IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Ihmeiden 90-luku...Maanantai 16.07.2007 00:40

Siis kuka ihmeessä on keksinyt perustaa puhelinpalvelun, jossa voi kuunnella musiikkia maksua vastaan. Kaipa joskus pienenä olen nähnyt moisen mainoksenkin. Siis eihän palvelussa sinänsä mitään vikaa ole, vaan sen toteuttavassa tekniikassa.

Puhelinhan ei käytä hyväkseen koko kuuloalueen taajuuksia vaan pienintä mahdollista taajuusaluetta, josta on kuitenkin helppoa saada selvää. Eli koko taajuuskaista on vain 3400 Hz levyinen kun sen sijaan ihmisen kuulo on noin 30 Hz:stä aina 20 kHz:iin asti. Ja musiikissa hyvin varmasti hyödynnetään kaikki nuo ihmiskorvan kuulemat taajuudet aina bassoista korkeisiin kitaran särähdyksiin.

Puhelimessa kuunneltu musiikki ei siis vastaa 17% ihmisen kuuloalueesta. Kuinka joku voi kuvitella tai väittää, että tällä tavalla tarjottu palvelu täyttää kenenkään tarpeet. Ainoastaan se täyttää lähes huijarimaisesti palvelun keksineen henkilön tai yrityksen tilejä. Vieläpä kun muistan jonkun idiootin nuoren miehen soitelleen isolla rahalla vanhempiensa laskuun. Moisella rahalla olisi täyttänyt levyhyllyä varsin monella kunnon levyllä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.