IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Minun keittiöni.Maanantai 06.11.2006 22:27

Aina kun astun niin sanotun keittiöni puolelle, herää mieleeni ainainen toive: "Olisipa minulla olohuoneen kokoinen keittiö..." En oikeastaan ymmärrä miksi kaikki keittiöt tehdään niin pieniksi. Varsinkin opiskelija-asunnoissa näin tuntuu olevan. Noh, taitaa kyllä toki olla niin, että suurin osa ihmisistä tarvitsee keittötaan vain lämmittääksen yhden roisekläppä-pitsan mikrossaa, jonka jälkeen suuntaa olohuoneeseen television ääreen mässäilemään.

Minulla sen sijaan on toisen lainen näkökulma, jonka myötä toisen laiset ongelmat. Juuri ja juuri olen saanut omat astiani - lautaset kupit, lasit mukit, haarukat veitset ynnä muut - ahdettua vähäisin laatikoihin. Ja mikä minua eniten ärsyttää, joudun säilyttämään astioita kuivauskaapin hyllyillä, jolloin tiskatuille astioille, hädin tuskin jää kuivumatilaa. Tämän jälkeen minulle jää kaiken maailman keittokirjat, leikkuulaudat, pakasterasiat, keittokulhot ja tarjoiluastiat pahvilaatikon pohjalle viikkokausikis, jolloin vain mietin, mitä niille tekisin. Enkä löydä vastausta. Pahvilaatikkoa minua ei huvita säilyttää. Melkein aion heittää kaiken roskikseen, mutta kuitenkin tarvoten niitä.

Sitten on työtasot. Joita siis ei ole. Pitäisi olla. Onhan toki yksi tiskipöytä, jossa pitäisi sipulit ja muut pilkkoa tiskaamattomian astioiden ja tiskialtaan vieressä. Ajatus on suorastaan houkuttava. Onneksi raahasin oman pöytäni sentään keittiööni, jolloin se kapeni kaksimetriseksi käytävän pätkäksi, jonka molemmin puolin on toki työtilaa.

Ilman omaa pöytääni, en olis saanut mikroaaltouunia järkevästi minnekään. Sille varattu niin kutsuttu taso oli vähintään viisi senttimetriä omalle mikrolleni liian kapea. Enkä siis voinut mikroani siihen sijoittaa. Enhän halua uuden mikroni putoavan lattialle. Kahvin keitin onneksi sopi hyvin mikrolle varatulle tasolle, joten sain sen paikan järjesteltyä suht viisaasti.

Jääkaappi on aina jotenkin liian pieni. Eihän sinne mahdu kuin viikonlopun juomat. Tai arkijuomat. Muuten se on tyhjä, koska ei sinne mahdu mitään, eikä siellä säily mikään. Eikä sieltä loppujen lopuksi muutenkaan tule käytettyä juuri mitään, koska keittiö ei ole riittävän sovelias paikka niiden hyödyntämiseksi miellyttävällä tavalla. Paikkasin senkin tilanteen tuomalla lisäksi oman jääkaappi-pakastimen, jonka jääkaappi puoli on varattu vain ja ainoastaan juomapuolelle. Lämpötilakin on siis säädetty juomalle sopivaksi.

Voitte siis vain kuvitella, kuinka pieni keittöni on paljon pienempi kaiken tuon tavaran tuomisen jälkeen. Onneksi en edes yritä ruokailla keittön puolella...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.