IRC-Galleria

Bro

Bro

ei ole enää Galtsun ylläpitäjä, http://irc-galleria.net/feedback auttaa ongelmissa. :)

Valkosipulipunajuuria ja uunikyrsääMaanantai 28.01.2008 00:21

Puhtaus on puoli ruokaa ja toinen puoli on esillelaitto. Kolmas puoli onki sit hyvä seura, mut se puuttu nyt. Kaivataan vastapäiselle tuolille hyvästä ruoasta pitävää keittiön siivoojaa!

Punajuuri-HOWTO:

- Vaikka sulla oiski traumat etikkapunajuurista niin raa'at punajuuret maistuu ihan erilaiselle, kantsii kokeilla perunan korvikkeena. Kaikista isommista ruokakaupoista löytyy raakoja punajuuria, tosin yleensä vaan valmispusseissa, ei irtotavarana, mut ne on aika halpaa kamaa.

- Punajuuria voi käyttää niinku perunaa, kunhan leikkaa sen karvaisemman pään pois ja kypsentää hivenen pidempään.

- Punajuurista lähtee sitä punaista väriä irti käsitellessä ja sen irtisaaminen on tosi bittumaista puuhaa, jos sen päästää kuivumaan, joten kannattaa siivota omat jälkensä saman tien.

- Punajuuret kutistuu kypsennettäessä aika runsaasti, joten kannattaa varata hieman enemmän ku esim. perunaa.

PS. Café Brò ei tarjoile klo 24 jälkeen.

Money, money, moneyKeskiviikko 02.01.2008 03:07

Kuten kuvasta näkyy, uuden vuoden tinat lupas tälle vuodelle vähän taskurahaa, enemmän rahaa ja ihan vitusti rahaa. Sit tuolta pienemmistä kappaleista löytyi sieni, joka on selvä merkki tulevasta huumeidenkäytöstä sekä kypärä, jolle voi keksiä omat merkityksensä niin taistelulajien kuin ehkäisyvälineidenkin joukosta.

Vuosi 2007 oli varsin vaihtelevainen, mutta pääosin nousujohdanteinen. Vuosi alkoi sinkkuiluun ja yksinoloon totutellessa. Keväällä muutin ensimmäistä kertaa ihan ytimen tuntumaan, paniikkihäiriö nosti päätään entistä enemmän ja sain siihen lääkityksen. Kesällä tein elämäni ensimmäinen ulkomaanmatkan, kun käytiin Ollin kanssa Milanossa. Syksy oli varsin työpainotteista sekä Galtsussa tehtävän päätyön, että sivutöiden osalta. Kesällä ja syksyllä kirjoitin lehteen ensimmäiset isommat artikkelini, 7 ja 8 sivun vertailut. Talven tullen stressi meinasi yllättää ja teki pientä pudotusta mielialaan. Uuden arven saamisen jälkeen vuosi menikin enemmän tai vähemmän sairastellessa, joten kesälomalta säästetyt lomapäivät tuli hyvään käyttöön pidemmän talviloman muodossa.

Pitkästä aikaa uuden vuoden alkaessa ei tunnu siltä, että vuosi olisi mennyt liian lujaa ohi, niin paljon tuli saatua aikaan päättyneenä vuonna. Keskustaan muuton myötä sai jopa vapaa-ajallekin jotain sisältöä, kun on niin helppo lähtä shoppaileen, treffaan ihmisiä kaupungille ja aiheuttamaan pahennusta yöelämään. Lisäksi tapasin paljon uusia ihmisiä sekä töissä että vapaa-ajalla ja sain yhden uuden tosi läheisen ystävän.

Alkavalle vuodelle on kovat odotukset. Toivottavasti sama nousujohdanne jatkuu ja työt maistuu entiseen tahtiin, koska mielekkään työn tekeminen on aika iso tekijä mun mielenterveydelle. Samaan aiheeseen liittyen päätin 8 kuukauden kuurin jälkeen lopettaa SSRI-lääkityksen ja vähän kokeilla miltä maailma vaikuttaa vaihteeksi omalla aivokemialla. Kaikki sujuu luultavasti hyvin niin kauan, kunnes tulee taas vastaan joku kiva tyttö, johon ihastuu. Tosin pikkuhiljaa olisi ihan kiva lopettaa tämä sinkkuilu ja alkaa joku ihan kunnon suhde.

