IRC-Galleria

Bro

Bro

ei ole enää Galtsun ylläpitäjä, http://irc-galleria.net/feedback auttaa ongelmissa. :)

Kukkaruukkuja ja lastenvaunujaTiistai 22.08.2006 01:23

Oon joskus ennenki blogaillu jostain mahtavista tuotekehitysideoista mitä oon saanu. Mulle tulee aina välissä näitä kausia, että keksin kaikkea kummallista. Tässäpä pari idistä lisää.

Vaihdoin tuossa eilen mun toiselle traakkipuulle uuden ruukun ku vanha ruukku kävi liian kapeeksi niin se kampes itsensä kieroon siellä. Muutenki se on kesän aikana kasvanu kieroon ikkunaan päin ku en oo jaksanu kääntää sitä.

Tästäpä keksinkin loistavan tuoteidean: itsestään pyörivä kukkaruukku. Eli kukkaruukun pohjalla ois semmonen lautanen, joka pyörittäis sen kukan vaikka kerran tunnissa ympäri. Tämä ei vaatis paljoa energiaa ja se vois ladata itsensä auringosta. Näin kukat kasvais sit aina suoraan ku ne sais aurinkoa joka puolelle.

Toinen idis tuli mieleen tuossa bussimatkalla, kun bussi pysähtyi suojatien eteen ja joku setä singahti hirveetä vauhtia lastenvaunujen kanssa ohi. Sillä oli semmoset kolmirattaiset vaunut, joiden kanssa on helppo lenkkeillä yms.

Sitä ideaa sitten siinä kehittelin ja keksin, että lastenvaunut vois yhdistää semmosen isorenkaisen potkulaudan kanssa. Siinä ois kolme rengasta, kaks edessä ja yks takana. Eturenkaiden päällä ois semmonen lastenvaunumainen paikka lapselle ja takana semmonen astinlauta, jonka päällä voi seistä. Sillä vois sit potkiskella menemään penskan kanssa.

Puhelinlasku ep. 2Keskiviikko 26.07.2006 12:11

Soitin kahdesti asiakaspalveluun. Molemmilla kerroilla jonotin niin kauan et puhelu katkes ja totesin, ettei ehkä kiinnosta ihan niin paljoa toi viis euroa. Järjestelmä voitti. =I

Ns. vituttaaSunnuntai 23.07.2006 18:14

Olipahan ehkä maailmanhistorian paskin viikonloppu. Onneksi kuitenkin löytyy niitäkin ihmisiä, jotka auttaa tiukan paikan tullen. Mut enpä tilitä siitä enempää, vaan valitan ihan jostain muusta, nimittäin puhelinoperaattoristani.

Mulla ei oo aiemmin ollut mitään valitettavaa mistään operaattoreista mitä olen käyttänyt. Nyt kuitenkin yritetään pissiä silmään pientä miestä.

Ihmettelin tuossa pari viikkoa sitten, kun ei ole tullut puhelinlaskua pitkään aikaan. Nyt sitten kattelin verkkopalvelusta laskujani ja huomasin, että jostain syystä toukokuun ajalta on jäänyt lasku kokonaan pois. Eli edellinen lasku on ajalta 1.4.-30.4. ja nyt 19.7. päivätty lasku ajalta 1.6.-30.6.

Noh, toukokuussa tuli aika vähän käytettyä puhelinta niin ajattelin, että varmaan on jätetty lasku siksi laittamatta ja siellähän olikin laskussa kahden kuun kuukausimaksut. Nyt kuitenkin aloin katsomaan tarkemmin tuota laskua, mikä tupsahtaa postilaatikkoon varmaan huomenissa, ja huomasin, että siellä on lisätty 5 euroa maksukehoitusmaksua ja 14 senttiä viivästyskorkoa.

Multa siis yritetään periä viivästysmaksuja laskusta, jota ei ole koskaan edes tehty. Se ei ole siis hukkunut postissa, vaan sitä ei löydy tuolta verkkolaskutuksestakaan. Täytynee huomenna soittaa asiakaspalveluun ja kysellä et wötöf. Eipä tää nyt taas rahasta ole kiinni, mutta vituttaa vaan se, että ihmiset ei osaa.
Vaikken itse olekaan mikään suunnaton live-musiikin ystävä, niin ei tarvinnut miettiä lähtemistä kahdesti, kun kuuli että GNR tulee Suomeen keikkailemaan. Vuonna 2001 bändin piti tulla kans, silloinkin oli kenttäliput hankittuna, mutta koko silloinen Euroopan kiertue peruttiin pari kuukautta aiemmin. Muutenkin Axlin ailahtelevasta mielestä on kuultu niin paljon juttua, että sai viime tinkaan asti jännittää miten käy.

