IRC-Galleria

Olen itse käyttänyt Googlen SSL hakua jo pitemmän aikaa ja tuumasin tuossa päivä pari sitten, että voisi hieman "viritellä" omaa selainta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan alla olevan ohjeen mukaan voi vaihtaa Mozilla Firefoxin oletushakukoneet (osoiteriviltä toimiva haku ja erillisestä hakukentästä) tietoturvallisempaan SSL versioon.

1. Lisää Google SSL hakukone Firefoxiin. Mikäli hakukenttään ei tule automaattisesti lukemaan "Google SSL" niin klikkaa hakukentästä löytyvää pudotusvalikkoa ja valitse se sieltä käsin.

2. Kirjoita osoiteriville "about:config" ilman lainausmerkkejä ja paina enter. Valitse "Lupaan olla varovainen" ja jos et ole niin rikot selaimesi!

3. Etsi kohta "keyword.URL" ja muuta sen arvoksi "https://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=" ilman lainausmerkkejä jälleen. Vaihtoehtoisesti voi käyttää myös "https://www.google.com/search?q=".

4. Nyt jos kirjoitat osoiteriville muutaman hakusanan ja paina enter. Jos olet tehnyt kaiken oikein niin sinulle aukeaa Google ja sivuston osoite alkaa "https://" joka tarkoitaa, että Googlen SSL haku toimii, yhteys Googleen on turvallinen ja se on salattu. Muista katsoa myös erikseen hakukentästä, että sillä haku menee kanssa "https://" alkuiselle Googlen sivulle. Osoite molemmilla tavoilla alkaa "https://www.google.com/" jos teit kaiken oikein ja jatkuu siitä sen mukaan mitä olet hakenut.

Lisätietoja kiinnostuneille Googlen SSL hausta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.