IRC-Galleria

Bro

Bro

ei ole enää Galtsun ylläpitäjä, http://irc-galleria.net/feedback auttaa ongelmissa. :)

Sopii aikuisväestölle vain varauksin.Maanantai 03.12.2007 23:53

"Suomalainen sosiaalinen nettimedia, jonka käyttäjiksi on rekisteröitynyt häkellyttävästi puolet 13-19 vuotiaista suomalaisnuorista. Sopii aikuisväestölle vain varauksin." kirjoittaa toimittaja Tuomas Ånäs IRC-Galleriasta uudessa Kerho-lehdessä julkaistussa Facebook-artikkelissaan.

Ensi kuulemalta tuo jälkimmäinen lause voi vaikuttaa hieman karskilta yleistykseltä, mutta onhan siinä totuutta taustalla. Galtsun käyttäjien keski-ikä on himpun vajaa 20 vuotta, mutta aktiivisimmat käyttäjät löytyy nuoremmasta päästä, joten Galtsun käyttäjille näkyvä keski-ikä on käytännössä sitäkin pienempi. Olisikin muuten ihan mielenkiintoista joskus laskeskella käyttöaktiivisuudella painotettu keski-ikä.

Aikuinen ihminen, joka ei kestä teinien hektistä elämänasennetta voi varmasti kokea itsensä kovin ulkopuoliseksi Galtsussa, missä kaikki on osana samaa suurta nettiyhteisöä. Facebookissa on helpompi tuntea olonsa turvalliseksi ja kerätä vain oma kaveripiirinsä ympärilleen. Toisaalta tämä johtaa siihen, että kynnys täysin vieraisiin ihmisiin tutustumiseen on suurempi kuin Galtsun kaltaisessa täysin avoimessa ympäristössä, missä voi helposti mennä juttelemaan lähes kenelle tahansa.

Facebookin Suomeen rantautumisen myötä Web 2.0 -huuma tuntuu saavuttaneen tähänastisen huippunsa ja onkin vaikea katsoa eteenpäin ja kuvitella miten sosiaalinen netti kehittyy tästä eteenpäin. Onko nykyisten nettitekniikoiden huippu nähty jo nyt vai vieläkö joku keksii jotain uutta, joka saavuttaa samanlaisen suosion?

Bill Gates uskoo, että lähitulevaisuudessa robotit muuttavat ihmisten elämää yhtä paljon kuin aikoinaan tietokoneet muuttivat. Ehkä 10 vuoden päästä Galtsusta voikin ladata parhaan kaverinsa tai uuden mielenkiintoisen tuttavan äänen ja luonneprofiilin suoraan omaan kotirobottiinsa ja tutustua sillä tavalla uusiin ihmisiin oman kodin turvassa. Tiedä vaikka samalla pystyisi lataamaan 3D-mallin, jonka perusteella robotti näyttäisikin täysin esikuvaltaan.

Tästä johtamalla voikin kehittää mielenkiintoisia ajatuksia siitä miten nykyiset netin ongelmat jatkuisi robottimaailmassa. Floodaaminen, shocker-kuvat, lapsiporno ja tietoturvaongelmat saavat ihan uusia ulottuvuuksia tällaisen teknologian myötä. Vai miltä kuulostaa skenaario, missä joku 15-vuotias kräkkeri ottaa robottikoirasi haltuunsa ja tekee siitä verenhimoisen tappajan flashaamalla sen käskymuistin uusiksi?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.