IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Media puhuu paskaa...Sunnuntai 10.12.2006 20:15

Ihmisille on varsin helppo tuputtaa vaikka minkälaisia käsityksia, vaikka tarkoitus ei oliskaan tahallisesti tehdä sitä propaganda-mielessä. Ja sitähän tapahtuu jatkuvasti joka arkipäivä. Onhan toki olemassa tahoja, jotka tahtovat ikään kuin "pitää kätensä puhtaana" ja tuputtavat sopivia propagandistisia puolivalheita.

Esimerkiksi ydinvoimaloiden turvallisuus herättää aina jatkuvasti kovaa keskustelua. Huomion alla ovat varsinkin itäblogin maiden ydinvoimalat, jotka ovat saaneet itselleen nimen Tsernobyl-tyypin ydinvoimalat, mikä on mielestäni varsin harhaan johtava käsite. Tsernobyl-tyypin ydinvoimalathan helposti käsitetään suureksi turvallisuusriskiksi ja hyvin vaarallaisiksi ja arvaamattomiksi.

Todellisuus Tsernobylin ydinonnettomuudesta kuitenkin on, että riski kyseisessä ydinvoimalassa olivat sen työntekijät. Syy voimalan räjähdykseen nimittöin oli, että öiseen aikaan, kun voimalassa muutenkin oli vähemmän työntekijöitä kuin päivällä, leikittelivät työntekijät voimalalla. Kytkivät automaatiiset turvalaitteet pois ja ajoivat voimalaa äärimmilleen, ikään kuin etsiäkseen sitä rajaa, jota pidemmälle ei voisi mennä.

Tietääkseni tätä leikkiä oli jatkunut pidenmpään, kunnes haettu raja ylittyi ja tapahtui jonkin sortin höyryräjähdys, joka singotti radioaktiivista ainetta kaikkialle ympäristöön. Räjähdys ei siis suoranaisesti liittynyt ydinreaktioon, vaan voisi tapahtua esimerkiksi hiilivoimalassa.

Ihmettelenpä vain, mikeis tuollaisiin puheisiin kiinnitetä lainkaan huomiota vaan annetaam medioiden työntää tajuntoihimme mitä vain. Eikä mielestäni ole oikein että siirretään ihmisten virheet ja vastuut koneille ja laitteille. Kyse on ihmisten virheistä ja ihmisten virheinä se täytyy käsitellä, jotta ihmiset muistavat jatkossa pysyä varovaisempina ja huolellisempina.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.