IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Star Wars The Force Unleashed 2Sunnuntai 31.05.2015 23:49

Peli: Star Wars The Force Unleashed 2

Alusta: PC

Muut alustat: PS 3, Xbox 360, PS 2, Wii

Julkaistu: 2010

Starkillerin tarina näytti loppuvan ensimmäiseen osaan, mutta olimme väärässä. Hän elää ja porskuttaa edelleen ja jedivoimatkin näyttävät olevan tallella tai paremminkin pimeän puolen kyvyt. Ensimmäisen osan kantavin voimavara oli hyvä juoni ja ihan tyydyttävä loppuratkaisu. Valitettavasti tarinaa jatketaan kehnolla juonella ja lähes samanlaisella napinhakkausjumpalla ko ennenkin. No on tässä havaittavissa jotakin hyvääkin ja jopa pieniä parannuksia edelliseen osaan nähden, mutta yleisesti ottaen olen harvemmin pelannut yhtä mitäänsanomatonta toimintarymistelyä lievillä roolipeliominaisuuksilla.

Sankarimme herää uuteen aamuun huomatakseen olevansa kloonauslaitoksessa. Onko hän kenties itsekin klooni? No joka tapauksessa pitemmittä puheitta kaivetaan valosapelit esiin ja turpasauna alkaa. Tällä kertaa Starkilleri käyttää kahta sapelia yhden sijaan. Voiman käyttö on myös koko ajan läsnä ja muutamia uusiakin jippoja on opittu, paha vain että noi jipot eivät kanna ja tylsyys pääsee yllättämään. Sillä jälleen kerran juostaan vain eteenpäin ja tylsästi hakataan valomiekkaa vihun päähän ja väliin tehostetaan iskuja voimalla.

Jotkut kohtaukset vaativat kärsivällisyyttä, sillä minulla ainakin alkoi paukahtelemaan otsanahka suonien pullistellessa kun jouduin jotakin kohtaa hinkkaamaan noin parisen kymmentä kertaa. Eikä kyse ollut omasta taitamattomuudesta sillä näissä kohtauksissa kuvakulmatemppuilu ja pelin epämääräinen tähtäysjärjestelmä aiheuttivat harmaita hiuksia. Toisinaan en oikein tiennyt että mitä ihmettä nyt pitää tehdä, saavutus sinänsä kun on kyse toimintaputkesta.

No hyvää oli parantuneet graafiset annit, hienot ympäristöt mukaan lukien. Äänimaailma palveli tarkoitusta ja loi tähtiensotatunnelmaa. Perusohjattavuus oli parantunut huomattavasti ja voiman käyttö oli yksinkertaisempaa ja siten myös mieleisempää käyttää. Vaikeuksia tosin tulee keksiä mitään muuta hienoa koko pelistä. Empä kyllä usko että tämä on mikään erityinen virstanpylväs muutenkaan tähtien sodan saagassa.

Arvosana: 5 (asteikolla 1-10)

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.