IRC-Galleria

Bro

Bro

ei ole enää Galtsun ylläpitäjä, http://irc-galleria.net/feedback auttaa ongelmissa. :)

Ilmoitukset-boksiKeskiviikko 30.09.2009 13:06

Vanhassa Galtsussa on pitkään ollut hieman ongelmallista se, ettei eri asioista ja tapahtumista tiedottamiseen ole ollut oikein mitään yhtenäistä käytäntöä. Yhteisökutsuilla on ollut oma käsittelyboksinsa etusivulla, kun taas monista muista ilmoituksista on lähetetty käyttäjälle ylläpidon kommentti.

Uudessa Galtsussa ongelma on ratkaistu etusivulta löytyvällä Ilmoitukset-boksilla, johon tulee kaikki huomionarvoiset ilmoitukset, kuten ensi alkuun kaveripyynnöt ja yhteisökutsut.

Lisätietoa uudesta kaverilistasta löytyy täältä: Bro

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:
  • Vanhat kaverit pysyvät piilossa eivätkä muutu automaattisesti julkisiksi, jos käyttäjä ei itse päätä lähettää kavereille kaveripyyntöjä.
  • VIP-käyttäjillä säilyy myös edelleen mahdollisuus lisätä kavereita ilman kaveripyyntöjä.

Uusi modieditoriTiistai 29.09.2009 20:54

Yksi Galtsun suosituimpia VIP-ominaisuuksia on mahdollisuus modata omat kuvasivunsa uudelle tyylille. Uudessa Galtsussa modaamisesta on tehty helpompaa uudella modieditorilla, joka avautuu suoraan modattavan sivun päälle. Esikatsele-napin avulla modausta voi koko ajan testata sivuillaan ilman turhaa sivun päivittämistä välissä.

Uudessa modieditorissa on mukana myös useampia modauspohjia eri väreissä. Ylläolevassa kuvassa on pohjaksi otettu harmaasävyinen modauspohja, jota voi joko käyttää sellaisenaan tai muokata sitä mieleisekseen. Myös aiemmin luotujen omien modausten käyttäminen uusien pohjana on mahdollista ja helpottaa modauksien hallintaa. Modauspohjien tekemisen on hoitanut iSampo, joka on kunnostautunut aiemmin loistavien modausten tekemisessä.

Vanhan Galtsun modaukset säilyvät tallessa, mutta niitä joutuu korjailemaan uutta Galtsua varten.

Yhteisön jäsenetMaanantai 28.09.2009 22:49

Isojen yhteisöjen jäsenten selaaminen on aiemmin ollut varsin työlästä puuhaa. Yli 300 jäsenisissä yhteisöissä on jäsenet vain listattu nimimerkin alkukirjaimen mukaan eikä tämä palvele oikein ketään näin suurissa yhteisöissä.

Uudessa Galtsussa tämä ongelma onkin korjattu Korostukset-välilehdellä, jossa näytetään yhteisön jäsenistä kaikki mielenkiintoiset. Korostukset-välilehdelle nostetaan yhteisön jäsenistä valvojat, syntymäpäiväsankarit, uudet ja kirjautuneet jäsenet sekä ne jäsenet, jotka ovat käyttäjän kavereita. Perinteisen nimimerkkilistauksen lisäksi Jäsenet-boksista löytyy myös Kuvat-välilehti, jossa jäseniä voi selata kuvina. Yhteisön ylläpitäjä on vielä erikseen nostettuna vanhaan tapaan yhteisön vasemmassa laidassa.

Uusi vieraslistaMaanantai 28.09.2009 13:27

Vieraslista on uudessa Galtsussa siirretty profiili- ja blogisivulta etusivulle, koska se ei näy muille käyttäjille ja se on yhtä ajankohtaista tietoa kuin kavereiden uudet päivitykset ja ylläpidon tiedotteet. Samalla vieraslistaboksi on kasvanut isommaksi ja tämän myötä boksissa näkyy yhtä aikaa sekä lista vierailijoista että vierailijoiden kuvat. Myös blogin vierailijat näkee samasta boksista käyttämällä boksin oikeassa yläkulmassa olevaa toimintoa.

Vipittömien käyttäjien vieraslista on kasvanut hieman, jatkossa siinä näkyy 12 viimeisintä vierailijaa ja niistä kuuden viimeisimmän kuvat. VIP-käyttäjillä vieraslistassa näkyy 50 vierailijaa kuvineen sekä vierailujen kellonajat.

Vieraslistan saa halutessaan pois päältä kuten ennenkin.

Uusi Last.fm -boksiSunnuntai 27.09.2009 19:03

Profiilisivun vasemman sarakkeen lyhentämiseksi myös uusi Last.fm -boksi siirtyy leveämpään sarakkeeseen. Samalla ennen vaisun näköisen boksin ulkoasua on blingattu mm. albumien kansikuvilla. Halutessaan käyttäjä voi piilottaa Last.fm -boksin profiilisivultaan, vaikka Last.fm -tunnus olisikin syötetty omiin tietoihin.

