IRC-Galleria

Digi-Bötsi IIKeskiviikko 28.02.2007 21:39

No tulipa sitten sekoiltua, kun menin ostamaan melko kalliin AnySee E 30 C Plus digi-vastaanottimen kaapeliverkkoon (liitetään yksinkertaisesti USB:n kautta), mutta ainakin toimii loistavasti. (vasta verkkokaupasta tilattu antenni-verkkoon soveltuva kortti lensi palautuksena) Tulipahan tänään myös selväksi, että miksi kaapeliverkkoon on niin vähän vastaanottimia. Ilmeisesti kaapeliverkko on melko harvinaista maailmalla, joten johtuu yksikertaisesti siitä, että markkinat ovat pienet moisille laitteille... Ei Suomessa taida olla tarpeeksi väkeä.

Itseäni miellyttää kovasti tuon AnySee:n helppokäyttöisyys. Onhan tuossa kortinlukia maksullisia kanaviakin varten, mutta tuskinpa niitä tarvitsen. Time Shift toiminto on loistava, kun voi aina jatkaa siitä mihin jäi... ja epg -elektroninen ohjelmaopas on näppärä... voi tuolta kautta ajastaa nauhoitukset.

Kuvan laatu on hyvä ja äänenlaatu on loistava... olisi mielenkiintoista nähdä miten teräväpiirtolähetykset toimii, harmi vain että niitä ei täällä taida tulla. Tätä pientä hitusen kallista laatikkoa tietokoneeseen on helppo suositella.

http://www.anysee.fi/

Digi-BötsiKeskiviikko 28.02.2007 01:31

Menin ostamaan sellainen PCI-väyläisen digi-kortin tietokoneeseen. Virittelin sitä koneeseen tyytyväisenä päänsärystä huolimatta. Lopulta kun kortti oli paikoillaan, ajurit ja muut tilpehöörit asennettuna päätin koeajaa korttia, joka on lujaa saksalaista laatua. Perkule! Missä helvetissä on signaali? Lukemat vain näyttää nollaa prosenttia? Pitkän pähkäilyn jälkeen kävi ilmi, että kortti on DVB-T, eli kyisenen kortti oli antenniverkkoon ja silti vänkään sitä kaapeliverkon alueella... ja mie luulin että noi kortit ovat ihan universaaleja, että tietokoneessa olisi mitään väliä minkä palikan siihen hommaa... miksi minunkin pitää kaikki oppia aina kantapään kautta?

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=1539

Pitää vain kummastella, miksi valmistetaan niin vähän DVB-C kortteja, jotka kävisi kaapeliverkkoon. Noh... En viitsi edes ostaa tuota kaapelikorttia, kun lukenut yhdestäkin vain pahaa... ei rohkeus enää riitä. (Tosin tuo AnySee:n kortti vaikuttaisi Terratec-korttia luotettavammalta... mut onhan tuossa hintaakin kohtuudella) Eipä sieltä telkkarista ole koskaan tullutkaan mitään... ollut ilman telkkaria jo useampia vuosia, niin miksi ihmeessä sitä sitten edes ajattelin laittaa näkymään.

Varmaan väärät lääkkeet? Syytetään niitä...

KotiSunnuntai 03.12.2006 09:38

Oli jo melkein ikävä tätä koneella jumimista ja nukkumattomuutta, mitä voi kokea kun on kotona taas Berliinin 7 viikon reissun jälkeen. Kumma että siellä osasi mennä ihmisten aikoihin nukkumaan, vaikka olisi ollut siellä paljon älyllisempää tekemistäkin kuin nukkuminen. Vanhaksi vain kai siellä oli tulossa, kun oli vain väsynyt.

Sinällään ironista, kun kerrankin olisi aikaa nukkua, niin ei silloin ainakaan tule nukuttua... Minulla on suhde tietokoneen kanssa.