Keikka alkoi odotetusti myöhässä. Lipussa luki tapahtuman alkavan klo 20, mutta lämppärikin alkoi soittamaan vasta klo 21. Alkuperäinen lämppäri Bullet for My Valentine oli joutunut perumaan pari keikkaa "henkilökohtaisista syistä", mutta pikapikaa korvaajaksi hankittu kotimainen Melrose hoiti homman kyllä varsin mallikkaasti, vaikka etukäteen hieman arveluttikin.

Axl antoi tällä kertaa odotuttaa itseään tosi pitkään, GNR ilmaantui lavalle vasta klo 22:45, mutta sen jälkeen seurasikin 2 h 15 min niin kovaa tykitystä, että ketään Areenalla ei varmasti jäänyt odottaminen harmittamaan.

Show oli ihan käsittämättömän hyvä, Axl oli tosi hyvällä päällä ja hyppi ja juoksenteli ympäri lavaa kuin vanhoina hyvinä päivinä. Välispiikissä Axl heitti myös läppää Ruotsissa tapahtuneesta vangitsemisesta. Siinä Axl selitti, että häntä oli kolme nahkahanskaista poliisia pitänyt paikallaan, kun joku puoskari oli yrittänyt ottaa verinäytettä, muttei ollut osunut suoneen millään. Poliisithan olettivat siis, että Axl on varmasti pilvessä, koska hän on iso paha setä Ameriikasta. Siinä Axl oli sitten haukkunut sitä lääkäriä idiootiksi, kun verta roisku kaikkialle muualle paitsi sinne mihin sitä piti, kun se oli huomannut et oven suussa seiso hottis tsiksi ja jäänyt kuikuileen sitä vaan. Noh, loppuun Axl totesi jotain et "I don't really care if the girls dig me or not, because I'm not looking for a girl with good taste, but a girl that tastes good." =)

Vaatetuksessa Axl oli palannut takasin ihan alkuun, Appetiten ajoille. Jaloissa Axlilla oli farkut ja paidat oli samaan tyyliin sopivat ja vaihtuivat muuutaman biisin välein. Ihan Illusion-kiertueen vertaista vaatteidenvaihtorumbaa ei enää ollut, mutta se 2000-luvun alun verkkari+lätkäpaita-look oli sentään tiessään.

Monien mielestä GNR ei ole enää GNR, mutta mulle GNR on aina ollut nimenomaan Axlin bändi. Lisäksi tykkään Robin Finckistä tosi paljon ja koko muukin bändi tuntui vetävän hyvällä tunteella. Suurin osa esitetyistä biiseistä oli vanhoja biisejä, mutta joukkoon mahtui myös pari uutta tulevalta Chinese Democracy -albumilta. Madagascar on ihan loistava biisi ja toisena uutena oli joku pianopohjainen viritelmä, jonka nimeä en kyllä itse tiedä, kun en sitä aiemmin ole kuullut. Hyvältä biisiltä sekin ensikuulemalta vaikutti.

Lisäväriä showhun toi kitarasoolona soitettu Finlandia-hymni, Dizzy Reedin pianosoolona vetämä Hanoi Rocksin Don't You Ever Leave Me sekä Ron Thalin kitarasooloilema Don't Cry. Liekö Axlilla liikaa tunnelatausta mukana Don't Cry -biisissä menneiltä vuosilta, kun sitä ei ilmeisesti ole laulettu koko kiertueen aikana. Dizzy on muuten päässyt ihan järkyttävän laihaksi.. kylkiluut paisto läpi oikein kunnolla. Joskus Illusionin aikaanhan Dizzy oli vielä aika pulskassa kunnossa, mut mennyt hieman yli toi laihduttaminen vissiin.

Lavan setup oli aika minimalistinen, perusvalot ja videoheijaste, mutta pyrot oli kyllä ykkösluokkaa. Pommien paineaalto tuntui hiuksissa ja mahtavat lieskat kuumotti naamaa vaikkei ihan lavan reunalla oltukaan. Jossain 15-20 metrin etäisyydellä oltiin koko keikka, kun ei sinne ihan pahimpaan ryysikseen viittinyt änkää.

