IRC-Galleria

Bro

Bro

ei ole enää Galtsun ylläpitäjä, http://irc-galleria.net/feedback auttaa ongelmissa. :)

VoimaeläinTorstai 31.07.2008 22:57

Mun voimaeläin on SIIKA, tiiän sen tekemättä sitä testiäki!

Rules-juttujaTorstai 24.07.2008 05:00

* Uuden Batman-leffan mahtavuus
* Meneillään oleva kesäloma ja sen myötä tullut aivojen rentoutuminen
* Tänään alkaneet helteet yhdistettynä edelliseen kohtaan
* Pitkän sinkkuilun myötä tullut Zenmäisen leppoisa olotila

Tässä tiukka läpileikkaus tän hetkisestä elämäntilanteesta. Ens kerralla kirjoitan ehkä vaihteeksi oikeita lauseita!

Mistä tietää shoppailleensa riittävästi?Keskiviikko 09.07.2008 00:18

Siitä, että löytää eteisen lattialta muovipusseja, joissa on vielä vaatteita, joita ei edes muistanu ostaneensa. =D Ne on aina kivoja yllätyksiä, ku löytää valmiiksi sopivia uusia vaatteita, jotka on jo maksettuki! ^_^

Kanan rintafile balsamicolla ja voileipäSunnuntai 06.07.2008 20:16

Tuli ähky. Oon pieni.

PS. Onko kananpojat aina poikia?

Red Bull - Nokia E90 : 1 - 1Lauantai 28.06.2008 15:21

Pieni Red Bull -kylpy ei kuitenkaan lannistanut elämää nähnyttä Communicatoria. Päivän kuivatus pöydällä ja taas mennään ku ei mitään! \o/

Red Bull - Nokia E90 : 1 - 0Perjantai 27.06.2008 14:45

Aamulla töihin tullessa löyty laukusta ylläri..

IGTVTiistai 24.06.2008 23:33

Jos joku on bongannu Galtsun standin jossain massatapahtumassa, kuten Assemblyssa tai Laserpointissa, on saattanut huomata standin yhteydessä olevan telkkarin, jossa on pyörinyt galtsukuvia IGTV-nimisessä vekottimessa. Samainen vehjas oli vappuna Kampin jättiscreenillä pyörittelemässä vappukuvia.

Kyseessä on tuner:in lähinnä vapaa-ajalla väsäämä Java-sovellus, jonka tuorein versio käyttää OpenGL:ää (https://jogl.dev.java.net/) kuvien pyörittelemiseen ruudulla.

Kyseistä sovellusta on aina sillon tällön joku kysellyt omaksi viihteekseen, joten päätettiin pyöräyttää se Java Web Startin avulla jakoon, jotta kaikki pääsee ihmettelemään tunerin hienoa tuotosta.

IGTV:n saa siis tätä nykyä käyntiin osoitteesta http://idm.irc-galleria.net/igtv/IGTV.jnlp ja se vaatii koneelle asennetuksi Javan.

Ohjelmassa näkyy jokseenkin reaaliaikaisena Galtsuun lisätyt kuvat, joten siitä saa hyvän kuvan mimmoiseen tahtiin uusia kuvia palveluun pukataan. Kun ikkunaa tuplaklikkaa ekan kerran, niin siitä katoaa ikkunan reunukset, joka aiheuttaa myös sen, että sillä hetkellä näkyvissä olevat kuvat muuttuu valkoisiksi, mutta ne rullaa sitten pois kuvasta ja homma jatkuu normaalisti.

Sata punnerrustaMaanantai 23.06.2008 02:08

anqqa ja S-Mies blogaili aiheesta ja meikä otti kans haasteen vastaan. Eli tavoitteena päästä 100 peräkkäiseen punnerrukseen (http://hundredpushups.com/).

Otan saman tahdin ku anqqaki, eli maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin ja tulokset päivittelen tähän blogaukseen.

Aloitus:
Su 22.6. 24 punnerrusta

Ensimmäinen viikko:
Ma 23.6. 10 + 10 + 8 + 6 + 14 (=max, väh. 7) punnerrusta
Ke 25.6. 12 + 12 + 10 + 10 + 10 (=max, väh. 10) punnerrusta
La 28.6. 15 + 13 + 10 + 10 + 7 (=max, väh. 15) punnerrusta

Fail. Tää 1-2 välipäivän rytmi on mulle selvästi ihan liian tiukka, kun ei ehdi edes lihakset tulla kipeeksi kunnolla parissa päivässä. Pidänki nyt jatkossa kolme välipäivää ja jatkan tästä mihin jäin.

