IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Angry BirdsSunnuntai 03.05.2015 19:40

Peli: Angry Birds

Alusta: Androidpohjainen täppäri

Muut alustat: PC ja Lähes kaikki muut laitteet paitsi taskulaskin.

Julkaistu: 2009

Ensimmäinen tällä hivutuslaitteella kokemani peli ei liioin varmaan ihmetytä moniakaan. Nimittäin kärtylintujen ensimmäinen tuleminen päivitettynä versiona oli se pakollinen ensitäppäily tälle leikkikalulle. Alussa haparoin kovasti koko täppäritouhua, mutta yllätyksekseni olen jo oppinut jonkin verran paremmaksi näytön hinkkaajaksi. Edelleenkin konsoli ja pc-ohjaimet ovat enemmän mieleen mutta johan tälläkin ohjaustavalla näyttää pärjäävän. Liekö kehittyneisiin taitoihin ollut syynä tämän pelin ankara hakkaaminen.

Kaikki ovat tietenkin jo saaneet selvyyden miten tätä peliä pelataan. Kerrataan silti hiukan. On joukko vihaisia lintuja, possuja jotka varastivat munat ja piiloutuivat rakennusten sisään. Pelaajan tehtävä on yksinkertaisesti singota linnut ritsalla kohti possuja, rikkoa heidät ja samalla heidän rakennuksensa. Yhden tähden saavuttaminen on yleensä helppo nakki mutta suurempien pisteiden ja kolmen tähen saanti vaatikin jo sitten hiukan päättelykykyä ja aavistuksen tuuria. Tuurista puheenollen voisin mainita että kerran yhdessä kentässä en ampunut yhtään lintua, Vaan koko takennelma alkoi huojumaan itsestään, romahti ja tuhosi possut. Kolme tähteä ja seuraavaan kenttään. Toisinaan rakennusten kestävyys uhmaa fysiikan, hermojen ja järjen rajoja.

Näyttää tämä kärtylintuilu sujuvan aika hyvin tälläkin alustalla, vaikka olen tottumaton kaveri hivutustouhuihin ja lomamatkamme tuntikausien autoiluosuus pelkääjänpaikalla meni kuin siivillä lintujen parissa. Tosin tulomatkalla jouduin ajamaan itse ja haikailin täppärini perään koko paluumatkan ajan.

Hienoa lintutoimintaa ja kannattaa kokeilla jos moisen laitteen sattuu omistamaan. Ehkä paras mahdollinen peli tällaiselle hivuutuslaitteelle. Ainakin sillä perusteella kun kokeilin yhtä vähän "kehittyneempää" peliä ja totesin sen ohjauksen olevan aivan kamalan. Eli tällekkin laitteelle voi tehdä hyvää pelattavaa mutta pitää ottaa huomioon laitteen heikkoudet ja vahvuudet. Tällä hetkellä voin antaa puhtain sydämmin kympin tälle täppäyspelille, mutta myöhemmin voi olla että suhteeni peliin muuttuu kun kokemus karttuu tämänkin laitteen käyttäjänä.

Arvosana: 10 (asteikolla 1-10)


Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.