Lääkityksen päätin lopettaa useastakin syystä. Yksi suurimmista on se, että lääkityksen aloittamisen jälkeen olen ollut tosi aamu-uninen johtuen siitä, että mun ruumiinlämpö on tippunut öisin johonkin 34-35 asteen välille. Tämä alkaa vaikuttaa töissäkäymiseen vähän liikaa. Toinen syy on se, että useammatkin ihmiset ovat valitelleet viime aikoina normaalia enemmän, että mä oon alkanut käyttäytyä normaaliakin kusipäisemmin.

Kevään tullen alkaa varmaan uuden kämpän hankkiminen kuumotella taas. Nyt jo tekisi mieli alkaa katselemaan vähän isompaa ja kivempaa kämppää vähän lähempää ydintä ja ennen kaikkea kämppää, jossa on keittiö. Nykyinen keittokomero kuivattaa buttia, vaikka kaasuhella onkin rules. Liikkuminen olisi kans kiva aloittaa uudestaan, koko loppuvuosi meni niin sairastellessa ettei ole kuukausiin päässyt oikein tekemään mitään.

Tänä vuonna teen myös elämäni ensimmäiset uuden vuoden lupaukset:
1. Aloitan biljardin pelaamisen uudestaan monen vuoden jälkeen. Halukkaita pelikumppaneita kaivataan.
2. Kirjoitan Galtsun devausblogauksia vähintään kerran kahdessa viikossa.
3. Toteutan jo vuosia suunnittelemani astiaston vaihdon vihdoin niistä hirveistä Hobby Hall -lautasista Arabian Teemaan.
4. Käyn Oulussa viikonloppureissulla hakemassa reality checkiä elämään vähintään kerran kahdessa kuukaudessa.

Winter 2.0 RC2Maanantai 31.12.2007 12:24

Heräsin aamulla lumiauran kolahduksiin!

Joulu-OuluKeskiviikko 26.12.2007 16:01

Joulupukki toi mulle vihdoin kännykän missä on kamera ja eiliset taiat sai aikaseksi vähän luntaki tälle reissulle, kannatti tulla. <3

Joulu: suoritettuMaanantai 24.12.2007 23:55

Vaikka se tällä kertaa tulikin pari tuntia aiempia vuosia myöhemmin, on jo perinteeksi muodostunut ylensyönnin aiheuttama "vittu, mä kuolen"-olo saavutettu jälleen onnistuneesti.

WAPTiistai 04.12.2007 23:36

WAP oli keksintö, josta piti 2000-luvun alussa tulla uusi SMS-viestien veroinen kännykkäilmiö. Protokolla, joka tarjoaa yrityksille valmiin työkalun millä myydä netissä olevia palveluita ihmisten kännyköihin, kuulosti silloin hienolta idealta. Valitettavasti hommat kuitenkin jätettiin semmosten kapteenien käsiin, että lopputuloksena oli shipment of failure.

Uutta keksintöä ei osattu hyödyntää muuten kuin myymällä lisää kännykkäpalveluita: soittoääniä, taustakuvia ja jotain surkeeta portaalityylistä höhää. Let's face it, netin surffaaminen kännykällä on nykyisilläkin kännyköillä ihan tormentia, joten oli aika kuolleena syntynyt idea yrittää myydä ihmisille soittoääniä, joita voi huomattavasti helpommin selailla kotona sieltä Seiskan mainossivuilta.

Jostain syystä asioista päättävillä jäi silloin huomaamatta, että puhelimella myytävien palveluiden pitää olla sellaista kamaa, mitä tarvii juuri tässä ja nyt. Yksi loistava esimerkki puhelinpalveluista on reittiopas. Ne reittivaihtoehdot haluaa nähdä juuri silloin, kun on siellä bussipysäkin penkillä käpristelemässä. Galtsun WAP-palvelut tarjoaa taas mahdollisuuden lukea mitä se tietty kiva tytskä on kommentoinut sillä aikaa, kun itse on ollu kaupassa käymässä.

Toinen suuri ongelma tarjonnan heikkouden lisäksi erilaisissa WAP-palveluissa on ollut surkea käytettävyys. 3G-yhteydelläkin WAP-sivun lataaminen kestää suhteellisen pitkään ja jos jonkun asian esille saamiseen joutuu klikkaamaan miljoonan linkin kautta niin ei sitä kovin usein jaksa käydä surffaamassa.

