IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

ValaistuminenMaanantai 22.05.2006 20:11

Ihmiselämän mielekkäimpiä hetkiä ovat ne jotka yleensä "tuntuvat joltakin." Yhteistä kaikille hetkille on, että sellaiset tuntemukset ovat kaikki jonkin kemiallisen aineen aiheuttamia. Ulkoisesti nautittavia kuten alkoholi ja nikotiini tai sisäisesti erittyvät hormonit kuten adrenaliini. Eri henkilöille eri aineet antavat hieman erilaisen vaikutuksen ja jokainen löytää itselleen sen mieleisensä. Toiset alkavat alkoholisteiksi tai narkkareiksi, toiset rämäpäisiksi seikkailijoiksi.

Itselleni olen löytänyt aivan poikkeuksellisen tai ainakin vielä toistaiseksi tuntemattoman vaikuttavan aineen. Uuden hormonin: valaistumishormonin. Valasitumishormonia erittyy elimistöön yleensä silloin kun hekilö kokee valaistumista jonkin asian suhteen, eli tilanteen, jossa ratkaisu johonkin phdintaan kirkastuu kirkkaaksi mieleen. Yleensä se tapahtuu kertaiskemällä ja aiheuttaa aivan taivaallisen autuuden tunteen.

Mitä todennäköisimmin Buddha on tunnetuin valaistumishormoniaddikti. Omalla kohdallani käyn päivässä noin kahdesta viiteen pohdintoa läpi ja koen keksimäärin yhdestä kolmeen pientä valasitumista päivässä. Luulen Buddhan ja muiden kovien mietiskelijöiden olleen tasolla joka tuottaa useita kymmeniä valaistumisia päivässä. Juuri tuo valasitumisen tunne saa kaikki addiktit jatkamaan mietiskelyjään.

Toisaalta uskon että Buddhan aivojen rakenne on ollut poikkeuksellinen ja tuottanut normaalia huomattavasti suuremman määrän valaistumishormonia. Tämän seurauksena Buddha on kokenut valasitumisia ensinnäkin paljon helpommin ja useammin kuin muut, sekä rankemmissa tapauksissa hormonin määrä on ollut suorastaan valtava. Sitävastoin suurella osalla ihmisistä hormonin eritys on jopa niin pieni, ettei sen erittymistä huomaakaan, eivätkä he juurikaan koe minkäänlaisia valaistumisen hetkiä. Eivät ainakaan usein.

Jokainen joka tuntee valaistumishormonin vaikutuksen ja tietävät sen aiheuttaman tunteen, pystyvät hyvin mielessään kuvittelemaan, millainen on täysvalaistumisen olotila. Mitä todennäköisimmin Budhha onkin päässyt tilaan, jossa valaistumishormonia on tullut yliannostus, jonka seurauksesta Buddhan mieli vaipui ikuiseen transsiin jättäen kasvoille täydellisen levon ja autuuden olon ja ilmeen. Muut mietiskelijät ovat tunnistaneet valasitumisen tilan omista visioista ja todenneet Buddhan valasituneen.

Toki emme voi koskaan tietää, mitä Buddha pohti ja mitä hän keksi valaistuessaan. Emmekä varmaksi voi sanoa, mitä vaikutuksia moinen pohdiskelu ja ratkaisu aiheuttaisi normaalille ihmismielelle. Joka tapauksessa valaistumishormoni on minun mielihuumeeni ja aion tästedes nauttia sitä päivittäin. Tai ainakin tavoitteenani on vähintään se yksi valasituminen päivässä. Ja kolmeakin vielä pidän normaalina. Sen yli menevät vaativat tavallisesti syvempää keskittymistä. Toisaalta jos olisi varaa, niin mikikäs en kokisi useita kymmeniä valaistumisia päivässä kuten Buddha.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.