IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Ralli Sport ChallengeMaanantai 13.02.2012 00:51

Peli: Ralli Sport Challenge.

Alusta: PC.

Laitevaatimus: Ekalle X-laatikolle tarkoitettu.

Testikone: Vanhan, mutta hienon maiseman lumoissa.

Kevyttäkin kevyempi vanhan X-laatikon rallirälläys on kääntynyt myös pc-pelaajien iloksi. Muistaakseni kokeilin tätä myös alkuperäisella alustallaan silloin muinoin kun ensimmäinen X-boksiaus oli vielä voimissaan mutta en kovin innostunut pelistä sen keveyden vuoksi. Nykypäivänä perhehuolien lomassa on ihan kiva päästä joskus helpolla ja tuulettaa aivojaan tämänkaltaisen yksinkertaisen viihdepläjäyksen parissa. Näin se ikä muuttaa pelaajankin arkea. Tietenkin esimerkiksi Skyrim ja muutama muu raskassarjalainen ovat mieltymysteni kärkipäässä, mutta miksei väliin voi vain pelailla ja jättää miettiminen toiseen kertaan.

Kuten jo tuli tuossa aikaisemmin sanottua, Ralli Sport Challenge on tosiaankin niitä vähiten oikeaa rallia simuloivia pelejä mitä olen nähnyt vuosien varrella. Tämän pelin otti haltuun helposti jopa nelivuotias poikani, ja hän pärjäsikin kohtuudella vaikka ei vielä ole mitenkään erityisen taitava pelailija. Varsinkaan tietokoneen näppäimistöllä. Eli te jotka haette realismia ratin ja polkimien kera älkää vaivautuko, mutta kaikki sunnuntairallipelikuskit saavat taatusti haluamaansa vauhdin hurmaa tämän teoksen parissa. Kaikki radat ja erikoiskokeet ovat äärimmäisien lyhyitä pyrähdyksiä jotka pelailee parissa minuutissa läpi. Pelin läpipeluuseen ei minun kaltaiseltani pelifriikiltä mene yhtä iltaa pitempään, joten tätä olisikin mielekkäin pelata pieninä pyrähdyksinä sillin tällöin ja siihen se parhaiten sopiikin.

Autot kehräävät mukavasti ja kartanlukijakin kuulosta oikealta sellaiselta, tosin hänen ohjeensa tulevat pikkuriikkisen liian aikaisin ja väliin on pidettävä oma pää ja jättää tyypin höpinät omaan arvoonsa. Muutä äänimaailmaa ei sitten pahemmin ole, lukuunottamatta yleisön ajoittaista kohinaa rata-ajoissa. Grafiikkapuoli puolestaan on mukavan nättiä näin vanhaksi peliksi. Maisemat toimivat ja autojen mallinnus on jopa hämmästyttävän hyvää. Myös vauromallinnus on uskottavaa. Tosin ajettavuuteen ei näytä olevan mitään vaikutusta vaikka kokeen vuoksi vasiten ohjasin autoni jokaiseen radan varrella sijainneeseen kiveen ja kiinteään esteeseen.

Autokalusto on melkoisen kattava, mutta ei tietenkään vedä vertoja alan jättiläisille. Ratojakin löytyy kaikenlaisia, alkaen erikoiskokeista ja päätyen jääratoihin jotka olivatkin mieleisiä ajettavia. Voisinpä väittää että koko pelin parasta antia. Alussa peli oli totuttuun rälläysrallaustapaan luvattoman helppoa, mutta loppupeleissä saikin jo vääntää vähintäänkin puolitosissaan jotta päätyisi maaliin voittajana. Siitäkin huolimatta ette pelin teemana on kaasu pohjassa maaliin saakka, ja jarrua tarvittiin hipaista korkeintaan 90 asteen käännöksissä.

Pelin kohderyhmänä voitaneen pitää lähinnä lapsia ja aikuisia jotka eivät halua uhrata kaikkea vapaa-aikaansa yhden harrastuksen parissa. Muille tämä on kauhistus.

Hyvää:
Helppo omaksua.
Ikäpeliksi kaunista katseltavaa.
Mukavaa, helppoa ja rentouttavaa ajamista joka muistuttaa rallia.

Huonoa:
Ei taatusti sovi realismin tavoittelijoille.
Älyttömän lyhyt.
Kevyt kuin höyhen.

Yleisarvosana:
7 (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
Sunnuntairallipelaajille kaunista ja helppoa pelailtavaa. Simumiehet/naiset kääntäköön katseensa toiseen suuntaan.

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.