WAP ei kuitenkaan välttämättä ole vieläkään kuollut. Vaikka IT-maailmassa WAP onkin monin paikoin saanut kirosanan maineen, ei se kuluttajille ole missään vaiheessa lyönyt niin paljoa läpi, että se olisi käynyt vanhaksi. Odotankin innolla milloin joku keksii jonkun hyvän ansaintalogiikan WAP-palvelulle ja alkaa oikeasti tahkoamaan rahaa valmiilla järjestelmällä.

Tässäpä yksi bisnesidea, mikä tuossa sikisi, kun poikien kanssa keskusteltiin irkissä kalorien laskemisesta. Mulle, niin kuin monelle muullekin, kalorien laskeminen on aina ollut jotenkin ylivoimaisen vaikeeta, mutta jotkuthan sitä harrastaa ihan toden teolla. mkv heittikin ilmaan ajatuksen, että olisi rules, jos voisi kännykän avulla kirjailla mitä on syömässä tai kuinka monta kaloria on vielä syömättä ja saisi jotain ruokaehdotuksia.

Tästähän sikisi idea, että tuossahan olisi jollekin uusmedianörtille loistava tilaisuus kehittää WAP-palvelu. Suomi on pullollaan erilaisia dieettejä harrastavia ihmisiä ja helposti käytettävä mobiilipalvelu, joka toisi apua kalorien laskemiseen, voisi helposti lyödä itsensä läpi vaikka päivähinnoiteltuna maksullisena palveluna, kun ei tarvisi itse muistaa mitä kaikkea on syönyt päivän aikana. Tuohon kun integroisi vielä hyvän kalorimäärät sisältävän reseptikannan, mistä saisi ohjeita suoraan kaupassa, että mitä ruokaa voisi tehdä ja mitä siihen pitäisi ostaa, niin siinähän olisi jo sopivasti sisältöä yhdelle palvelulle.

Siitä vaan joku tekemään bisnestä Painonvartijoiden tai jonkun vastaavan tahon kanssa ja palvelua pystyyn.

Sopii aikuisväestölle vain varauksin.Maanantai 03.12.2007 23:53

"Suomalainen sosiaalinen nettimedia, jonka käyttäjiksi on rekisteröitynyt häkellyttävästi puolet 13-19 vuotiaista suomalaisnuorista. Sopii aikuisväestölle vain varauksin." kirjoittaa toimittaja Tuomas Ånäs IRC-Galleriasta uudessa Kerho-lehdessä julkaistussa Facebook-artikkelissaan.

Ensi kuulemalta tuo jälkimmäinen lause voi vaikuttaa hieman karskilta yleistykseltä, mutta onhan siinä totuutta taustalla. Galtsun käyttäjien keski-ikä on himpun vajaa 20 vuotta, mutta aktiivisimmat käyttäjät löytyy nuoremmasta päästä, joten Galtsun käyttäjille näkyvä keski-ikä on käytännössä sitäkin pienempi. Olisikin muuten ihan mielenkiintoista joskus laskeskella käyttöaktiivisuudella painotettu keski-ikä.

Aikuinen ihminen, joka ei kestä teinien hektistä elämänasennetta voi varmasti kokea itsensä kovin ulkopuoliseksi Galtsussa, missä kaikki on osana samaa suurta nettiyhteisöä. Facebookissa on helpompi tuntea olonsa turvalliseksi ja kerätä vain oma kaveripiirinsä ympärilleen. Toisaalta tämä johtaa siihen, että kynnys täysin vieraisiin ihmisiin tutustumiseen on suurempi kuin Galtsun kaltaisessa täysin avoimessa ympäristössä, missä voi helposti mennä juttelemaan lähes kenelle tahansa.

Facebookin Suomeen rantautumisen myötä Web 2.0 -huuma tuntuu saavuttaneen tähänastisen huippunsa ja onkin vaikea katsoa eteenpäin ja kuvitella miten sosiaalinen netti kehittyy tästä eteenpäin. Onko nykyisten nettitekniikoiden huippu nähty jo nyt vai vieläkö joku keksii jotain uutta, joka saavuttaa samanlaisen suosion?

