IRC-Galleria

Bro

Bro

ei ole enää Galtsun ylläpitäjä, http://irc-galleria.net/feedback auttaa ongelmissa. :)
Vuoden ensimmäinen päivä, pakkasyö ja pilvetön taivas. Mikäs sen parempi hetki tuijotella ulkona tähtiä ja muistella menneitä, pohdiskella tulevaa ja peilata nykyhetkeen.

Mun ehdottomia lempileffoja joskus penskana oli Uunojen ja Poliisiopistojen lisäksi Paluu tulevaisuuteen -trilogia. Trilogian toisessa osassa Michael J. Foxin esittämä jantteri matkasi tulevaisuuteen, aina vuoteen 2015 asti, ja oi niitä tulevan ajan ihmeitä mitä siellä tulikaan vastaan. Mutta hetkinen, nythän on jo 2009 - nyt on se tulevaisuus mistä sillon pienenä haaveili.

Vuosi sitten valoin elämäni ensimmäiset uuden vuoden tinat ja ne lupas vuodelle 2008 paljon rahaa (Bro). Miljoonia ei mistään taivaasta tipahtanut, mutta menneen vuoden aikana tuli kyllä tehtyä töitä enemmän kuin koskaan. Varsinaisen kokopäiväduunin lisäksi kirjoittelin keväällä ja kesän alussa Tietokone-lehteen artikkeleita, kesällä perustin oman toiminimen ja syksyllä aloitin vielä yhden sivuduunin. Kesä ja syksy menikin aika pitkälti tekemällä töitä ja nukkumalla muut ajat.

Kävin tuossa pari päivää sitten asentamassa tädilleni uuden tietokoneen ja siinä rupatellessa täti tuli virkkoneeksi jotain siihen suuntaan, että meidän suvun ihmiset ei osaa olla tekemättä työtä. Ja niinhän se on, vaikka välissä tuntuikin siltä, että työtä oli liiaksikin eikä juuri muuta sen ohella, niin täytyy kyllä nyt leimata vuosi 2008 tähän mennessä elämäni parhaaksi vuodeksi, joka vaan parani loppua kohti, kaikin puolin.

Mitähän sitä tällaisen toteamuksen jälkeen enää uskaltaa odottaa alkavalta vuodelta. En tykkää luvata asioita, joita en pysty varmasti pitämään, joten en tällä kertaa tee uuden vuoden lupauksia. Niiden sijaan asetan uuden vuoden tavoitteita, joihin olisi kiva päästä ilman sen suurempia paineita. Ensimmäinen tavoite onkin se, että vähennän sivutöitä ja keskityn entistä paremmin jäljelle jääviin hommiin. Samalla pitäisi jäädä enemmän vapaa-aikaa, jota pyrin käyttämään vähän aktiivisemmin, eikä vaan nukkumalla. Ei sillä että nukkumisessa mitään vikaa olisi.

Tärkeintä tässä vuodessa tullee olemaan se, että täytän 30 vuotta. Sitä on toisinaan vaikea tajuta. Kun ajattelee 10 vuotta taaksepäin, vuoteen 1999, kun olin 20 ja muutin Helsinkiin, niin kyllähän sitä tajuaa että onhan siitä kulunut ihan hiton pitkä aika. Mutta silti sitä on vaikea tajuta, kun ei sitä ihmisenä enää ole muuttunut niin paljoa viime vuosina kuin mitä sitä ennen.

Ennoo oikeestaan koskaan asettanut hirveen suurta arvoa syntymäpäiville, kun ei ne ole mitään maagisia tapahtumia, jolloin tapahtuu jotain suurta. Enkä aatellut pitää mitään suurempia juhliakaan, koska niihin kohdistuis vaan hirveet suorituspaineet ja kovat odotukset. Mutta tajusinkin, että ei se syntymäpäivä ole sinällään tärkeä vaan tämä vuosi. Tämä vuosi on se, kun täytän 30 vuotta ja aion viettää syntymäpäiviä koko vuoden ajan ja nauttia siitä kaikin tavoin.

Ihmiset ei pohjimmiltaan muutu, mutta uskon vahvasti itsekontrolliin ja siihen, että ihminen pystyy muuttamaan itseään. Yksi asia missä olen itseäni pyrkinyt muuttamaan ja jo jossain määrin onnistunutkin on positiivisuus. Pyrin löytämään asioista myös hyvät puolet ja punnitsemaan niitä tasapainossa huonoihin asioihin. Toinen tavoite tälle vuodelle tuleekin olemaan opettelu suunnata energia entistä enemmän hyviin asioihin ja asioiden parantamiseen niistä valittamisen sijaan.

Mulla on vahva fiilis, että vuosi 2009 tulee olemaan edellistäkin parempi vuosi ja mun kohdalla sitä tulee vahvasti leimaamaan muutos. Se mihin kaikkeen se muutos tulee sitten vaikuttamaan jää nähtäväksi.

Hyvää vuotta 2009 kaikille. =)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.