IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Kohti pohjoista.Sunnuntai 30.12.2007 13:49

Tänään sitten ensimmäinen etappi tulevasta pitkästä reissumatkasta Eelin kanssa. Onneks tän päivän ajot ei ole pitkät. Toista se on sitten huomenna ja takaisin tullessa. Tauotaan sitten aina tarvittaessa ABC:llä. Shelleille ei ainakaan uskalla mennä, kun niiden tasosta ei koskaan tiedä.

NurmioSunnuntai 30.12.2007 00:44

Tuomari Nurmio on kyllä yllättävän kova muusikko. On tullut tässä kuunneltua Hullu Puutarhuri -levyä, joka on kylläkin erikoisen jatsaava, mutta se ilmeisesti johtuu siitä, että silloisessa Nurmion bändinä oli jokin vapaajatstorvistaan tunnettu orkesteri. Kaikesta huolimatta levy on täynnä kotimaista rokkia ja levyhän on kotimaisen rokin klassikko. Ja kaikille epäilijöille tiedoksi: jos luulette että Tomari Nurmion musiikki voidaan kuvailla kahdella biisillä: Valo Yössä ja Lasten Mehuhetki, olette vallan erehtyneet. Nurmiosta on aikojen saatossa kehkeytynyt kotimaisen musiikin kova konkari. Hullu Puutarhuri on julkaistu vuonna 1991.

Tangomanifesti on yksi himoitsemani albumi, jossa on Nurmion versoita vanhoista iskelmä-klassikoista, kuten Hopeinen Kuu ja Satumaa. Aina kun muistelen Hopeista kuuta, tulee mieleen vain ja ainoastaan Nurmion versio.

Uusia havaintojaLauantai 29.12.2007 22:50

Messengerin teitomurto on ilmeisesti saavuttanut uuden muodon. Eräs ystävistäni 'kirjautuu' mobiililaitteen kautta juuri ennen mainoslinkin lähettämistä. Olin pariin kertaan yrittänyt tämän jälkeen ottaa häneen yhteyttä siinä onnistumatta.

Tietenkin kyseessä voi olla jokin mainosrahoitteinen kamppanja tms. jolla voi käyttää ilmaiseksi mobiilimeseä mainoskustanteisesti. Enemmän epäilen edelleen tietomurtoa. Kanattaa olla siis varovainen myös niiden mobiililaitteiden kanssa, ettei niihin tule tietomurtoa, joka johtaa tämän tyyppisiin tapauksiin.

a bookLauantai 29.12.2007 02:06

Sanni lainas kirjastosta mulle Bram Stokerin Draculan. Jospas sen sitten jaksaisi lukea. Leffana se ainakin on musta ihan huippu, joten tuskin kirjakaan ihan huono ole. Oon vaan huono lukemaan kirjoja.
http://www.adilestirme.info

Taas tunnistamista helpottamaan. Älkää menkö tuolle sivulle!!
Jokainen altistuminen salasanan vakoilulle on turhaa. Ja jos minun kohdalle tuo sattuu, niin todellakin aion tehd siitä rikosilmoituksen.

Ongelmallisintahan on se, ettei uhri itse tiedä, että salasana on saatu vakoiltua, vaan muiden pitää välittää se tieto eteenpäin.

Messengerin salasanoja kaapattu??Torstai 27.12.2007 02:39

Jos sinun tai ystäväsi mese on kaapattu, eli se lähettää sinun ollessa offline-tilassa erilaisia linkkejä silmäniskuhymiön kanssa ;) kaverilistaan kuuluville, kannattaa toimia vähintäänkin seuraavasti: vaihda messengerin salasana ja välittömästi! Se on ulkopuolisten tiedossa. Ulkopuolinen käyttäjä (mahdollisesti virus tai kaapattu tietokone) kirjautuu messengeriisi vain hetkeksi lähettääkseen erilaisia mainoksia kavereillesi. Tietysti asiasta myös kuuluisi tehdä rikosilmoitus paikallisviranomaisille.

Tuorein lähetetty linkki on www.msn-friends.com ;) <-- helpottamaan kaappauksen tunnistamista. Tietenkään kenenkään ei kuulu missään tapauksessa edes mielenkiinnosta mennä katsomaan, mitä kyseinen sivusto sisältää, etenkin jos oma virusturva ja palomuuri yhtään arvelluttaa. Itse en menisi muutenkaan.

Seuraavassa otteita microsoftille lähettämästäni palautteesta asian tiimoilta, sekä saamani vastaus. Pitäkäämme huolta omasta messengeristämme sekä kavereistamme.