Ke 4.7. 15 + 13 + 10 + 10 + ? (=max, väh 15) punnerrusta
Piti kirjoittaa tää blogaus jo joskus aikoinaan ku julkaistiin kuvien luokittelu yhteisöillä. Jäi sillon kirjoittamatta, mutta nyt tää on taas ajankohtainen.

Ennen kuin tuo edellämainittu ominaisuus toteutettiin niin Galtsuun toivottiin kovasti kuvien tagaysta. Miljoonien kuvien joukosta on varsin vaikea löytää mitään ilman tällaista ominaisuutta.

Toi perinteinen tagaystyyli mitä käytetään kuvapalveluissa ja joissain yhteisöpalveluissa, kuten Kuvakkeessa, on kuitenkin hieman ongelmallinen sen takia, että porukka lisäilee sinne tosi paljon random-tageja, kun voi kirjoittaa tagiksi mitä vaan. Lisäksi niistä yleensä luotava ns. tagipilvi on aika turha vehjas. Perinteisillä tageilla ei siis oikein ole mitään kontekstia.

Toisaalta yhteisöjä on vaivannut aiemmin, ja vaivaa kyllä osittain edelleenkin, sisällön puute. Tästä sikisikin idea, että mitä jos käytettäisiin yhteisöjä apuna kuvien tagayksessa. Tällöin saadaan yhteisöihin vähän eloa ja toisaalta yhteisöjen kautta löytyy helpommin aiheeseen liittyviä kuvia. Kuvien tagays, eli luokittelu, yhteisöillä julkaistiin jokseenkin vuosi sitten ja sen jälkeen luokitteluja on tehty tähän päivään mennessä reilu 1,9 miljoonaa.

Luontevaa jatkoa tälle onkin tänään julkaistava päiväkirjamerkintöjen luokittelu, joka on yhteisöpäässä toteutettu hieman eri tavalla. Yhteisökuviin aikoinaan tehdyt kaksi eri välilehteä ja kuvien hyväksyminen on tuottanut hieman ylimääräistä wtfäilyä käyttäjien joukossa, joten blogitagays tehtiin nyt siten, että yhteisön ylläpitäjä ei voi hyväksyä tai hylätä mitään, vaan voi yhteisön asetuksista päättää näkyykö noissa kahdessa näkymässä kaikkien, jäsenten vai pelkästään valvojien tagaamat merkinnät. Kuvien tagaykset voisi vääntää jatkossa samaan malliin.

Galtsun neljä suurinta ominaisuutta ovat kuvat, kommentit, yhteisöt ja päiväkirjat. Näistä kaikkia muita paitsi päiväkirjoja on päivitelty aika ahkeraan vuosien saatossa. Mun ensimmäisiä isoja proggiksia Galtsuun töihin tultuani oli yhteisökoodin rewrite. Siihen meni kokonaisuudessaan melkein vuosi, mutta nykyään yhteisökoodi onkin varsin miellyttävää. Samaa ei voi sanoa päiväkirjan koodista, joka on toisaalta vanhaa ja toisaalta monen ihmisen luomaa, joten se on melkoinen viidakko.

Blogiluokittelujen tekemisessä paloikin useampaan kertaan käämit tuon vanhan blogikoodin kanssa, mutta samalla pääsi hieman rewriteilemään blogijuttujakin noiden yhteisönäkymien myötä. Tuossa jokin aika sitten saatiin vihdoin PHP5 käyttöön Galtsussakin ja noi yhteisöblogien näkymät onkin nyt Galtsussa ensimmäisiä juttuja, mitkä on tehty käyttäen PHP5-luokkia. Olio-ohjelmointi ftw \o/

Blogitagayksen yhteydessä julkaistaan myös Garo:n tekemä uusi hieno yhteisöhaku, joka tulee käyttöön myös kuvien tagaykseen. Ei muuta ku tagailemaan!

Kirjotin artikkelin...Torstai 12.06.2008 05:02

...oli muutama taski post-iteillä mun scrum-lattialla. :D
Yksityisyys