IRC-Galleria

Bro

Bro

ei ole enää Galtsun ylläpitäjä, http://irc-galleria.net/feedback auttaa ongelmissa. :)
Tai jotain.
...mutta onneksi ulkona on -8 ja näkymä keittiön ikkunasta on tommonen. <3
...ja houkutteli mut ulos öisen lumipyryn voimin. Märkää on kyl vieläki, pakkasta kiitos.

PS. GT5 oli niin huono, että piti käydä ostaan GRID, vaikka tahkosin sen jo PC:llä melkein läpi, mut se vaan rules.

jOuluPerjantai 19.12.2008 23:44

Oulussa eli Kenpeleessäpä sitä taas ollaan. Tuossa viikolla katselin Oulun kaupungin webbikameroita ja elättelin haaveita lumen näkemisestä. Karu totuus paljastui kyllä heti junasta tullessa, kun linja-autoaseman parkkiksella piti tetsata maailman suurimman jäisen lätäkön reunamia pitkin ja kotiin ajaessa sai vispata pyyhkimiä ja pissapoikaa yhtenään. Ouluun on näemmä tullut nyt tämä helsinkiläinen talvi, loskaista ja märkää. Onneksi kotona oli peti valmiina, sauna kuumana ja suklaat pöydällä.

Noh, pitihän sitä sitten heti käydä tarkistamassa Oulun Verkkokauppa.com, kun semmoinenkin on tänne ilmestynyt. Sieltä tarttui joulupukin jo aiemmin tuomien uuden MacBookin ja iPodin kaveriksi elämäni ensimmäinen pelikonsoli, PlayStation 3 GTA4:llä ja GT5:llä höystettynä. Suunnitelmana on siis pysytellä näiden turvin neljän seinän sisällä laiskottelemassa koko joulu, kun ei tuonne ulos ole mitään intoja mennä.

En oo koskaan pitänyt itseäni materialistina, tosin kilpavarustelu nyt kuuluu asiaankin nörttinä ollessa, mutta tänä vuonna on tullut tehtyä niin paljon töitä, sekä Galtsuun että sivuduuneihin, että nämä kolme ostosta höyläilin VISAlta ihan hyvällä omallatunnolla. Ehkäpä innostuisin pelaamaan sen verran runsaasti, että pystyisin olemaan koko loman ajan tekemättä töitä ollenkaan.. saa nähdä miten käy. =)

+++ The Day the Earth Stood Still ---Sunnuntai 14.12.2008 04:16

+ Avaruusoliot ja maailmanlopun uhka, mikäs sen parempi aihe innoittamaan omia pohdintoja ja eläytymistä elokuvan tunnelmaan
+ Kerrankin sci-fi-leffa, missä tehosteet täydentää synkän draaman taukoja eikä toisin päin
+ Yhden ilmeen Keanu sopi hyvin ilmeettömän avaruusolion osaan

- Leffan juoni ei vaan oikein pysynyt kasassa koko ajan, ihan ku kohtaukset ois leikattu väärään järjestykseen, joten välissä vaan keskittyminen leffaan tipahti kokonaan
- Jennifer Connelly oli varsinkin leffan alusta ihan kosmisen huono, muutenkin sen sijaan ois kaivannut Mulderia ja Scullya, kun leffan fiilis oli aika X-Filesmäinen eikä tuo Jenniferin rooli ja suhdekehitys ottopenskansa kanssa oikein istunut juoneen mitenkään
- Se Keanun ainoa ilme on iän myötä alkanut muistuttaa erehdyttävästi Matti Nykästä

Hintsusti enemmän hyvä ku huono, kantsii käydä tsekkaan jos Keanu ja sci-fi sytyttää. Extra-miinus leffan alussa näytetystä uuden Star Trekin trailerista.. evh teini-Kirk ja -Spock!

http://www.imdb.com/title/tt0970416/

Kumpi lieneekään se pienempi paha...Perjantai 05.12.2008 00:08

...ulkoministeri, joka tykkää Tukiaisen tisseistä niin paljon, että lähettelee herutustekstareita vai ulkoministeri, joka lainaa ETYJ-kokouksen lehdistötilaisuudessa Matti Nykästä?

Ei pysty päättämään.

TietokantaoptailujaMaanantai 01.12.2008 17:51

Galtsu on ollut viime viikot pahimpina ruuhka-aikoina, sunnuntai- ja maanantai-iltoina, varsin jumissa. Tästä johtuen harrastettiinkin taas tietokantaoptimointia. tuner päivitti tuossa viime viikolla olleen käyttökatkon aikana postgresin uudempaan versioon ja itse tuunailin hieman kuvien ja päiväkirjamerkintöjen luokitteluja yhteisöihin.

Ylläolevassa kuvassa on Galtsun tietokantatunkin kuormituskäppyrä viikon takaa sunnuntaista eiliseen asti. Viikko sitten sunnuntaina Idolsin loputtua saatiin ihan kunnon piikki aikaiseksi ja koko saitti oli ihan kyykyssä. Eilen taas loadit pysyi ihan hyvin handussa optimointien tuloksena. Samaten Galtsu sylki sivuja lähes puolet enemmän ulos eilen verrattuna viikon takaiseen, mutta edelleen oli havaittavissa pientä jumitusta, eli jostain muualta puristaa vaikka tietokanta jaksaakin huomattavasti paremmin nyt. Maanantaina kuormaa vähensi tuo mun tekemä optaus ja keskiviikko-torstai-yönä tehty tietokantapäivitys taas teki selvän pudotuksen siitä eteenpäin.

Yhteisöihin tehtyjä kuvaluokitteluja on tällä hetkellä tietokannassa lähes 3 miljoonaa ja päiväkirjojen luokitteluja reilu puoli miljoonaa. Aiemmin jumitusta aiheuttivat tietokantakyselyt, joilla laskettiin yhteisöihin luokiteltujen kuvien ja päiväkirjamerkintöjen määriä näytettäväksi yhteisösivulla olevissa välilehdissä. Aiemmin tämä laskeminen tehtiin hakemalla tietokannasta kaikki luokittelut ja laskemalla niistä summa ja kaiken lisäksi se suoritettiin jokseenkin joka kerta, kun joku teki uuden luokittelun kyseiseen yhteisöön.

Viime viikkoisen optauksen ansiosta luokittelujen määrät lasketaan nyt hieman yksinkertaisemmin, eli joka kerta, kun joku luokittelee jotain, lisätään aiempaan määrään 1 ja vastaavasti luokittelua poistettaessa vähennetään 1. Tämä kuitenkin aiheuttaa vääristymiä määriin, kun käyttäjät poistavat luokiteltua sisältöä tai poistuvat itse kokonaan. Tästä johtuen suoritetaankin sitten tarvittaessa kerran päivässä tarkistuslaskelma, jotta saadaan määrät kohdilleen. Pienenä megahifistelynä virittelin tuohon vielä sellaisen jekun, ettei noita tarkistuslaskelmia tehdä ruuhka-aikana ollenkaan, vaan odotetaan parempia aikoja!

Eli jos jatkossa nuo yhteisöissä olevat välilehdet hieman jekuttavat määrissä, niin se johtuu juuri tästä. Toisinaan on pakko luopua pikkutarkkuudesta optauksen vuoksi. =)

Joulupukki kävi jo! ^_^Maanantai 01.12.2008 15:57

Unable to locate rieskaLauantai 29.11.2008 19:51

wtf Helsinki
Yksityisyys