IRC-Galleria

Minun jälkipuintiniPerjantai 26.09.2008 16:32

Ihan alkuun haluan sanoa, että olen todella surullinen kaikkien Kauhajoen uhrien ja heidän omaistensa puolesta. Samalla olen myös väsynyt ja vihainen, eikö Jokela jo riittänyt?
En enää epäile, etteikö siellä jo seuraava valopää suunnittelisi uutta iskua. Hakeudu hoitoon, puhu jollekin oikeasti. Anna muiden jatkaa elämäänsä vaikka kuinka vihaisit, älä tapa.

Poliisia en lähtisi syyttelemään, en tosin tiedä mitä siellä maanantain puhuttelussa on tapahtunut. Luulen, että tekijän otsaan ei ollut tatuoitu "huomenna tapan niin monta ihmistä kuin pystyn". Mitä näihin videoihin tulee, siinä ammutaan ampumaradalla, aseella johon ampujalla on lupa. Mitä siinä voi tehdä?

Vanhat jäärät ovat jo asettaneet syylliseksi väkivaltaviihteen. Sille 15-vuotiaalle ei kannata ostaa sitä uusinta GTA:ta, vaikka hän sitä kuinka haluaisi ja "kaikki kaveritkin pelaa". Peleissä on ikärajat, joita on syytä noudattaa, ei niitä ole huvikseen sinne lätkäisty. Ja internet, jokainen vanhempi joka on valmis laskemaan lapsensa Bagdadin kaduille, päästäköön hänet nettiin ilman minkäänlaista valvontaa. Ei pidä unohtaa, että netissä sen hyvistä ominaisuuksista huolimatta on paljon tosi pahoja asioita.

Ihmettelen myös miten mediassa tämä on leimattu Jokela-kopioksi. Miten kouluammuskelu suoritetaan eri tavalla, että sitä vielä voidaan kutsua vielä kouluammuskeluksi?

Minua huolestuttaa nykyajan lasten ja nuorten vointi, tuntuu, että yhä useampi voi huonosti. Ihan pienestä pitäen pitäisi kotona opettaa, että maailma ei pyöri sen oman navan ympärillä. Mitä on rajat ja rakkaus. Elämä ei ole aina kivaa ja ihq, maailmassa ei läheskään aina saa mitä haluaa, välillä itkettää, masentaa ja suoranaisesti vituttaa. Mutta ne tunteet pitäisi opetella kohtaamaan kotona, ettei suuressa maailmassa isompana tule ikäviä yllätyksiä.

Suututtaa tämä hallituksen aselaki uudistus hössötys. Olenko ainoa jonka mielestä olisi syytä pohtia MIKSI tämä murhenäytelmä tapahtui, kuin se MILLÄ se tehtiin. Vai halutaanko tällä lakimuutoksella näyttää, että tehdään jotain, ei vain nosteta korkeaa palkkaa ja jauheta sontaa. Vaikka käsiaseet olisi kielletty heti Jokelan jälkeen, olisiko tämä jäänyt tapahtumatta? Jos murhaaja on suunnitellut tekoaan kuusi vuotta, olisi käsiase kielto ollut vain hidaste ei este. Murhattua saa muutenkin, ihmisen elämä on kovin hauraiden lankojen varassa, aiotaanko seuraavaksi kieltää metsästysaseet, tyhjentää netti pommiohjeista, estää tulitikkujen, sytkäreiden, palavien nesteiden, teräaseiden, autojen tai myrkkyjen myynti?

Muutama ehdotus päättäjille: Olisiko nyt aika alkaa järjestämään nuorten mielenterveyspalvelut kuntoon, pienentää luokkakokoja, palkata lisää kouluavustajia, koulukiusaukseen nollatoleranssi? Nämä tulivat nyt äkkiä mieleeni... Tiedän, tiedän, siellä vingutaan vain määrärahojen puutteesta. Mutta asioiden retuperälle jättämisen hinta kohoaa joka päivä korkeammaksi.

Elämä onSunnuntai 21.09.2008 15:30

Yleensä olen sitä vastaan, että harrastuksia ja vapaa-aikaa aletaan mittaamaan rahassa. Esim. kaupasta hameen saa paljon halvemmalla, kuin itse tekemällä, kun laskee tarvikkeiden hinnat ja paljonko aikaa siihen kuluu. Mutta nyt kun olen kutomassa noita kuultokudosverhoja, olen alkanut miettiä niiden arvoa. Aikaahan niihin on mennyt ja tulee vielä menemään ihan tuhottomasti. Jos ne myisin ja hinnan laskisin tarvikkeiden ja melko alhaisen tuntipalkan mukaan, niin 900 € olisi vielä halpa hinta.