Mutta kaiken kaikkiaan mahtava show, ei mitään jälkeäkään niistä kaikista pahoista asioista mitä Axlin esiintymisestä on kuultu. Areenan yleisö oli ihan täysillä mukana ja lopussa, kun koko bändi kävi pokkaamassa lavalla, näki kyllä esiintyjien ilmeistä, että tänään oli kivaa. Toivottavasti tänä iltana paikalle saapuvat näkevät yhtä hyvän esiintymisen.

GUNS
N'
ROSES
\,,/

Ranskan kuningas Mika I LempeäTiistai 04.07.2006 18:01

Englannin ja Ranskan välillä käydyn satavuotisen sodan, joka muuten alkoi vuonna 1337, aikana Englannin kuningas Edvard III alkoi kutsua itseään "Englannin ja Ranskan kuninkaaksi". Setä siis vaan päätti, että hän on niin kova jätkä, että sama sitten julistautua Ranskan kuninkaaksi ohimennen. Englannin kuninkaalliset käytti tuota Ranskan kuninkaan arvonimeä aina 1800-luvulle asti.

En ehkä oo ihan yhtä kova jätkä ku Edvard III, mutta julistaudun täten Ranskan kuninkaaksi. Otin myös vapauden keksiä lisänimen itselleni, olen siis Mika I Lempeä.

Ihmisallergia?Tiistai 04.07.2006 17:57

Tulipa tuossa irkissä puheeksi eläinallergiat. Esimerkiksi kissa- ja koira-allergiathan ei johdu ko. eläimien karvoista vaan hilsepölystä mitä niiden ihosta irtoaa. Eri eläimistä irtoaa eri tavalla tätä pölyä ja vastaavasti ne allergisoi eri tavalla.

Samalla lailla esimerkiksi koirat voivat olla allergisia joidenkin ihmisten hilsepölylle. Tästä tulikin mieleen, että onkohan mahdollista olla allerginen saman lajin edustajalle, eli voiko ihminen olla allerginen toiselle ihmiselle?

Tähän kysymykseen ei järkeilemällä vastausta löydy, joten täytynee kysyä asiaa aina niin viisaalta Tieteen kuvalehdeltä. Palaan asiaan, kun saan vastauksen.

GrillivastusPerjantai 07.04.2006 18:23

Niinku kanssairkkaajat ovat varmaan huomanneet niin mulla on ollut grillivastusongelma tässä viime aikoina. Huomasin tuossa joku aika sitten, että mun uunissa on kaks tommosta kuvaketta, joiden merkitys oli hieman hämärän peitossa.

Toinen näistä kuvakkeista on [ S ], joka on kuulemma salamalämmitys, eli se tykittää vissiin isommalla teholla uunin nopeemmin lämpimäksi, ku normaalisti. Ja sitä ei saa pitää pitkään päällä ku vastukset palaa.

Toinen kuvake oli sitten tuo mysteerinen grillivastus, josta kaikki on kuulleet, mutta kukaan ei tunnu tietävän mikä se on. Toki nimestä voi päätellä, että sillä grillataan, mutta mähän en voi hyväksyä sitä tietämättä toimintaperiaatetta.

Joku ehdotti, että grillivastus antaisi tasaisemman lämmön uuniin, mutta eihän siinä ole mitään logiikkaa. Oikee grillihän toimii nimenomaan siten, että se antaa tosi epätasaisen lämmön pelkästään alhaalta päin.

Noh, järkeilin sitten asian niin, että grillivastus, joka on se kiekura härveli uunin katossa, antaa epätasaisen ja kuuman lämmön läheltä ruokaa ja siten polttaa sitä ruokaa pinnasta ja antaa semmosen grillimäisen efektin ja väriä. En vaan ole ihan vakuuttunut siitä ennen kuin itse testaan.

Eilen muistin ekaa kertaa pistää grillivastuksen päälle ku tein uunissa ruokaa. Mutta eikös mitä, pistinkin epähuomiossa tuon salamamoodin päälle enkä grillivastusta niinku piti. Asia on siis edelleen yhtä mysteerinen, mutta vielä joku päivä mä selvitän grillivastuksen salaisuuden.

OravatPerjantai 07.04.2006 18:16

Mä vihaan oravia. Joskus pienenä ku asustelin vielä Kempeleessä niin oli kiva katella ikkunasta takapihalle, ku orava kiipeili puuhun siellä. Täällä pääkaupunkiseudulla on sitten kohdannut enemmän noita oravia ja huomannut kuinka petollisia ne on.

