IRC-Galleria

Tip tap tip tap...Torstai 29.12.2005 21:56

Joululaulut on kivoja. Tykkään näistä vanhemmista enemmän kuin noista uusista. Ja kyllä, kuuntelen tällä hetkellä juurikin joululauluja. :)

Mun mielestä Sylvian joululaulu, Konstan joululaulu ja sit se yks -jonka nimeä en muista- on ihan parhaita. Vähän semmosia surullisia ovat ne. Tykkään niistä kai siksi kun mummu kuoli 5 päivää ennen joulua 11 vuotta sitten. Ei ollut kovin hilpeä meininki silloin. Muistan kun piti lähteä äitin kanssa jouluostoksille sinä samana päivänä. Äitiä harmitti, kun sillä oli punainen talvitakki, sehän ei sopinut suruaikaan. Tuona jouluna olin ostanut äitille korvakorut lahjaksi, sellaiset punavalkoiset jotka näyttivät ihan joulukransseilta. Uutena vuotena oli sitten hautajaiset, onnellista uutta vuotta vaan!

Ne hautajaiset olivat synkimmät joissa minä olen ollut. Kun toinen mummu kuoli, siellä kuitenkin myös naurettiin. Isän puolelta meidän suku on vähän sellaista, että ne osaa repiä huumoria kaikesta. Ihan hyvä taito. Ja sama homma oli myös tutan hautajaisissa. (Tuta on isoisä. Sanaa käytetään Perhon suunnalla kai.) Hitsi kun oliskin vielä isovanhemmat. Ois mukavaa. Äitin isää en koskaan nähnyt, hän kuoli jo äitin ollessa 12-vuotias.

Menipäs synkäksi. Mutta eniten kaipaan äitin äitiä ja isän isää. Olivat aivan ihania persoonia ja vaikka olinkin suht nuori kun täältä poistuivat, muistan sen kuitenkin. Tutan kanssa leikin aina pienenä, ja vaikka hän olikin jo vanha, aina se vaan jaksoi. Yksi asia kaduttaa tosin: Viimeisellä kerralla, kun hänet näin, hän kertoi jotain hirvenmetsästysjuttuaan enkä jaksanut kuunnella. Jälkeenpäin on harmittanut ihan suunnattomasti, kun en kuunnellut. :( Isän äiti oli huonokuuloinen, enkä muista kamalasti häntä, vaikka viimeisenä heistä kuolikin. Heillä oli lastenlapsia niin paljon, että jotkut jäivät etäisiksi. Ja paljolla tarkoitan 20 tyyppiä. Ja omia lapsiakin oli 11. Ja ei, ei olla lestadiolaisia. :D

Mummu taas aina puolusti minua, olin kai sen lemppari lastenlapsista. Kun oli nuorinkin. Ja sillä oli aina vaniljajäätelöä pakastimessa. Ja kuivaa ruisleipää kun tykkäsin siitä. Oli aika huono syömään ja äiti oli ollut kans, niin sehän osasi niksit. :) Ja kerran sanoin sitä höperöksi ja äiti suuttui. Mummu nauroi, mutta äiti luuli, että mummu loukkaantuisi ja huusi minulle. Kun mummu aina sanoi itseään höperöksi, minusta se oli hellyyttävää. Se sana oli. Ja on edelleenkin. :)

Näistä joululauluista tulee aina mieleen isovanhemmat. :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.