ja tilaa sisältä kumpuavalle, miettiä oman elämän tarkoitusta ja tehdä asioita, jotka tuntuvat mukavilta, vaikka niistä ei olisikaan mitään hyötyä.

Ei tuttujen ja rakkaiden ihmisten kanssa ole sittenkään hullumpaa kiistellä mielipide-eroista ja keskustella iltapäivälehtien lööpeistä.

Kaikkea tarvitaan

Minulla oli mitä ihanin loma Saksassa. Siellä sai irrottautua kaikesta ja lomailla vaan. Ja siellä tapahtui jotain ihanaa:)

ystäviä,minulla onko niitä?Maanantai 23.01.2006 22:55

Are we friends
Or are we not?
You told me once
But I forgot
Tell me now
And tell me true
So I can say
I'm here for you
Of all the I've ever met
You're the one I won't forget
And if I die Before you do
I'll go to heaven
And wait for you
I'll give the angels
Back their wings
And risk the loss of everything
Just to prove
My friendship is true
To have a friend like you

vuosikin jo vaihtui..Sunnuntai 01.01.2006 03:14

jäi vuosi 2005 jo taakke, ja nyt innolla odotetaan,
mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Ainakin marsuvauvan,
se on varma :)

Vieraiden tähtien alla
vieraiden ihmisten luona
minä vieraita tienviittoja seurailin.

Minä etsin, minä löysin
suljin silmät ja kuuntelin
kunnes viimein tunnustaa sen uskalsin.

Sitä väsyy puhumaan vierasta kieltä
väsyy aina kysymään tietä
väsyy viimein yksin kahlaamaan.

Edellinen vuosi oli antoisin tähän saakka.
Sitä oppi, ettei kulkea tarvitse yksin, eikä
etsiäkään. Viereltä löytyy joku, joka laittaa
käden käteen ja sanoo mennään. Se on se
ankanpoika, joka avustaa tätä sokeaa:)

lempipaikka.Keskiviikko 28.12.2005 00:44

Niin se joulu tulla viipotti ja mennä ohikin kerkesi. Nyt mä olen päässyt mun lempipaikkaan tässä maailmassa. Se on paikka, mitä en pois kenellekään toiselle antaisi, minun. Mun lempipaikka on oman kullan vieressä, siellä missä on kulta voin olla vain täysin onnellinen.

Juuri nyt...
* joku on ylpeä sinusta
* joku ajattelee sinua
* joku kaipaa sinua
* joku haluaa puhua kanssasi
* joku haluaa, että sinulla ei ole ongelmia
* joku on kiitollinen avustasi
* joku haluaa pidellä kättäsi
* joku haluaa nähdä sinut onnellisena
* joku haluaa että sinä löydät hänet
* joku haluaa antaa sinulle lahjan
* joku uskoo että sinä olet hänen lahjansa
* joku rakastaa sinua
* joku ihailee sinun voimaasi
* joku tarvitsee olkapäätäsi
* joku tarvitsee enkeliä, ole se hänelle!

Olen kuullut sanottavan, että toinen ihminen voi olla toiselle enkeli. Ilman eräitä, en sitä vieläkään uskoisi. kiits :)