IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Darksiders 2Sunnuntai 16.06.2013 21:25

Peli: Darksiders 2

Alusta: PC

Muut alustat: PS 3, Xbox 360

Julkaistu: 2012

Darksiders 2 on hyvä peli joka jättää pahan maun suuhun. Ummehtunutta tunnetta kielen päälle ei tuo mikään pelillinen seikka. Nimittäin seikkailu itsessään on ihan priimatavaraa ja ykköseen verrattuna paketti on laajempi ja moniulotteisempi kokonnaisuus. Tosin jotku ovat valittaneet että peli ei anna ihan sitä mitä odotettiin. No eihän se tosiaankaan anna. Nimittäin juonellisesti tämä tapaus ei jatka sodan (ykkösosan sankarin) tarinajatkumoa millaan tavalla, vaan se on eräänlainen rinnakkaistarina jonka pääosaa hoitaa hänen valjensä kuolema.

Kuolema ei ole tässä tapauksessa se tavanomainen mustaan viittaan sonnustautunut luunrankoveitikka joka heilauttelee viikatetta elämän lankoja katkaistakseen. Ensimetreillä mieleeni tuli lähinnä norjalaiset mustametallistit. Tyyppi nimittäin ratsastaa ilman paitaa pitkä letti liehuen korppi olkapäällä pitkin vuoristomaisemaa. Tämän lähemmäksi norjametallin tunnelmaa ei enää voi päästä.

Kuten edellisessäkin osassa sankari, myös kuolema taitaa mätkimisen salat, tasoloikinnan taituroinnin ja ongelmanratkaisun jalon taidon. Vaan kaikki ei ole enää kuten enismmäisessä osassa. Nimittäin kuolema on eräänlainen roolipelihahmo kun ensimmäisen osan sota oli enempikin mätkintähahmo. Kuolema paitsi kerää kokemusta myös kerää lootia hirviöiltä ja aarrearkuista ja aina joka nurkan takaa putkahtaa uusi parempi esine vastaan. Pelimaailma on myös avoimempi rakenteeltaan ja väliin sitä tuli talsittua ja ratsastettua ristiin rastiin löytääkseen kaikki salaisuudet.

Tarina on tarpeeksi viihdyttävä ja pelin ohjaus sujui loistavasti padilla. Äänipuolelta näyttelijät tekevät hyvää työtä ja muu pelimaailman mekkala on uskottavaa. Musiikit puolestaan eivät mielestäni aivan istuneet tuomiopäivän ratsumiehen tarinaan kaikilta osin. Suurimmat valitukset tulevat pelin epävakaudesta. Nimittäin tämä potilas temppuili ihan alusta lähtien, kaatuilemalla ja takkuilemalla. Kaiken huippu tuli sitten melko lähellä loppua. Nimittäin save ei syystä tai toisesta enää suostunut lataamaan pelitilannetta takaisin joten en voinut muuta kuin laittaa tämän Steamiarkistoon odottamaan.. hmm parempaa aikaa, tai en tiedä... jotain.

Pitää tassä vielä mainita että yhdellä kaverilla tämä temppuili myös aika pahasti, eli onko laitteistoissamme jotain häikkää vai kenties pelissä itsessään. PC-onkin aina ollut mielenkiintoisella tavalla kinkkinen alusta.

Arvosana:
8 (asteikolla 1-10)

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.