"
Minun ystävistäni 3-4:n henkilön messenger lähettää ajoittain linkkiä http://www.free-offers-your-clicks.com vaikka kyseiset henkilöt ovat offline-tilassa. Tämän linkin lähetystä tapahtuu pari kertaa vuorokaudessa. Ongelma korjantuu jos tilin omistaja muuttaa oman salasanansa. Eli onko mahdollisesti kyseessä tapaus, jossa on laittomasti kaapattu satunnaisesti tilien tunnuksia ja salasanoja mainostarkoituksessa? Lisäksi kiinnostaa, että onko kyseessä jonkin valtion lakien mukaan rikos ja onko siitä tehtävä rikosilmoitusta ja kuka sen tekee. Mielestäni aiheesta tulee vähintään tehdä tutkinta. Tarvittaessa voin luovuttaa ongelmatapausten messenger-osoitteet, jos niiden avulla voidaan seurata, mistä paikoista tileihin on kirjauduttu ja mahdollisesti lähetetty kyseistä linkkiä. Tapaus on mielestäni jo niin laaja että se uhkaa MSN:n luotettavuutta ja uskottavuutta.
"

"
Hei Miika!

Kiitos Windows Live Messengeriin lähettämästäsi viestistä.

Olen Heta ja ymmärsin että haluat ilmoittaa Messengerin väärinkäytöksestä. Pahoittelen tästä aiheutuneita hankaluuksia.

Kiitos siitä, että ilmoitit meille sivuston http://www.free-offers-your-clicks.com harjoittamasta Messengerin väärinkäytöstä. Yksityishenkilöt, joiden tilejä on väärinkäytetty, voivat tehdä asiasta rikosilmoituksen paikallisille viranomaisille. Voisitko myös seurata lähettämiäni ohjeita.

Väärinkäyttöongelmat

Jos kohtaat MSN:n kautta väärinkäyttöön liittyviä ongelmia, kuten pyytämättä lähetettyjä pikaviestejä tuntemattomilta käyttäjiltä, lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen abuse@msn.com ja liitä mukaan seuraavat tiedot:

- etunimesi
- sukunimesi
- kirjautumisnimesi kokonaisuudessaan
- sähköpostiosoite, johon haluat vastauksen
- ongelman koko kuvaus
- ongelman toistumistiheys

Kysymyksiä MSN:n käytännöistä
Jos sinulla on kysyttävää MSN:n käytännöistä, lähetä sähköposti osoitteeseen policyteam@css.one.microsoft.com ja liitä mukaan seuraavat tiedot:

- etunimesi
- sukunimesi
- kirjautumisnimesi kokonaisuudessaan
- sähköpostiosoite, johon haluat vastauksen
- käytäntöä koskevan kysymyksen tai tiedustelun koko kuvaus

Yksityisyyden loukkaukset

Microsoft ja MSN suhtautuvat erittäin vakavasti asiakkaiden online-yksityisyyteen. MSN suhtautuu yksityisyyden loukkauksiin erittäin vakavasti ja meillä onkin tukitiimi, joka on erikoistunut yksityisyyttä koskeviin kysymyksiin ja huolenaiheisiin. Jos sinulla on kysyttävää yksityisyyteen liittyvistä asioista, mene osoitteeseen http://privacy.microsoft.com/fi-fi ja napsauta Yhteystiedot-otsikon alla kohtaa Web-lomake. Lomakkeella voit lähettää meille tukipyyntöjä. Anna tarvittavat tiedot ja napsauta Lähetä.

Kiitos siitä, että olet käyttänyt MSN Abuse:ia. Jos sinulla on lisää kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä uudestaan.

Ystävällisin terveisin,

Heta
Windows Live -asiakastuki
"

[Ei aihetta]Lauantai 22.12.2007 10:29

Varmaan ei kovinkaan moni olekaan lauantaiaamuna hereillä. Ainakaan näin joulupyhien alla, kun monilla on vapaapäivät ja kaikkea. Mutta mepä aiotaankin kohtapuolin saada aikaiseksi lähteä kohti Ristiinaa ruuhkat välttäen. Muutenkin parempi ajaa nyt, koska Eeli valvotti vähäsen yöllä ja nyt ei ehkä ihan vielä se ajaminenkaan väsytä niin kamalasti.

Autoon sähköö!Lauantai 22.12.2007 01:06

Mä saankin autoon invertterin 12 V -> 230 V 50 Hz 300W. Kyllä siitä virtaa riittää lataamaan kännykän akkua ja nyt varsinkin läppärin akkua ja mikä ette hätätilassa vaikkapa akkuporakoneen akkua. Ja voihan sitä kautta käyttää mitä hyvänsä maksimissaan 300 W tehoa käyttävää sähkölaitetta. Muista laitteista tietty tulee ekana mieleen hiusten leikkuukone ja parran ajokone. Ainoa miinus on, että joutuu sen ihan itse autoonsa asentamaan. Siinä voi olla jonkin näköinen homma ja jos siististi tahtoo asentaa niin joutuu sitä auota vähän taas purkamaan, mutta onneksi se homma alkaa olla hanskassa.

Jouluna muuten vaihdetaan autoon öljyt ja toivottavasti myös suodatin. Sitten kelpaa taas ajella. Toivottavasti tuo mobilin öljy on kelvollista. Se halpa on ainakin paskaa, se kuluu sika nopeesti ja tuskin se edes kunnolla voitelee.

Tekniikka ja tarpeet.Perjantai 21.12.2007 21:36

On se hienoa kuinka nykyaikana voi istua vessassa ja surfata netissä yhtä aikaa. Varsinkin jos ei ole lehteä luettavaksi, niin mikä onkaan sen hienompaa.