Sleepy MachineSunnuntai 30.07.2006 05:36

Kierrokset taisivat kadota sittenkin kokonaan, kun vähän aika sitten härään eteisein oven kynnykseltä seisaaltani ja en muista miten olin joutunut siihen?=/ Taidan mennä kerrankin nukkumaan (näin aikaisin)... kun elimistö ei vain enää jaksa valvoa.

Machine 8 am to 23 pmSunnuntai 30.07.2006 03:27

Oli jo heti aamusta persiissä pieni pelko, että jonkin täytyy mennä tänään pieleen 3 tunnin yöunien jälkeen, varsinkin kun on tiedossa 14 tunnin työpäivä (joka lopulta venyi 15 tuntiseksi). En oikein ymmärrä miten voi olla mahdollista, että sain olla ainoa valokuvaaja Itä-Savon lehdessä Olavinpäivänä. Täytyy kyllä sanoa, että on melko huonoa organisointia extra-kiireisenä päivänä, jolloin käytännössä pitäisi olla 2 valokuvaajaa... keikkaa oli tunnin välein iltaan saakka ja jossain ihmeen välissä piti saada vielä kuvat käsiteltyä lehteen.

Tässä päivässä oli kuitenkin omituista, että nautin työn antamasta rääkistä jossain hämärässä mielessä. Aikataulutkaan eivät olleet tälläisenä juhlapäivänä kovin inhimmilliset, mutta ehkä tuo hyvä olo syntyi, kun tiesi, että kaikesta huolimatta pystyy ja kykenee tähän... erittäin harvinainen tunne, kun yleensä itseluottamus ei ole järin korkealla... Oli kyllä hyvä tunne, kun sai aikataulutkin pysymään turvallisesti paikoillaan ja lehti meni ajoissa Mikkelin painoon kello 22:30.

Outoa että ei vieläkään väsytä, vaikka vasta tulin töistä... taidan varmaan käydä vieläkin ylikierroksilla. Ehkä tätä piti kirjoittaa, kun tänään taas löysin uuden omituisen tunteen sisältäni... tästäkö se työnarkomania voi alkaa?

Poikki ja pinoonKeskiviikko 12.07.2006 04:24

Mielenkiintoista huomata, että alkaa väsymään pikkuhiljaa 3 viikon työputken jälkeen, vaikka kuinka rakastaisikin valokuvaamista, niin ei silti jaksa sitä jatkuvan onnistumisen painetta. Onhan se tietenkin itsestäänselvyys, mutta silti kestää aikaa tajuta, että rakkaintakaan asiaa ei jaksa loputtomiin...

...paitsi pizzaa, jäätelöä, jogurttia, videopelejä jne.

On se kuitenkin melko sairasta, jos tekee 13 tuntisia työpäiviä kameran ja photoshopin parissa ja silti vielä kotona jaksaa avata photarin... lievää työnarkomaniaa sanoisin (en olisi sitä piirrettä ikinä uskonut löytäväni itsestäni).

Onneksi taitaa tulle ensimmäinen vapaa viikonloppu... jaksaa jaksaa!

Jäätelö auttaa stressiin=P

Viaton(ko)Sunnuntai 25.06.2006 15:34

"Omia mietteitä seksifoorumilta 23.6.2006, ehkä tämä jotain ajatusta herättää."

Joskus sitä itsekin oli turhan viaton ja omasi "puhtaat" aatteet, mutta sitten huomaa, että asiat eivät mene niinkuin pitäisi ja kokee tarpeeksi paskaa... alkaa oma viattomuus siinä kadota mukana...

Miksi yrittää saada rakkautta, jos sitä ikinä saa ilman seksiä... tai tuntuu, että olisi vain parempi panna ekana... kun muuten tuntuu että elämästä saa mitään irti ihmissuhdepuolella... Ehkä joku siinä sivussa kiinnostuisi minusta oikeasti tälläisenä kuin olen.

Noh... kai minä olen vielä suht viaton, kun olen välttänyt nuo yhdenyön jutut... *sarkastinen*

Ehkä mun tyyli on vain liian suora ja ihmiset pelästyvät nopeasti... luulevat että lupaan vain tyhjää, jos kerron miltä oikeasti tuntuu... en vain osaa olla kylmänviileä... kai naiset kiinnostuisivat siten paremmin minusta...

