IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Olen pohdinnoissani päässyt tulokseen, että terrorismi onkin aivan arkipäiväinen ilmiö. Eikä siksi että viimevuonna tilastoitiin noin 1400 terrori-iskua. Vaan siksi, että sitä tapahtuu kaikkialla, kaiken aikaa. Myös meillä Suomessa.

Uskomatonta ja ehkä järkyttävääkin on, että Suomessa terroristeiksi epäillyt ovat suurimmaksi osaksi jo eläkeikäisiä ihmisiä. Omia isovanhempiamme ja heidän ikätovereitaan. Toki joukkoon mahtuu kymmenen kunta prosenttia muutakin väestöä. Usein yhteiskunnan vähäosaisiksi jääneitä ihmisiä.

Heidän harjoittamansa terrorismi ilmenee pikkutekoina, joita useimmat eivät huomaa tai tunnusta terrorismin harjoittamiseksi, vaan ihmisluonteen heikkoudeksi. Terroritekoja ovat esimerkiksi hidastelu kaikkialla missä suinkin on muita ihmisiä, jotka eivät kuulu terroristijärjestöjen liittoon. Pahimpia ovat kaikkien mahdollisten kysymysten ja ongelmien selvittäminen asiakaspalvelupisteessä kun ruuhka on muutenkin pahimmillaan. Tai suurten terroristikokousten pitäminen kulkuväylillä estäen muun liikenteen.

Tällaisen terrorismin vaikutusta on turhaa vähätellä. Se rappeuttaa ihmiskunnan sisältä päin. Kiireiset ihmiset hermostuvat entisestään ja muuttuvat äkkipikaisiksi, arvaamattomiksi ja lopulta käyvät toinen toistensa kimppuun ja jättävät yhteiskunnan kaapattavaksi, jolloin on terroristijärjestön aika iskeä ja kaapata valta maassa. Suomessa todennäköisin motivaatio ikääntyneillä tähän on vanhusten hoidon huono laatu. Korottamalla itsensä jumalaiseen asemaan vanhusten huollosta tulee valtakunnan ensimmäinen prioriteetti.

Lisäksi kun yksi maa on saatu terroristien valtaan, on sieltä terroristien liittouman kautta huomattavasti helpompaa organisoida myös muiden valtioiden kaappausta sekä antaa taloudellista tukea sitä tarvitseville.

Terrorismin ehkäisy vaatisi virkavallalta ja muulta yhteiskunnalta huomattavan määrän resursseja. Poliisien määrä on ainakin kaksinkertaistettava jotta viranomaisia riittää pitämään kulkuväylät vapaina. Kauppoihin tarvittaisiin lisää vartijoita, joiden tehtävä on taata sujuva kassa- ja asiakaspalvelu poistamalla hitaat ja tahallisesti häiritsevät asiakkaat, mikäli he eivät suostu nopeampaan asian hoitoon.

Sikäli jotkut ovat oikeassa että kyse on vain mielen heikkoudesta. Mutta oikeammin sanottuna kyse on terrorsimista iskien mielen heikkouteen. Vahvistakaa mielenne ja estäkää vallankumous!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.