IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Microsoft, Norton ja muut paskat!Maanantai 08.01.2007 13:16

Tietokoneet ovat usein ihan kelpoja ja toimivia työn ja vapaa-ajan välineitä. Tietokoneiden toimivuus kuitenkin tuntuu olevan aina vain kysen alaisempaa, mitä pidämmälle kehitys mietä vie. Toisten tietokoneet toimivat varsin moitteettomasti vuosikaudet ja toisilla ne takkuilevat jatkuvasti.

Kuka, ketkä ja mitkä ovat syyllsiiä ongelmiin ja siihen ettei niitä ratkaista. Teorioitahan löytyy. Ja veikkaan että kaikissa mielikuvituksellisimmissakin teorioissa on aina jotakin perää. Ja ongelmat ovat useiden eri tekijöiden aiheuttama kombinaatio, kuten kaikessa muussakin elämässä.

Virukset ja haittaohjelmat ovat varmasti se suurin ongelma, jonka kanssa saa jatkuvasti juosta kilpaa. Niin käyttöjärjestelmien kuin viruksentorjuntaohjemistojen tekijät. Ja esimerkiksi Microsoftin ohjemliston suhteen ongelma on, että monet haittaohjemlien ja virusten levittäjät ja ohjelmoijat tekevät ilkivaltaansa vain periaatteestaan Microsoftin kaltasia lähes monopolisia yrityksiä vastaan, horjuuttaakseen niiden valta-asemaa.

Virustentorjunta on maailmalla erittäin suuri bisnes. Maksaahan tietokoneen täysi suojas vuodessa 60-80 euroa. Ja tietokoneiden määrä maailmassa on jo valtaisa ja lähes kaikissa on jonkin lainen suojaus. Jos virukset loppuisivat, tai niitä tehtäisiin yhtäkkiä huomattavasti vähemmän, saattaisi koko bisnes romahtaa. Siksi eräs teoria esittääkin, että viruksentorjujat ovat yhteydessä joihinkin viruksen tekijöihin ja maksavat heille virusten tuottamisesta, jolloin heillä riittää viruksia torjuttavaksi. Ja kuluttajat joutuvat maksamaan kepulipelistä kovaa hintaa.

Windows on aina windows, se joka miehen käyttöjärjestelmä, joka asennetaan jokaiseen koneeseen. Windows on ainoa, jota lähes kaikki osaavat käyttää. Windowsille on olemassa eniten ohjelmia, pelejä, sovelluksia jne. Miksi siis jokainen ei ostaisi windowsia. Jokainenhan tahtoo itselleen mahdollisimman laajat käyttömahdollisuudet. Microsoftin Windows onkin tästä syystä saavuttanut itselleen monopolin kaltaisen valta-aseman, joka varmasti vähentää motivaatiota laatia kunnon käyttöjärjestelmää. Windowsilta puuttuu edelleenkin ne pätevimmät ja kovimmat kilpailijat, vaikkakin moni on kuronut sen etumatkaa jo kiinni. Mutta tällä voitaneen selittää windowsin jatkuvat toiminnalliset virheet.

Lieko sen lisäksi laite- ja ohjelmistovalmistajilla suurehkoja yhteistyöongelmia, jonka seurauksena laitteistot eivät toimi välttämättä kunnolla keskenään, eivätkä ohjelmiston kanssa. Näin käy kun kaikki salaavat omaa laite- ja ohjelmistotietoaan. Syntyy ristiriitoja, jotka hakaavat tietokoneet.

Sen lisäksi kukaan ei ole koskaan laatinut helppoa ja pätevää vian määritystä. Edes ammatikseen koneita korjaavat eivät osaa suoralta kädeltä määrittää syitä ongelmiin, vaan joutuvat usein arvailemaan vaihtoehtojen joukosta. Ammattitaidolla he tosin osaavat rajata arvattavien mahdollisuuksien määrän pienemmäksi kuin amatöörikäyttäjät.

Joka tapauksessa minua kyrpii enemmän kuin vähemmän se, että tietokoneeni leipoi kiinni jo kolmannen kerran tämän vuoden puolella. Eikä kunnon selitystä siihen ole löytynyt. Uusia osia koneeseen. Tiedostot varmuuskopiointiin ja toivotaan että jatkossa järjestelmä pysyy pystyssä. Tai ei.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.