IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Game of Thrones: GenesisMaanantai 04.02.2013 02:14

Peli: Game of Thrones: Genesis

Alusta: PC

Muut alustat: Ilmeisesti ei muille alustoille.

Julkaistu: 2011

Hieno kirjasarja ja hieno televisiosarja. Entäpä samaan aihepiiriin perustuva peli? No ei niin hieno. Viime viikkoina on näköjään vaivannut oikein paskapelien armada. Halvalla ei hyvää saa kuuluu appiukkoni viljelemä sanonta, ja olen yllättävän samaa mieltä viimeaikaisista pelihankinnoistani päätellen. No ainakin tavaratalon viihteestä vastaava myyjä on ollut tyytyväinen saadessaan huonon kaman nurkista lojumasta. A Game of Thrones: Genesis ei ole ehkä sieltä paskimmasta päästä, mutta ei se pitkälle paskaläjästä ryömi.

Pelin alkuasetelma on kunnossa. Nimittäin sen tarkoitus on valottaa koko saagan tapahtumia lähes esihistoriasta lähtien. Fanit alkää silti nuolaisko ennen kuin tipahtaa. Toinen hyvä idea on kuljettaa pelin tapahtumia erillaisten vehkeilyiden, salaliittojen, selkään puukottamisien ja juonenkäänteiden kautta. Löytyyhän tästä paketista se täysimittainen sotakin, mutta se on tylsin puoli koko hommasta.

Alun mukaansatempaavasta diblomaateilla, salamurhaajilla, naitettavilla aatelisnaisilla ja armeijan rakentamisella siivitetty pelaaminen tuntuu jopa hienolta. Kunnes jonkin ajan kuluttua huomaa että koko paketti on nähty parin ensimmäisen tunnin aikana. Sitten kun se ensimmäinen totaalinen sota rävähtää käyntiin on peli menetetty. Harvoin olen nähny yhtä tylsää sotimista. Kirpun kokoiset armeijat punovat toisiaan turpiin karttapohjalla niin pitkään kunnes saa kentälle niin paljon yksiköitä että pystyy toisen jyräämään totaalisesti alleen.

Noin puolen välin jälkeen sitten katoaa totaalisesti fokus koko touhusta. On lähestulkoon mahdotonta tietää kuka on puolella ja kuka vastaan ja lähes ainoa keino on vain tappaa kaikki vastaantulijat armeijan ylivoimalla, kunhan saa sellaisen siinä sekavassa härdellissä pestattua itselleen. Lisäksi vaikeusaste tuntuu jo heikommalla tasolla olevan lähes sadistinen ja yhden kartan valtaamisessa menee luvattoman kauan leikkiessä kissahiirileikkiä.

Ääninäyttely ja graafinen puoli menevät likaviemäristä alas. Selkeästi plussaa löytyy jounen ja toimivan ohjauksen puolelta, toisaalta voiko näin yksinkertaista meganiikkaa edes yrittämällä mokata.

Enpä oikein tiedä kelle tämä on tarkoitettu. Tulen ja jään laulusta pitävien ei välttämättä pidä tarttua kiinnostuksen kohteen vuoksi peliin ja strategiapelienkin ystäville löytyy parempaa tarjontaa.

Arvosana:
3 (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
Tulen ja jään laulun pelisovitus on selkeä väliintippuja.

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.