The BoksiPerjantai 25.09.2009 20:06

Ihkuboksi on ollut kautta aikain yksi suosituimpia Galtsun ominaisuuksia ja samalla se ominaisuus, jota on käytetty mitä moninaisimmilla tavoilla. Kuten vanhimmat käyttäjät varmaan muistavatkin, modausominaisuus sai aikoinaan alkunsa siitä, kun jotkut käyttäjät keksivät, että Ihkuboksiin pystyi kirjoittamaan html-merkkausta ja sen myötä linkkaamaan ulkopuolisia tyylitiedostoja. Myöhemmin Galtsun ylläpito sitten teki tästä ihan virallisen ominaisuuden ja modauksille tehtiin omat työkalunsa.

Ongelmana Ihkuboksin kanssa on ollut kuitenkin se, että se on niin pieni. Vasen palsta on kapea ja sen takia Ihkuboksi venyykin VIP-käyttäjillä todella pitkäksi. Ihkuboksi on ollut myös tekniseltä kannalta ongelmatapaus meille Galtsun kehittäjille, koska VIP-käyttäjillä on ollut aiemmin mahdollisuus syöttää muutamia HTML-tageja sinne. HTML:n parsiminen luotettavasti ilman turvallisuusaukkoja on kuitenkin varsin vaativaa puuhaa, ja Ihkuboksin tekeminen kaikille turvalliseksi on vaatinut varsin runsaasti työtä.

Uudessa Galtsussa Ihkuboksi saa tilalleen kaksi ominaisuutta. Kaikilla käyttäjillä on käytössään profiilitietojen yhteydestä löytyvä Aforismi-kenttä, johon voi kirjoittaa enintään 300 merkkiä pitkän elämänviisautensa pelkkänä tekstinä. Vipittömillä käyttäjillä Aforismi korvaa siis Ihkuboksin, eli lähinnä muutos näkyy siinä, että paikka siirtyy ylemmäs profiilin vasemmassa laidassa.

VIP-käyttäjillä on kuitenkin Aforismin lisäksi käytössään uusi ominaisuus nimeltä Boksi. Boksi löytyy profiilisivun leveämmästä oikeasta sarakkeesta heti kommenttien alta. Leveyssuunnassa Boksille on tilaa siis yli kolme kertaa sen verran kuin aiemmin. HTML-merkkaus ei ole enää käytössä vaan sen tilalla on monipuolisempi BBCode-merkkaus, joka toimii myös blogimerkinnöissä. Samalla Boksiin tulee siis mm. mahdollisuus linkata kuvia suoraan omasta albumista tai vaikka suosikki YouTube-video.

Vanhat Ihkuboksit on oletuksena piilossa, mutta niitä ei ole hukattu mihinkään. Sekä Aforismin että Boksin muokkauksen yhteydestä löytyy työkalu, jolla voi tuoda vanhan Ihkuboksinsa sisällön ja muokata sen uusiin ominaisuuksiin sopivaksi.

Uusi kaverilistaTiistai 22.09.2009 16:46

Galtsussa on perinteisesti käyttäjiä sitonut toisiinsa vain yhteisöt, joihin käyttäjät ovat liittyneet. VIP-käyttäjillä on ollut käytössä kaveriominaisuus, joka on kuitenkin toiminut yksisuuntaisesti kaverilistalle lisättyjen uusien kuvien, videoiden ja blogimerkintöjen seuraamiseen.

Mitään toimivaa tapaa näyttää muille käyttäjille omat kaverinsa ei kuitenkaan ole ollut. Monet käyttäjistä ovatkin alkaneet käyttää muita ominaisuuksia luovasti tämän korvaamiseksi. Ihkubokseista löytyy kaverilistauksia ja huomioita on käytetty kuvien ommaamiseen jo pitkään.

Uusi kaverilista tuo kaikille käyttäjille mahdollisuuden näyttää kaverinsa julkisesti profiilin alta löytyvällä Kaverit-välilehdellä. Myös salaiset kaverisuhteet ovat mahdollisia. Kavereiden uuden sisällön seuraaminen säilyy VIP-ominaisuutena ja VIP-käyttäjillä on myös mahdollisuus seurata kaverin uutta sisältöä tekemättä kaksisuuntaista kaverisuhdetta.

Käyttöliittymältään kaverilista on parantunut roimasti. Ryhmien hallintaa on helpotettu runsaasti, erityisesti niissä tilanteissa missä sama kaveri kuuluu useampaan ryhmään. Lisäksi VIP-käyttäjät voivat määritellä seuraamisasetukset kaverikohtaisesti vanhojen ryhmäkohtaisten asetusten sijasta. Ryhmien käyttäminen ei kuitenkaan ole pakollista, vaan kavereita voi lisäillä ilman ryhmiäkin.

