IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Diablo 3: Reaper of soulsMaanantai 20.04.2015 02:26

Peli: Diablo 3: Reaper of souls

Alusta: PC

Muut alustat: PS 3, Xbox 360. Mac, Ja uudelle sukupolvelle hiukan eriävänä versiona

Julkaistu: 2014

D 3 ei ollut ihan sitä mitä odotin ja olin jopa hiukan pettynyt sen tarjoamaan antiin. Diablo 2 on ollut mielestäni se kaikkien aikojen paras toimintaroolipeli ja on sitä edelleen. D kolmosen lisäosa onneksi korjaa osan ongelmista ja palauttaa pelisarjan oikealle uomalle, vaikka ei ihan täysin tee edelleenkään oikeutta edeltäjälleen. No turha sitä mennyttä on itkeä ja jäädä katkeroituneena puremaan rystysiä sillä tässä muodossa Diablosta voi nauttia ihan hyvillä mielin.

Reaper of soul jatkaa emopelin juonta viidennellä näytöksellä, lisää seikkailutilan ja heittää romukoppaan metapelinä toimineen huutokauppajärjestelmän ja tasapainottaa tuntuvasti kamankeräystä. Mukaan astuu myös uusi hahmoluokka "ristiretkeläinen" joka ottaa vastaan mallikkaasti tankin roolin. Uudella alueella on näyttävyyttä enemmän ko vanhoissa ja siellä odottaa uusi hirviökattaus ja turpasauna maistuu hyvältä. Myös päävastustaja, itse kuolema on kertaluokkaa mielenkiintoisempi vastustaja ko emopelin vastaavat. Tukikohtaan saadaan uusi tuttavuus, nimittäin mystikko joka voi muuttaa esineiden eitoivottuja ominaisuuksia toisiin.

Valinnanvapaus pelaamisessa ja kaman keräyksen mielekkyys tekevät tästä pelistä sitä kaikkien toivomaa diabloa parhaimmillaan. Kama haaliminen ja mättäminen vievätkin pelaajan mielenkiinnosta suurimman osan, juonen ja muun nöyhtän kulkiessa jotenkin perässä. Valitettavasti myös hahmonkehitys kuuluu sarjaan muu nöyhtä. En vain yksinkertaisesti pidä näin kädestä pitelevästä kykyjen noususta ja koko hahmopuu tuntuukin munattomimmalta ikinä toimintaroolipelissä, vaikka lempihahmoni naispuolinen demoninmetsästäjä onkin kaikkea muuta ko munaton sankaritar.

Reaper parantaa Diablo 3 tuntuvasti muttei tee siitä ihan täydellistä. Mukaansa tempaava peli se silti on vaikka pienet itkupotkut esitinkin tässä arviossa.

Arvosana: 8 (asteikolla 1-10)

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.