IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

Bro

Bro

ei ole enää Galtsun ylläpitäjä, http://irc-galleria.net/feedback auttaa ongelmissa. :)

WAPTiistai 04.12.2007 23:36

WAP oli keksintö, josta piti 2000-luvun alussa tulla uusi SMS-viestien veroinen kännykkäilmiö. Protokolla, joka tarjoaa yrityksille valmiin työkalun millä myydä netissä olevia palveluita ihmisten kännyköihin, kuulosti silloin hienolta idealta. Valitettavasti hommat kuitenkin jätettiin semmosten kapteenien käsiin, että lopputuloksena oli shipment of failure.

Uutta keksintöä ei osattu hyödyntää muuten kuin myymällä lisää kännykkäpalveluita: soittoääniä, taustakuvia ja jotain surkeeta portaalityylistä höhää. Let's face it, netin surffaaminen kännykällä on nykyisilläkin kännyköillä ihan tormentia, joten oli aika kuolleena syntynyt idea yrittää myydä ihmisille soittoääniä, joita voi huomattavasti helpommin selailla kotona sieltä Seiskan mainossivuilta.

Jostain syystä asioista päättävillä jäi silloin huomaamatta, että puhelimella myytävien palveluiden pitää olla sellaista kamaa, mitä tarvii juuri tässä ja nyt. Yksi loistava esimerkki puhelinpalveluista on reittiopas. Ne reittivaihtoehdot haluaa nähdä juuri silloin, kun on siellä bussipysäkin penkillä käpristelemässä. Galtsun WAP-palvelut tarjoaa taas mahdollisuuden lukea mitä se tietty kiva tytskä on kommentoinut sillä aikaa, kun itse on ollu kaupassa käymässä.

Toinen suuri ongelma tarjonnan heikkouden lisäksi erilaisissa WAP-palveluissa on ollut surkea käytettävyys. 3G-yhteydelläkin WAP-sivun lataaminen kestää suhteellisen pitkään ja jos jonkun asian esille saamiseen joutuu klikkaamaan miljoonan linkin kautta niin ei sitä kovin usein jaksa käydä surffaamassa.

WAP ei kuitenkaan välttämättä ole vieläkään kuollut. Vaikka IT-maailmassa WAP onkin monin paikoin saanut kirosanan maineen, ei se kuluttajille ole missään vaiheessa lyönyt niin paljoa läpi, että se olisi käynyt vanhaksi. Odotankin innolla milloin joku keksii jonkun hyvän ansaintalogiikan WAP-palvelulle ja alkaa oikeasti tahkoamaan rahaa valmiilla järjestelmällä.

Tässäpä yksi bisnesidea, mikä tuossa sikisi, kun poikien kanssa keskusteltiin irkissä kalorien laskemisesta. Mulle, niin kuin monelle muullekin, kalorien laskeminen on aina ollut jotenkin ylivoimaisen vaikeeta, mutta jotkuthan sitä harrastaa ihan toden teolla. mkv heittikin ilmaan ajatuksen, että olisi rules, jos voisi kännykän avulla kirjailla mitä on syömässä tai kuinka monta kaloria on vielä syömättä ja saisi jotain ruokaehdotuksia.

Tästähän sikisi idea, että tuossahan olisi jollekin uusmedianörtille loistava tilaisuus kehittää WAP-palvelu. Suomi on pullollaan erilaisia dieettejä harrastavia ihmisiä ja helposti käytettävä mobiilipalvelu, joka toisi apua kalorien laskemiseen, voisi helposti lyödä itsensä läpi vaikka päivähinnoiteltuna maksullisena palveluna, kun ei tarvisi itse muistaa mitä kaikkea on syönyt päivän aikana. Tuohon kun integroisi vielä hyvän kalorimäärät sisältävän reseptikannan, mistä saisi ohjeita suoraan kaupassa, että mitä ruokaa voisi tehdä ja mitä siihen pitäisi ostaa, niin siinähän olisi jo sopivasti sisältöä yhdelle palvelulle.

Siitä vaan joku tekemään bisnestä Painonvartijoiden tai jonkun vastaavan tahon kanssa ja palvelua pystyyn.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.