IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Angry Birds SeasonsTorstai 13.12.2012 01:05

Peli: Angry Birds Seasons

Alusta: PC

Muut alustat: Lukuisille alustoille.

Julkaistu: 2010

Meille suomessa asuville tuskin tarvistsee selitellä mistä tässä pelissä on kyse. Ne harvat tynnyrissä majailleet jotka ekaa kertaa kuulevat koko touhusta voivat vapaasti mennä göögleen ja gööglettää kärtylinnut ja johan ifoa sataa vastaan. Minä olen pyrkiny välttelemään tallaista kasuaaliroskaa kuin ruttoa, mutta pieni poikani ei ajatellut minulla olevan mitään vastustavia mielipiteitä häntä itseään niin kovasti kiinnostavia lintuja kohtaan. Joten Syntymäpäivieni aikaan hän päätti äitinsä kanssa käydä ostamassa itse lahjan pelihullulle isälleen ja se oli tämä peli. Tokihan minä aina pelaan kaikki pelit mitkä kasiini saan ja poikani hieno lahja ja etenkin hieno ajatus sai routaisen sydämmeni sulamaan ehkä hiukkasen näille vihaisille siipiveikoille. Sain myös isänpäivälahjaksi pojaltani siipiveikkopelin,nimittäin sen avaruusversion. Mutta se on sitten toinen tarina toisena aikana ja toisella arvostelukerralla.

Kuten jo huomasitte minulta on jäänyt se alkuperainen pelaamatta, mutta uskon tietäväni tämän tahkonneena mistä suurinpiirtein mahtaa olla kyse. Nimittäin tarina on yksinkertainen. Pahat possut ovat varastaneet linujen munat ja linnut tästä kimpaantuneena päättävät ritsan avulla tuhota possujen rakenteet ja räjäyttä itse siat taivaantuuliin. Seasons versiossa seikkaillaan eri juhlateemojen parissa kuten ystävänpäivän, joulun ja pikkuhiljaa oman asemansa härmässäkin saavan halloweenin parissa. Mukana on myös muutama hiukan edellisiä eksoottisempikin juhla, kuten kristittyjen pääsiäinen pupuineen ja munineen ja se lähinnä irlantilaisten viettämä vihreä menninkäinen silinterihatussaan festivaali.

Pelin idea on yksinkertaisuudessaan hieno. Kenttien läpäisyyn vaaditaan possujen rakennelmien ja itse possujen ankara rankaiseminen. Apunaan suunnitelmassa per kenttä pelaajalla on tietty määrä kärtylintuja jotka kukin käyttäytyvät tietylla tavalla ja ritsa jolla singota linnut kohti rakennelmia. Kentät ovat nopeatempoisia ja helposti läpäistäviä. Mutta jos mielii todella hyviä pisteitä on suorituksen oltava täydellinen. Joissakin kentissä se kolmannen tähden saavuttaminen tuntuu lähes mahdottomalta. Siihen vaditaan sekä taitoa että myös ripaus onnea. Sitten kun sen viimein saavuttaa, tuntuu se suurimmalta palkinnolta päällä maan.

Pakko on myöntää se tosiseikka että peli osaa koukuttaa myös tallaisen ei niin hyvällä kasuaalipelejä katsovan muka aidon pelaajan. Fysiikalla leikittely, sopivasti outo huumori ja anargistinen lintuasennne voi yllättää näköjään kenet tahansa ja vietinkin aikaani pelin parissa pitkiäkin toveja. Nimittäin se kolmaskin tähti on pakko saada jos mielii päästä nukkumaan ilman että miettii vielä sängyssä makoillessaan kuinka se tehdään. Jä alkää luulko että kontrollit kangertelevat, kyllä se on se teidän oma käsi joka epäonnistuu vielä 300:nenkin yrityksen jälkeen.

On suorastaan vaikea keksiä mitään erityisen hyytävää paksaa tästä teoksesta. No joissakin kentissä tuntui siltä että täydellinen läpäisy vaati enemmän pelkkää onnea kuin taitoa mutta toisaalta epäilen sen heikkouden löytyvän omasta päästä.

Teoksen Graafinen anti on pelkistettyä mutta toimivaa, paikoin jopa hienoa. Äänimaailma ja musiikit tukevat pelin asennetta ja teemoja. Tekninen puoli on yksinkertaisuudessaan toimivinta mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Oikeastaan pidän peliä käsittämättömän hienona kokonnaisuutena sen yksinkertaisesta rakenteesta huolimatta. Näköjään ei tarvitse keksiä kokonnaista uutta virtuaalimaailmaa jotta peli olisi kiinnostava. Hieno suoritus Roviolta, ja anna lintusi lentää korkealla ja kovaa!

No parempi kai lopettaa tämä arvostelu tähän. Sillä viimeisten lauseiden jälkeen kaikki luulevat minun tärähtäneen pahemman kerran tai vielä pahempaa muuttuneeni kasuaaliksi. Hmm taidan pelata jonku kunnon aikaa vievän roolipelin enen ko tartun avaruuslintuihin käsiksi.

Arvosana:
10 omassa genressään, ja uskokaa pois en keksi mitään syytä laskea pisteitä. (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
Simppeli, toimiva ja koukuttava lintubongarin unelma.

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.