Kauempaa katottunahan ne on tosi söpöjä pörröisine häntineen ja tupsukorvineen. Mutku lähemmäksi pääsee niin näkee ku niillä on semmonen saatanallinen katse silmissä ja ne liikahtelee silleen tosi hätäisesti. Niiden silmistä lukee semmonen et "tuuppa vähän lähemmäksi niin hyökkään sun päälle ja revin silmät irti päästä". Perkeleen kaupunkirotat. xI

Puput taas on kivoja, mutta tyhmiä. Täällä Ylästössä juoksentelee paljon pupuja aina iltaisin ku käy kävelyllä. Sit ne juoksee aina vähän kauemmaksi, jos kävelee niiden suuntaan ja jäävät möllöttään ja taas juoksevat vähän kauemmaksi. Ei ihmekään, että jäävät autojen alle yhtenään.

Sori, tässä kirjoituksessa ei ollu yhtään mitään järkeä. Musta on vaan pari päivää jo tuntunu siltä, et mun pitää kirjoittaa tänne oravista.

NörttibaariMaanantai 03.04.2006 21:00

Täällä kokishuuruissani pohdin taas kaikkea ettei tarvis tehdä töitä niin aattelin piristää uudella huippuidealla.

Sedua varmaan kyrsii aika suunnattomasti se, että tuolla Cafe Punawuoressa käy nyt puolet vähemmän porukkaa ku Birdien aikana. Se voiski ottaa ja pistää koko Baari-ohjelman porukan pihalle ja ottaa FC Nörtit sinne tilalle.

Sedulla kun on noita teemabaareja muutenkin niin me tehtäisiin siitä baarista semmoinen mikä Helsingistä vielä puuttuu, eli ihan kunnon nörttibaari. Sisustuksena ois kaikkea tietokoneraudasta yleisiin nettivitseihin (lue: goatse) ja baarista tilaamiseenki vois käyttää jotain hifiä ratkaisua ettei tarvis vaan puhua baaritytöille.

Tuolla baarissa kävis sit tietenki kaikki insinöörit ja it-alan hemmot ja varsinkin ne, jotka ei tavallisiin baareihin uskaltaudu sen takia, että joutuis olemaan vieraassa ympäristössä ilman tietokonetta. Lisäksi tän alan tyypeillä on niin hyvät tulot, että vois pitää ihan sikahintoja siellä.

Teemailloissa olis sitten tietenkin jotain LAN-iltamia verkkopeleineen ja uuden raudan ja softan esittelyjä ja myyntiä ja sitä kautta sais lisätuloja uusilta tahoilta.

Lisäksi ku katsojaluvut näyttää menevän koko ajan siihen suuntaan, että meidän vikalla jaksolla on jo enemmän katsojia ku sitä edeltävällä Baarin pudotusjaksolla niin Subtv:ki voittais tässä ku sais paremmat katsojaluvut sit jatkuvalle sarjalle ku meidän sarjan loppuu.

Onks kellään Sedun puhelinnumeroa? =D

BaariPerjantai 24.03.2006 12:48

Käytiinpä eilen illalla nörttiläisten (http://fcn.fi/) kanssa tarkistamassa Subtv:n uuden Baari-reality-shown Café Punawuoren avajaiset.

Ennen avajaisiin menoa käytiin op777 :n kanssa Kampin uudessa kauppakeskuksessa vähän shoppailemassa ja salakavalasti piilomainostettiin siellä nuo keltaiset svetarit päällä missä lukee selässä isolla FC NÖRTIT.

Noh, siinäpä aikamme pyörittiin ja välistä kuulu jostain jotain "supi supi NÖRTIT supi supi" eikä mitään sen kummempaa. Sit siinä ku oli kierrelty koko kauppakeskus niin pysähdyttiin tekemään jotain Laurean opiskelijoiden pitämää kyselyä vaatekaupoista, ku kaks pikkutyttöä tuli ihkusti pyytään meiltä nimmareita. Elämäni ekat nimmarit siis ja tais jäädä aika lähelle viimeisiäki. =) OP siinä paljasti vielä, et ne samat tytöt oli stalkannu meidän perässä jo Jack & Jonesista asti ku olivat bonganneet meidät.

No eipä siinä vielä mitään. Täytettiin sit se kysely loppuun ja poristiin niiden Laurealaisten kanssa jotain ku siihen viereen tupsahti semmonen 4-6 hengen jengi semmosia latinoverisiä nuoria miehiä, eli vähän sen näkösiä et varmaan ovat potkiskelleet palloa itekki. Olin vähä silleen et jaaha, nyt tulee kuittailua meidän mahtavista futistaidoista.