Onpahan ensikodissa jotain arvokasta!

NautintoLauantai 13.09.2008 16:27

Suklaateetä, villasukat jalassa, nojatuoli ja hyvä kirja, muuta ei sitten tarvitakaan. Lähden jatkamaan.

PuuhapäiväTorstai 11.09.2008 00:59

Aamulla kävin puolukassa ja iltapäivästä leivoin kaalipiirakkaa, omenatorttua ja puolukka-valkosuklaamuffinsseja. Äsken tulin suihkusta ja siellä mun hiuksista putosi hämähäkki, puistattaa ajatuskin, että se on ollut siellä koko päivän.

Sain myös maailman herttaisimmalta ystävältä kirjeen, melkein vaan sen takia, että postimerkiksi sai laittaa uuden Kimi Räikkönen-postimerkin. Yhtä hymyä heti postin tulosta.

Ei saatanaSunnuntai 07.09.2008 20:13

Vitutuskerroin semmonen 1482. Joka väittää, että se on pelkkää urheilua saa turpaansa.

AAAAARRRRRGGGGGHHHHHHH!!!!!!!

Avara luontoTiistai 02.09.2008 20:05

Kasvihuoneessa mellastaa joku muukin kuin minä, hemmetin jysijä on silpunnut persiljan, maapähkinät ja pepinon kokonaan sekä osia tillistä ja salaatista. Hieman ottaa otsalohkoon.

Pelastin keräkaalin tänään ennen kuin kyseinen tuholainen iskisi siihenkin. Ruokalistalla oli keittoa, kaalia suikaloidessani huomasin siinä sivussa viipaloinneeni kaalissa majailleen etanan kolmeen osaan. Hyvää ruokahalua!

KopotikopLauantai 30.08.2008 22:47

Tukka on hyvin,
ja lilaa luomessa.
Useampi kaulaketju,
ja uudet vaatteet.
Ponit vielä jalkaan
ja täyttä laukkaa
kohti raikkulin peijaisia.

Jihaa!

Häät 2062Keskiviikko 27.08.2008 14:30

Oi, viime yönä näin unta, että menin naimisiin <3 Tiesin ettei se ollu totta mutta olin kamalan onnellinen kun sain harjoitushäät, näin mikä toimii/ei toimi sitten oikeita häitä varten.

Niin tosiaan, vielä 15-vuotiaana en halunnut naimisiin tai lapsia. Nyt on mieli muuttunut, ainakin häiden osalta. Olen häähullu. Sen lisäksi, että olen suunnitellut omat hääni hyvinkin viimeistä piirtoa myöten, voin kuvailla muiden häitä (julkisuuden henkilöiden) hämmästyttävän tarkasti.

Mutta ne omat häät. Tapahtumapaikka, ruoka- ja vieraslista on vähän auki, muuten on suunnitelmat hallussa. Tiedättehän: kutsut, koristelut, musiikki, ohjelma, kukat, puku (muutama erilainen versio), häämatka... Mun tuurilla rakastun kuitenkin tulisesti johonkin turilaaseen joka haluaa ehdottomasti sileät kultasormukset, jatkot moskovaan, lihakeittoa muovilautasilta ja häämatkalla Kanarialle. Äh, katsokaa tämä http://www.youtube.com/watch?v=aSUVIWEpwHc . Siinä näytetään täydellisesti mun ällötyshäät. Tuollaisia ei ikinä, vaikka sulhanen ja suku kuinka viihtyisivät juuri noin, EI!!!
Tässä nyt ei kuitenkaan ole mitään kiirettä niin kauan kuin sulhanen puuttuu ja sitä ei ihan lähiaikoina ole odotettavissa.

Huumoria pitää ollaPerjantai 22.08.2008 01:15

Aamulla herätys klo 2.30 katsomaan miesten 50 km:n kävelyä.

Päivän sitaattiPerjantai 15.08.2008 22:45

"Poliisit ampuivat epäillyn auton kumit tussuksi."

Keskisuomalainen 15.8.2008