IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

ToCA Race Driver 3Keskiviikko 10.10.2012 03:11

Peli: ToCA Race Driver 3

Alusta: PC (Muut alustat: PlayStation 2, Xbox)

Olen nähnyt monenlaisia autopelejä yli kahdenkymmenen pelivuoden aikana. Yleensä autourhoilupelit keskittyvät yhdelle osa-alueelle muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. ToCa-sarja puolestaan on alusta lähtien ollut oikea autourheilulajien armada. Jopa siinä määrin että heikompaa hirvittää. Olen myös jonkin verran seuraillut moottoriurheilua, tosin en aktiivisesti. Siitä huolimatta pelistä löytyy muutama ennen näkemätön ajohärveli kilparadoille.

On jokseenkin hämmentävää ajaa ensin klassikkoformulalla ja tämän jälkeen hypätä kuplan kautta rekan rattiin. Kilpailumuotoihin hypätään mukaan pikalennosta ilman mitään ylimääräisiä ohjeistuksia ja tarkoituksena olisi vielä voittaa kyseinen kilpailu. En pitänyt peliä muutaman seikan vuoksi ihan parhaimapana näkemänäni rallauksena, mutta pelasin melko pitkälle vain sen vuoksi että näen mitä sillä on seuraavaksi tarjottavana. Lempparini oli tietenkin vanhan koulukunnan amerikkailaisista muskeliautoista koostuvat kisat. Mutta sen te jotka olette seuranneet kirjoituksiani tiedättekin.

Kuvallinen anti ei ole pässimpää ja äänetkin ovat riittävän hyvät luomaan tunnelmaa. Lisäksi välivideoissa pyörähtelee tiukkoihin gummiasuihin sonnustautuneita tiukkapeppusia neitokaisia joita tällainen vanha fetissiperverssisika tuijotteli mielellään. Teknisesti peli näytti olevan kunnossa kaikilta muilta osin paitsi ohjattaavuuden puolelta. Nimittäin oletuksena oli perinteisen wasd-ohjauksen sijaan nuolinäppäimet. Ei siinä mitään muuten mutta kun yritin asetuksista vaihtaa itselleni mieleisempää ohjaustapaa ei se onnistunut kirveelläkään. Joten jouduin ajamaan oikealla kädellä ja se ei tosiaankaan luonnistu minulta. Uskon että muutamat kisat menivät puhtaasti ohjauksen takia mönkään. Ratoja ei ole mitenkään erityisen paljon, mutta erillaisia ralliautoilla suoritettavia pikataipalaeita löytyy kiitettävä määrä.

Tämä autoilu sopii varmasti kavereille jotka tahtovat nopeaa ja helppoa ajelua monenlaisten autojen parissa. Heille jotka haluavat keskittyä vain yhteen kilpamuotoon kunnolla per kerta voi tulla pakokauhu. Omasta mielestä tämä sillisalaatti oli mielenkiintoista vaihtelua tavanomaisten kaahailujen jälkeen, mutta liian suuren nautintoannoksen jälkeen mittani täyttyi ja päätin lopettaa pelailun ennen kuin pääni sekoaa. Lopullinen arvioni on ristiriitainen. Tavallaan pidin pelistä mutta liian nopea lajivaihtelu ja rasittava ohjaus oikealla kädellä ottivat omansa.

Arvosana:
Rasittavuuksista huolimatta 8 (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
Todellinen seisova joulupöytä autourheilupelien ystäville.

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.