Mut ne tyypit oliki bongannu meidät aiemmin ja käyneet ostaan jostain semmosen pienen futispallon ihan sitä varten et saivat ottaa meiltä nimmarit siihen. Oli vähän semmonen w00t-olo siinä vaiheessa. =D Noh, sit vielä myöhemmin joku ihkupihku tytskä halus ottaa meistä kuvan kännykällään ja Dressmanin myyjä yritti asustaa koko joukkueen uusiksi.

--

Sepä siitä Kampin reissusta. Seuraavaksi kerättiin sit nörttiporukka kasaan ja valuttiin kasin pintaan tuonne Punawuoren avajaisiin.

Tykkäsin siitä itse paikasta tosi paljon. Yläkerta oli semmonen lämpimän värinen kahvilatyylinen ja alakerrassa oli sit semmonen tummanpuhuva 70-luvun tyylinen yökerho. Molemmat miellytti mun silmää kovasti ja musakin oli ihan kivaa, joskin live-esitykset ei suuremmin lämmittänyt.

Itse kilpailijat suoriutu illasta mun mielestä varsin hyvin ottaen huomioon, että toi oli niiden eka ilta. Välissä oli vissiin vähän kassojen kans ongelmia ja jutut hakusessa, mut loppujen lopuksi suht hyvin näytti menevän. Itse tilasin heti kärkeen tosi pahan drinksun, eli appelsiini- ja ananasmehua tuoppiin sekasin. Siinä kestiki sit jokunen minuutti ennenku ananasmehu löyty, mut sinä aikana olikin ihan muuta viihdettä.

Nimittäin siinä ku nojailin baaritiskiin niin semmonen täti tupsahti mun viereen lehtiön kanssa yhtäkkiä. No se siinä kyseli et pelaanko mä FC Nörteissä ja mikä mun nimi on. Sit se uteli vielä, että mistä päin oon kotosin niin sanoin et Oulun seudulta Kempeleestä ja se ilahtui kovin suuresti, kun oli Kalevan toimittaja. Aattelin et se pistää jonku tiukan kyssärin peliin, mut mitä vielä. Se heittiki yllättäen et "Seiso siinä niin me kuvataan sun selkää." =D Siinäpä ne sit kuvas mun selkää ku olin tiskillä tilaamassa mehua, gg. =)

Kilpailijat siis handlas ihan hyvin, varsinki Tomasista tykkäsin kovasti. Danielilla oli homma vähän hakusessa vielä ja jonkumoista säätöä tietenki oli muillaki. Mut homman ryssi sitten kokonaan paikan poket, joiden käsittääkseni piti olla ammattilaisia. Nimittäin 1,5 tuntia avaamisen jälkeen koko paikka oli niin täynnä, että palotarkastaja olis saanu sydänkohtauksen pyrkiessään sen yläkerran ryysiksen läpi.

Sinällään tietenki ihan ymmärrettävää, että kutsuvierastilaisuudessa ei niitä kutsuvieraita haluta jonottaa ulkopuolella, mut kuvittelis nyt tyhmimmänki portsarin osaavan sen verran yhteenlaskua ettei ihan mahottomia määriä päästä sisään. Tosin virhehän tehtiin jo etukäteen siinä, että sinne kutsuttiin niin sikana porukkaa.

Sitku sitä väkeä oli niin paljon niin pikkuhiljaa alko myös blokkaus kusemaan, kun ei siellä mahtunut liikkumaan ollenkaan niin oli aika mahdoton blokata. Samoten baaritiskillä joutu jonottamaan tosi kauan, kun porukkaa oli niin paljon ostamassa koko ajan.

Mut kaiken kaikkiaan ihan hauskat bileet oli. Mitään suurempia julkkiksia siellei näkyny vaan olil aika Subtv-pitoinen tapahtuma ja muutamia muita pikkujulkkiksia. Aika jäykkä ja pinnallinen meininki oli, mut semmosta kai se on tommosissa tapahtumissa aina. Ja sit klo 23 jälkeen ei enää porukkaa valunut sisään vaan meno alko pikkuhiljaa hyytyyn (yllättäen ku oli torstai) niin siirryttiin siitä jatkamaan sitten muualle.

Onnea vaan uudelle baarille, saatanpa käydä toistekin. Paikasta näytti löytyvän oma WLANikin, joten sinne vaan läppärin kanssa kahville. =)
Yksityisyys