OppimatonMaanantai 19.06.2006 06:41

Omassa yksinäisyydessä katsellessani yli piikkireunuksen, mietin että ehkä jopa pääsisin yli, sillä ei se voi olla liian korkea. Toisella puolella näyttää niin erilaiselta ja värikkäältä omaan harmaaseen alueeseeni nähden. Sama kai se on ylittää, jos kukaan muu ei uskalla ylittää matalaa piikkiaitaa ja tulla minun puolelleni. Mutta onko rajat vedetty tarkoituksella? Onko se sittenkään sallittua ylittää, vaikka se tuntuisikin paremmalta vaihtoehdolta? Korotetaanko aitaa, jotta lopulta minulla olisi mitään mahdollisuutta päästä ulos?

Toiselta puolelta kantautuu ääniä, joita en tahdo ymmärtää, mutta silti ne kuulostavat hyvin kiehtovilta ja kauniilta. En enää välitä rajoista ja kävelen kuin hypnoosissa kohti matalaa reunusta. Keskittymiseni herpaantuu samalla ihaillessa toista puoliskoa ja taas tuttuun tapaan revin nilkkani kipeästi terävään reunaan ja kompastun mutalammikkoon. Olisipa edes joku nauramassa minulle, kun en voi kuin nauraa katkerasti itselleni.

En ylitä ikinä enää rajaa!

...seuraavana päivänä tulen tekemään saman uudestaan, kun muistini on niin hatara...

Sinulle ei ole uusia kommentteja...Keskiviikko 14.06.2006 05:16

Illalla väsyneenä raahaudun tuttuun tapaan himaan töistä/koulusta/jostain ja käynnistän koneen tylsääkin tylsemmällä Ctrl+F1 komennolla. Koneen käynnistyessä lähden hakemaan kuivaa leipäpalaa keittiöstä ja ehkä jopa maitoakin tai jogurttia. Leipäpalaa tyytyväisenä mutustellessa ajattelen tulla katsomaan, että olisiko kukaan minua muistanut. Sähköpostit paistavat nollaa, kännykkä elelee hiljaisuuttaan ja galleriasakaan ei näy ketään. Missä kaikki ovat? Housujeni päällä vain kansoittaa muutamat leivästä tipuneet muruset.

En ehkä taida olla ainut täällä, varmaan galleria on kaltaisiani täynnä, jotka zombiemaisesti tulevat kurkkaamaan, että olisiko joku jättänyt edes yhden uuden kommentin. Mutta missä vaiheessa kaikki pääsi menemään tähän vaiheeseen? Joskus pidin tätäkin paikkaa pelkkänä vitsinä. Tämä vitsi on vain muodostunut edessä ammottavaksi suureksi rotkoksi keskellä tyhjää erämaata.

Ehkä pitäisi pitää taukoa koneelta tai sitten olen vain saanut auringonpistoksen tällä kertaa.

ÄmpäriSunnuntai 04.06.2006 02:44

Miksi ämpärin pitäisi olla mieluiten täysi, kuin tyhjä tai vajaa. Toisaalta ehkä kuvittelen, että täysi ämpäri ei kaadu niin helposti, kuin tyhjä tai vajaa. Tyhjää ämpäriä ei tarvitse olla täyttämässä, kun taas täyden kanssa saa aloittaa aina kaiken alusta, jos se kaatuu kolisten kyljelleen. Olisiko sittenkin parasta pitää vain ämpäriä tyhjänä, vaikka se tuntuisi ja näyttäisi paremmalta täytenä. Olo vain ei ole näin sen kevyempi.

Miksi pitää aina haluta olematonta, kun sisältä tuntuu, että jokin kuitenkin räjähtäisi tuhansiin osiin?

Olenkohan tänään muistanut juoda vettä tarpeeksi... tai sitten minulla on jogurtin yliannostus.