Bill Gates uskoo, että lähitulevaisuudessa robotit muuttavat ihmisten elämää yhtä paljon kuin aikoinaan tietokoneet muuttivat. Ehkä 10 vuoden päästä Galtsusta voikin ladata parhaan kaverinsa tai uuden mielenkiintoisen tuttavan äänen ja luonneprofiilin suoraan omaan kotirobottiinsa ja tutustua sillä tavalla uusiin ihmisiin oman kodin turvassa. Tiedä vaikka samalla pystyisi lataamaan 3D-mallin, jonka perusteella robotti näyttäisikin täysin esikuvaltaan.

Tästä johtamalla voikin kehittää mielenkiintoisia ajatuksia siitä miten nykyiset netin ongelmat jatkuisi robottimaailmassa. Floodaaminen, shocker-kuvat, lapsiporno ja tietoturvaongelmat saavat ihan uusia ulottuvuuksia tällaisen teknologian myötä. Vai miltä kuulostaa skenaario, missä joku 15-vuotias kräkkeri ottaa robottikoirasi haltuunsa ja tekee siitä verenhimoisen tappajan flashaamalla sen käskymuistin uusiksi?
Menipäs tuossa viikonloppuna hermo jälleen kerran pelaileviin naisihmisiin. Muutenkin tässä viime aikoina on saanut tuskailla sen kanssa, kun kaikki vastaantulevat kiinnostavat naiset on lähinnä kiinnostuneita leikkimisestä muttei mistään vakavammasta. Aloinkin pohtimaan, että miten pääsisi sellaiseen tilanteeseen, että joko
a) pysyisi kokonaan erossa naisista
tai
b) löytäisi naisen, joka haluaisi jotain vakavampaa.

Jopa tuo a-vaihtoehto on parempi kuin se välimuoto, että kiinnostuu jostain joka hetken johdattelee eteen päin vain tajutakseen ettei se halunnutkaan mitään. Se vaan on ihan mahdottoman vittumaista, että ensin ihastuu ihmiseen ja sitten joutuukin vetämään jarrut päälle kesken kaiken

Eilen illalla sitten sainkin loistavan idean, kun ohi mennen kysyin yhdeltä kaverilta, että alkaako se seurustelemaan. Huomasin, että siinähän on juuri sopiva ratkaisu tähän ongelmaan. Ei kannata pyytää naisia ulos treffeille tai mitään muutakaan turhaa, vaan kysyy vaan kaikilta kiinnostavilta suoraan, että alkaako se seurustelemaan. Tästä on lähes varmana vaikutuksena joko se, että ko. nainen juoksee lujaa karkuun tai sitten se kiinnostuu. Tosin yhtenä mahdollisuutena on myös se, että naisella on niin hyvä huumorintaju, että se ottaa tuon vain vitsinä, mutta silti jää pohtimaan, että olinkohan tosissaan vai ei. Mutta sekään ei ole niin paha kuitenkaan, kun se nainen joutuu joka tapauksessa vastaamaan jotain ja se epävarmuus jää sille.

Tässä esimerkki-keissi, joka vahvistaa teorian aukottomasti:
09:25:03 <Bro> moi
09:40:55 <nekkis> mo
09:41:03 <Bro> aletaanks seukkaan?
09:41:08 <nekkis> ei
09:41:11 <Bro> ok

Kelatkaa kuinka helppoa! Ei tarvi mitään turhia lämmittelyjä ja treffejä vaan pääsee tähän varman tiedon tilanteeseen välittömästi ja välttää kokonaan kaikenlaisen turhan pohdiskelun, että mitähän se toinen nyt ajattelee. Kokeilen soveltaa tätä käytännössä lisää ja raportoin myöhemmin tuloksista.

I may have created a monster.

PerusLauantai 27.10.2007 09:34

Tuli sitten yöllä vastaan joku piripää, joka hakkas yhden tytön kadulla ja siinä hötäkässä pääs lataan muaki kerran poskeen. Mut juoksentelin sit kaverin perässä kaupungilla niin kauan, et poliisisedät löysi ku opastin hätäkeskusta siinä samalla niin pääsi rassukka putkaan ja vastuuseen teoistaan.

Mustan silmän alla kolmen sentin vekki ja viis tikkiä, suussa lohjennut hammas, päässä lievä aivotärähdys.