Oman sisällön rajaaminen kavereille on myös edelleen VIP-ominaisuus ja uutuutena siihen on mahdollisuus rajata sisältöä kaikille kavereille tai useammalle kuin yhdelle ryhmälle.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:
  • Vanhat kaverit pysyvät piilossa eivätkä muutu automaattisesti julkisiksi, jos käyttäjä ei itse päätä lähettää kavereille kaveripyyntöjä.
  • VIP-käyttäjillä säilyy myös edelleen mahdollisuus lisätä kavereita ilman kaveripyyntöjä.
  • Kaikkien käyttäjien kuvat, blogit ja kommentit on edelleen näkyvissä kaikille - Facebookin tyylistä automaattisesti kavereille rajattua palvelua ei siis tule.

Uusi kuvanlisäysMaanantai 21.09.2009 12:48

Galtsuun lisätään päivittäin 75 000 uutta kuvaa. Kuten monet ovat varmasti joskus tuskailleet, monen kuvan lisääminen peräkkäin on tällä hetkellä varsin työlästä puuhaa. Uusi kuvanlisäys tuokin helpotusta tähän mahdollistamalla monen kuvan lisäämisen kerralla.

Ladattavat kuvat valitaan vaiheessa 1 peräkkäin tietokoneelta ja Lähetä-napin painamisen jälkeen kuvat ladataan palvelimelle. Vaiheessa 2 kuvat voi vielä katsoa läpi ennen näytteille laittamista ja samalla kuviin voi kirjoittaa kuvatekstit.

Uusi albumiTorstai 17.09.2009 19:25

Blogin ohella albumi on yksi Galtsun vanhimpia ja perustavimpia ominaisuuksia. Samalla yksi toivotuimpia parannuksia Galtsun vanhoihin ominaisuuksiin on mahdollisuus itse päättää kuvien järjestys albumeissa. Uudessa albumissa tämä onkin mahdollista. Klikkaamalla albumin muokkaustoiminnon päälle voi kuvansa järjestellä haluamaansa järjestykseen riippumatta siitä missä järjestyksessä ne on Galtsuun lisätty. Eli halusipa kuvansa sitten lisäysaika-, kuvanottoaika- tai tykkäämisjärjestykseen, se onnistuu!

Uudessa albumissa on myös kuvien kuvatekstit näkyvissä ja niitä voi muokata kaikkia samasta näkymästä ilman, että tarvitsee klikkailla kuvasta toiseen. Näin esimerkiksi lomakuva-albumin kuvatekstien lisääminen käy varsin kivuttomasti.

Albumiin on lisätty myös pari uutta erikoisalbumia. Blogikuvat-albumi listaa kaikki blogiin lisätyt kuvat, joita pystyy hallitsemaan keskitetysti sen kautta. Toinen uusi albumi listaa kaikki käyttäjän näkyvillä olevat kuvat aikajärjestyksessä. Tämä helpottaa esimerkiksi kaverien uusien kuvien seurannassa, kun niitä ei tarvi metsästää eri albumeista.

Uudessa albumissa on myös lisätty albumien enimmäismäärää. VIP-käyttäjillä on käytössään 50 albumia oletusalbumin lisäksi ja vipittömillä käyttäjillä vastaavasti 9 albumia ja oletusalbumi.

VIP-käyttäjät voivat rajata albuminsa jatkossa yhden kaveriryhmän sijasta monelle kaveriryhmälle tai kaikille kavereille. Lisäksi albumit voi rajata myös näkymään pelkästään itselleen. Itselle ja vain sisäänkirjautuneille käyttäjille rajaaminen on käytössä myös vipittömillä käyttäjillä.
Just got myself a brand new iPhone 3GS today and spend a while googling on how to move the contacts from my Nokia 6210 Navigator to the iPhone. I have a lot of extra info on my contacts so moving them using the SIM card would've been the last resort.

I found a lot of talk about using iSync, but it doesn't seem to support my Nokia without some additional plugins which would've costed 12 euros or so. Well, finally I gave up on googling and started to poke around and found a fairly simple way to move the contacts. Here's instructions on how to do it using a Mac OS X computer.

1. Back up the contacts on the Nokia phone to the memory card. Go to Contacts, click Options -> Mark/Unmark -> Mark All. Then click Options -> Create backup -> Phone to memory card.

2. Use BlueTooth or a data cable to copy the backup files to the Mac. The files are located at \Other\Contacts\ on the memory card.

3. Import the contacts to Mac's Address Book. File -> Import -> vCards..., select all *.vcf files and import them.

4. Plug the iPhone to the Mac and check the Info tab from iTunes under the iPhone device. Check Sync Address book contacts and click Apply button.

5. Profit.
Yksityisyys