IRC-Galleria

<itku> <suru>Torstai 24.09.2009 17:38

15-vuotiasta uhkaillaan rajusti koulussa

Kaikki alkoi, kun Minna (nimi muutettu) kertoi kouluretkellä tapahtuneista pussailuista kaverilleen. Neljä luokkakaveria suuttui siitä niin, että he uhkasivat hakata Minnan.

Ensimmäisen kerran tyttöjoukko kävi Minnan kimppuun sanallisesti. Kun käytävällä tapahtuneen rähjäämisen kuullut opettaja meni kyselemään, yksi tytöistä vastasi hänelle: "Toi ***tanan ***ra on kertonut täällä toisten seksielämästä".

Hetkeä myöhemmin tytöt kävivät kiinni Minnan käsivarsiin ja pakottivat hänet istumaan. Kun Minna painoi päänsä alas, yksi tytöistä vaati Minnaa katsomaan häntä. Kun tyttö ei totellut, kovistelija tarttui hiuksista ja repi pään ylös.

- Sähän ***tu katot mua, kun mä sanon niin, tyttö huusi.

Jälleen tilanteen huomasi opettaja, joka sai vastauksen, että tytöt keskustelevat matematiikasta.

Äiti saa tekstiviestin

Seuraavalla kerralla tyttöjoukko huusi ja syljeskeli Minnan päälle. Tällä kertaa vastaus ohikulkevalle opettajalle oli, että tytöt puhuvat ruotsista.

- Keskustelkaa vielä vähän aikaa, mutta kohta alkaa tunti, oli opettajan vastaus.

Luokkaan päästyään Minna puhkesi itkuun ja hän halusi kotiin. Opettaja järjesti Minnan ja kiusaajat viereisiin tyhjiin luokkiin. Minna kuuli seinän läpi, kuinka tytöt uhosivat: "Me hakataan se."

Silloin Minna kirjoitti hädissään tekstiviestin äidilleen.

- Kun soitin tyttärelleni, neljä tyttöä hakkasi Minnan luokan ovea, äiti kertoo.

Äiti sai järjestettyä koulusta kyydin kotiin hysteerisesti itkevälle ja tärisevälle tyttärelleen. Sitten he tekivät poliisille rikosilmoituksen lievästä pahoinpitelystä. Kouluun Minna ei ole enää suostunut lähtemään, varsinkin kun hän löysi Irc-galleriasta itseään koskevan hakkaamisuhkauksen.

"Mikä on rikosilmoitus?"

Äiti kävi selvittämässä tapahtunutta, mutta tilanteesta jäi hänellekin outo olo.

- Rehtori kehui moneen kertaan neljän päällekävijän rohkeutta sovitella asiaa. Tytöt myönsivät tapahtuneet, mutta eivät ymmärtäneet, että olisivat tehneet jotain väärää. Yksi heistä kysyi minulta, mitä se semmoinen rikosilmoitus oikein tarkoittaa, äiti kertoo.

Tytöt lupasivat jättää Minnan rauhaan ja kiistivät, että mitään nettiuhkausta olisikaan. He olivat ehtineet poistaa tiedon. Sen jälkeen koulukuraattori ehdotti, että äiti ja Minna menisivät viikonlopuksi turvakotiin.

- Juurihan minulle vakuutettiin, ettei mitään pelättävää ole, äiti ihmettelee.

Koululta lähtiessään äiti kuuli tytön rehentelevän kavereilleen:

- Äiti ja isi vain nauroivat rikosilmoitukselle. Nyt se Minnan äiti kävi täällä *****ilemassa meille."

Uhkailu jatkuu

Saman päivän iltana yksi tytöistä soitti Minnalle. Tyttö tivasi, missä Minna on. Kun hän vastasi, että mitä väliä sillä on, tyttö huusi, että "Voisin tulla ja vetää sua ***un kovaa turpaan."

Äiti on vaikeassa tilanteessa. Minna ei suostu enää vanhaan kouluunsa, mutta oppivelvollisuus pitäisi suorittaa.

- Tyttö voisi muuttaa isänsä tai sukulaisten luo, mutta en tietenkään halua olla hänestä erossa. Tuntuisi luovuttamiselle muuttaa itse, hän huokaa.

Sanna Savela

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.