IRC-Galleria

Kuppi nurinKeskiviikko 21.11.2007 14:06

Pidän itseäni melko suvaitsevaisena ihmisenä. Ymmärrän kyllä että uskonnot ovat erilaisia. Minulla ei ole mitään sitä vastaan että palvoo lehmää, ei voi syödä sikaa tai kumartaa viidesti päivässä Mekkaa kohti. Kunnioitan tapoja ja perinteitä vaikken aina kaikkea ymmärräkkään. Mutta sitä minä en hitto vie ymmärrä enkä hyväksy että uskonto miekkana ja kilpenä tapetaan, alistetaan ja pahoinpidellään toisia ihmisiä. Ei käy minun pirtaani. EI. Ja miksi vaahtoan tästä? Seuraavan jutun luin tämän päivän Keskisuomalaisesta.

´´Saudiarabialaisen oikeusjärjestelmän ihmeet nostattavat taas kylmiä väreitä maailmalla. Maan itäosassa sijaitsevan Qatifin maakunnan sharia-tuomioistuin on määrännyt 19-vuotiaalle naiselle 200 raipaniskua siitä hyvästä, että tämä joutui noin vuosi sitten seitsemän miehen raiskaamaksi. Maan shiiavähemmistöön kuuluva nainen sai myös puoli vuotta vankeutta.
Tuomiota perusteltiin sillä, että nainen oli mennyt vapaaehtoisesti autoon, jossa olleista miehistä yksikään ei ollut hänen lähisukulaisensa. Saudi-Arabian lainsäädäntö ja koko elämänmuoto perustuvat naisten ja miesten kaikkialle ulottuvaan erotteluun.
Englanninkielisen Arab Newsin mukaan uhri raiskattiin kaikkiaan 14 kertaa. Tuomioistuin oli päästää naisen 90 raipaniskulla, mutta kovensi tuomiota sen jälkeen, kun uhri oli yrittänyt vaikuttaa tuomioistuimeen median välityksellä.
Myös raiskaajat pääsevät lukemaan tiilenpäitä. Heidän tuomionsa vaihtelevat 10 kuukaudesta viiteen vuoteen ehdotonta vankeutta.
Saudi-Arabian muslimiväestöstä jopa 10 prosenttia kuuluu shiaavähemmistöön, mutta lakia jakavat sharia-istuimet ovat yksinomaan sunnien käsissä.``

Vihainen ja voimaton olo. Miten 2000-luvulla tämä voi olla mahdollista? Kyseessä on toinen kulttuuri ja uskonto kuin se mihin kuuluun, mutta en voi enkä halua ymmärtää ja kunnioittaa tätä. Voiko tämä olla jumalan tahto?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.