Voisitteko kanssaihmiset käyttää vielä vähän enemmän aineita sekasin. <3

Hyviä puolia: sain jäykkäkouristusrokotteen enkä tarvi erillistä Halloween-meikkiä! =D

Ajaton mieliSunnuntai 30.09.2007 21:51

Mua on pienestä asti kiinnostanut aika käsitteenä. Oon aina tykännyt ajalla leikkivistä elokuvista, sarjoista ja peleistä kuten Paluu tulevaisuuteen, Aikahyppy ja Maniac Mansion: Day of the Tentacle. Ajatus siitä kuinka kaikki menneet tapahtumat määrää tapahtumien kulun tulevaisuudessa ja nykyhetken muuttaminen matkustamalla menneisyyteen on jotenkin erityisen miellyttävän neliulotteista pohdiskeltavaa.

Olen myös usein pohtinut ajan merkitystä ja olemusta. Onko aikaa oikeasti olemassa siinä määrin kuin se yleensä käsitetään vai onko se vaan ihmisen luoma apukeino mallintaa syy-seuraussuhdetta? Olisi mielenkiintoista päästä esimerkiksi jonkun syrjässä elävän heimon jäsenen päähän ja saada selville miten he käsittävät ajan ja tapahtumien kulun maailmassa. Aika-ajattelusta pääseminen irti onkin siinä määrin mielenkiintoista ja haastavaa puuhaa, että sitä pohdiskellessa vierähtää hetki jos toinenkin.

Mulla on ollu tässä nyt parin vuoden ajan paniikkihäiriö, joka laukeaa sellaisissa tilanteissa, missä jokin mulle tärkeä asia on epäselvää. Useimmiten nämä tilanteet liittyy ihmissuhteisiin. Varsin uuden suhteen alussa tulee yhtenään ahdistuskohtauksia sen kanssa, kun ei vielä tunne toista ihmistä kunnolla.

Oon muutenkin ollut koko aikuisikäni tosi ylitunteikas ihminen ja toisinaan huonot tunteet menee sitten oman hallinnan yli. Oon myös tosi nopea ihastumaan niin sitä helposti päätyy tilanteeseen, jossa on ihastunut naiseen, jonka tunteista ei tiedä vielä tarpeeksi ja tämä alkaa ahdistaa ja haluaa tietää enemmän, muttei halua ahdistella toista kysymällä mitään vakavampia heti alkuun.

Samoin suhteen aikana pitkät riidat on mulle tosi vaikeita. Jos on tosi iso riita päällä eikä sitä saa heti selvitettyä vaan toinen osapuoli esimerkiksi lyö luurin korvaan eikä suostu vastaamaan niin tällaisessa tilanteessa mun mieli alkaa laukkaamaan niin lujaa, että ahdistuskohtaus tulee tosi helposti. En vaan jostain syystä malta odottaa niin kuin useimmat ihmiset vaan koen tarvetta saada asiat selvitetyksi heti. Ja jos niitä ei saa selvitetyksi heti niin sitten ne asiat vaan jää pyörimään päässä ja niitä pohtii ja koittaa analysoida ja loppujen lopuksi kaikki vaan menee yli.

Oon viime aikoina tullut siihen tulokseen, että yksi suurimmista syistä mun paniikkikohtauksiin on se, etten pysty käsittelemään tulevaa aikaa mielessäni kunnolla. Elän niin kiinni hetkessä, etten pysty rauhoittamaan itseäni ja järkeilemään, että odotetaan tässä nyt päivä tai pari ihan rauhassa ja annetaan toiselle omaakin aikaa, koska tuntuu että maailma loppuu hetkenä minä hyvänsä tai toinen häviää ja unohtaa kaiken ihan yhtäkkiä.

Samalla tavalla en pysty oikein suunnittelemaan tulevaisuutta pitkälle. Yleensä en halua päättä edes viikkoa etukäteen menoistani ja kuukauden päästä tulevat asiat on jo niin pitkällä tulevaisuudessa ettei semmosia pystykään ajattelemaan.

Toisaalta tässä kaikessa on hyvätkin puolensa. Kun elää hetkessä kiinni niin osaa nauttia pienistäkin asioista, aistimuksista ja tunteista. Pienistä asioista nauttimisessa on kuitenkin aina se kääntöpuoli, että vähänkin isommat asiat vaikuttaa sitten varsin dramaattisesti. Mutta loppujen lopuksi kuitenkin mieluummin olen ylitunteikas kuin tunteeton, vaikka aika usein tuntuukin siltä, että elämä ois paljon helpompaa, jos osaisi vaan pysyä viileänä eri tilanteissa.
Yksityisyys