IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Oudot liikenteessäKeskiviikko 19.04.2006 14:36

Liikenteessä on outoja autoilijoita ja muita ajoneuvojen ajajia. Arvioni mukaan 20-40%. Yllättävän paljon siis. Oudot liikenteessä käyttäytyvät käsittämättömillä ja selittämättömillä tavoilla.

Esimerkki. Olen maantiellä. Edelläni ajaa outo liikenteessä. Hän ajaa melko normaalisti, eikä hän erityisemmin kiinnitä huomiotani. En koe tarvetta ohittaa häntä, joten ajelen mukavasti takana. Sitten outoilu alkaa. Outo liikenteessä hidastaa vauhtiaan 10% ja alkaa ajamaan osittain valkoisen reunaviivan päällä. Ja ohituskielto on tietysti tällä hetkellä voimassa. Joudun roikkumaan oudon liikenteessä perässä useita kilometrejä. Onnekseni outo liikenteessä YLLÄTTÄEN kääntyy oikealle. Minä pääsen jatkamaan normaalisti.

Mistä oudot liikenteessä tulee. Miksi he ajavat edellä mainitusti. Oman käsitykseni mukaan ajaminen on heille luonnotonta. Suoraan vielä menettelee, mutta kääntyminen vaatii aivoilta liikaa ja siihen tulee valmistautua huomattavan ajoissa. Tai huolestuttavan ajoissa. Heille kääntyminen on jotenkin niin epätoivon vimmalla tehtävä suoritus, että ilmeisesti varmistaakseen sen onnistumisen. Ja ehkä ehkäistäkseen esimerkiksi ohiajamisen heidän on yksinkertaisesti aloitettava kääntyminen paljon ennen risteystä.

Taajama-alueilla tavallinen ennakkokääntymismatka on kahdesta kolmeen korttelia. Joskus enemmänkin. Ryhmittyminen on järjetöntä ja muuta liikennettä häiritsevää. Maantiellä ennakkokääntymismatkat ovat tavallisesti 1-3 km mutta pahimmillaan venyvät aina 10 km asti. Oikealle kääntyessään oudot liikenteessä ryhmittyvät valkoisen raunaviivan päälle ja uhkaavat tappaa jalankulkijat ja muun kevyen liikenteen. Vasemmalle kääntyvät oudot liikenteessä ryhmittyvät osittain vastaantulijoiden kaistalle, jolloin vaarana on...

Jos 20-40% autoilijoista hidastelee 10 km ennen kääntymistään, niin lienee varsin turhaa ihmetellä miksi meillä on liikenneruuhkia.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.