IRC-Galleria

MÄÄRITEMÄ: vauvaksi kutsutaan ihmisolentoa, joka on pieni jo syntyessään.

MERKKI: vauvoja on kahta merkkiä, tyttöjä ja poikia. Ne on rakenteeltaan miltei samankaltaisia ja niillä voidaankin osoittaa vain yksi eroavaisuus jonka perusteella ne on tunnistettavissa: pojilla on siniset tossut ja tytöillä punaiset.

IKÄ: vauvat on yleensä ottaen hyvin nuoria. Ryppyisyys ei suinkaan merkitse että vauva olisi käytetty. Sitä paitsi rypyt voidaan tehokkaan ruokinnan avulla helposti poistaa.

VÄRI: mikäli rajoitumme koti-suomen oloihin,on vauva syntyessään punainen,keltainen tai punakeltainen. myöhemmin muuttuu ihonvärisiksi.

HANKINTAKUSTANNUKSET: vauva on kallis sijoitus. Hankintaa helpottaa suuresti se että nykyisin vauva voidaan hankkia jopa ilman käsirahaa ja erittäin pitkällä maksuajalla. Maksuaika on tavallisesti 18-22 vuotta, jopa enemmänkin. 2-9 kappaleen erissä hankittuna vauvat tulevat halvemmiksi.

TEKNISET TIEDOT: pituus ja paino ovat suureita joihin kiinnitetään ensimmäisenä huomiota. Nämä loppujen lopuksi hyvin epäolennaiset mitat vaihtelevat vauvakohtaisesti, eräänlaisina karkeina ohjearvona ovat 45-55cm ja 3.5kg.

Tilavuus on erittäin suuri. Vauva tarvitsee polttoaine täydennystä 4-6 tunnin väliajoin. Aluksi polttoaineena käytetään erikoisainetta, mutta kun sitä ei ole enää saatavilla,käytetään maitoa, jonka oktaaniluku on 50. Vauvan vanhetessa lisätään oktaaniluku 66,6 ja lopuksi 100:aan.

Tiheys on äärimmäisen huono,sillä vauva vuotaa molemmista päistä,ja varsinkin alapäästä vuoto on runsasta. Sen vuoksi tiivisteet vaihdetaaan muutaman tunnin välein.

Maksimi kosteus on verrattain helposti saavutettavissa. Tällöin on syytä ryhtyä erikoistoimenpiteisiin (kts.tarkemmin kohta HUOLTO).

Äänitaso on alussa verrattain alhainen,mutta kasvaa suoraan verrannollisena ryppyjen häviämisen kuutioon.

Hajukynnys, kuten äänitaso, ovat suureita, joihin vanhempien ohella myöskin naapurit kiinnittävät erityistä huomiota. Hajukynnys säilyy kuitenkin maksimiarvossaan vain parin ensimmäisen käyttövuoden ajan.

Vielä on huomattava että toimintayksikössä merkkiä vauva vaikuttavat energian ja aineen häviättömyyden lait sekä myöskin vaimentamattoman värähtelijän ja pyörähtelijän laki.


HUOLTO: Vauvaa käytetään määräaikaishuollossa neuvolassa. Tavallisimpina huoltotoimenpiteinä ovat tällöin katseleminen,venyttäminen mittausta varten,reikien pisteleminen vauvaan sekä kehuminen. Lisäksi annetaan käyttäjille ohjeita eri tilanteita varten.

Määräaikaishuoltojen välisinä aikoina ovat tärkeimmät huoltotoimenpiteet pesu,voitelu ja ilmaus. Pesu suoritetaan päivittäin kehonlämpöisellä vedellä ammeessa. Pesukonetta ja "hohtavan valkoisiksi" tekeviä pesuaineita ei ole syytä käyttää. Pesun jälkeen kierretään hellävaraisesti kuivaksi. Narulle ripustaminen on tarpeetonta. Voitelu suoritetaan välittömästi pesun ja kuivauksen jälkeen sivelemällä vauva öljyllä. Erityisen huolellisesti on öljyttävä vauvan alapää ja nivelet. Ilmaus suoritetaan aina polttoaine täydennyksen jälkeen kohottamalla vauva pystyasentoon. Ilman mukana poistuu usein myös liika polttoaine. ilmaajan kauluksille.

TAKUU: Synnytyslaitos ei anna vauvalle minkäänlaista takuuta. EM.Ohjeita seuraamalla vauva kuitenkin kesyyntyy suhteellisen helposti ja syö jo muutaman kuukauden ikäisenä kädestä. Myöhemmin se lopettaa epäluuloisen tuijotuksen ja lakkaa murisemasta vieraille. =)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.

Yksityisyys