IRC-Galleria

Bro

Bro

ei ole enää Galtsun ylläpitäjä, http://irc-galleria.net/feedback auttaa ongelmissa. :)

Tilastot VIP-käyttäjien vieraslistaanKeskiviikko 25.11.2009 11:28


VIP-käyttäjillä on nyt vieraslistassaan tilastot, joissa näkyy vierailijoiden sukupuolijakauma, keski-ikä, kolme suosituinta paikkakuntaa sekä jakauma siviilisäädyn mukaan.

Tilastot näkyvät Vieraslista-boksin vasemman laidan nimimerkkilistan alla, kun avaa vieraslistan koko näkymän klikkaamalla Näytä enemmän vierailijoita.

PS. Oottehan huomannut, että blogin vieraslista löytyy samasta boksista kuin kuvien vieraslista. Boksin oikeassa yläkulmassa on napit, joilla näitä kahta voi vaihdella keskenään. :)
Hetkellisesti hukassa ollut graafinen kävijälaskuri on taas käytettävissä VIP-käyttäjillä omasta profiilista löytyvällä Tilastot-välilehdellä. Asetukset-sivulta kävijälaskurin voi myös julkistaa muille kohdasta Näytä kävijälaskuri muille käyttäjille.Kävijälaskurin ensimmäisessä käyrässä näkyy kävijähistoria siltä ajalta kuin mitä käyttäjällä on ollut VIP-ominaisuudet käytössään. Jos välissä on ollut ilman VIPejä, on niillä kohdin suoraa viivaa.

Toisinaan normaali kävijälaskuri on kuitenkin hieman vaikealukuinen, esimerkiksi tuossa mun graafissa nuo Päivän kuvat tekee sellaiset piikit, ettei muusta saakaan mitään selvää. Tällöin apuun astuu alla oleva logaritmisen asteikon kävijälaskuri.

Galtsupäivitykset FacebookiinKeskiviikko 11.11.2009 21:53

Galtsussa tapahtuvat päivitykset kuten uudet kuvat, blogimerkinnät ja oman tilan vaihdot on nyt mahdollista saada näkymään myös Facebookissa.

Facebook-tunnuksen yhdistäminen Galtsuun tapahtuu oikeasta yläkulmasta löytyvän Asetukset-sivun kautta kohdasta Yhdistä käyttäjätunnuksesi muihin palveluihin klikkaamalla Yhdistä uusi palvelu-nappia.

Sivun päälle aukeavasta ikkunasta valitaan Facebook, jonka jälkeen kirjaudutaan Facebookiin sisälle. Jos samalta koneelta on jo aiemmin kirjauduttu Facebookiin, ei erillistä kirjautumista välttämättä näy.

Kun lopuksi päädytään takaisin Galtsun Asetukset-sivulle, pitäisi ruudulla lukea viesti siitä, että yhdistäminen onnistui. Halutessaan yhteyden voi poistaa samasta paikasta.

Yhdistämisen jälkeen etusivulla voi kirjautua sisään Galtsuun myös käyttäen Facebookin (tai muiden tarjolla olevien palveluiden) tunnuksia klikkaamalla sisäänkirjautumisen yhteydessä olevaa toimintoa. Lisäksi Galtsuun lisätystä sisällöstä tulee Facebookiin seuraavanlaisia ilmoituksia esimerkiksi uusista blogimerkinnöistä.

Galtsupäivitykset Windows Live MessengeriinKeskiviikko 11.11.2009 21:36Galtsussa tapahtuvat päivitykset kuten uudet kuvat, blogimerkinnät ja oman tilan vaihdot on nyt mahdollista saada näkymään mesekavereille mesessä eli virallisemmin Windows Live Messengerissä.

Ensin surffataan osoitteeseen http://home.live.com/ ja kirjaudutaan sisään omalla Live-tunnuksella. Tämän jälkeen Liven Home-sivulta klikataan oikeasta laidasta Lisää WWW-toimintoja (Add web activities).

Tämän jälkeen eteen aukeaa sivu, jossa on listattuna erinäisiä palveluita ja sieltä seasta löytyy myös IRC-Galleria, jonka kohdalta klikataan seuraavaksi Lisää (Add).

Tästä klikkaamalla pääset suoraan lisäykseen.

Lisäysikkunaan kirjoitetaan oma Galtsu-nick kohtaan IRC-Galleria käyttäjänimi (IRC-Galleria username) ja klikataan jälleen alalaidasta Lisää (Add).

Voila, homma on valmis ja pikkuhiljaa kavereiden meseen alkaa ilmestyä esimerkiksi seuraavanlaisia ilmoituksia uusista kuvista.

Ilmoitukset-boksiKeskiviikko 30.09.2009 13:06

Vanhassa Galtsussa on pitkään ollut hieman ongelmallista se, ettei eri asioista ja tapahtumista tiedottamiseen ole ollut oikein mitään yhtenäistä käytäntöä. Yhteisökutsuilla on ollut oma käsittelyboksinsa etusivulla, kun taas monista muista ilmoituksista on lähetetty käyttäjälle ylläpidon kommentti.

Uudessa Galtsussa ongelma on ratkaistu etusivulta löytyvällä Ilmoitukset-boksilla, johon tulee kaikki huomionarvoiset ilmoitukset, kuten ensi alkuun kaveripyynnöt ja yhteisökutsut.

Lisätietoa uudesta kaverilistasta löytyy täältä: Bro

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:
  • Vanhat kaverit pysyvät piilossa eivätkä muutu automaattisesti julkisiksi, jos käyttäjä ei itse päätä lähettää kavereille kaveripyyntöjä.
  • VIP-käyttäjillä säilyy myös edelleen mahdollisuus lisätä kavereita ilman kaveripyyntöjä.

Uusi modieditoriTiistai 29.09.2009 20:54

Yksi Galtsun suosituimpia VIP-ominaisuuksia on mahdollisuus modata omat kuvasivunsa uudelle tyylille. Uudessa Galtsussa modaamisesta on tehty helpompaa uudella modieditorilla, joka avautuu suoraan modattavan sivun päälle. Esikatsele-napin avulla modausta voi koko ajan testata sivuillaan ilman turhaa sivun päivittämistä välissä.

Uudessa modieditorissa on mukana myös useampia modauspohjia eri väreissä. Ylläolevassa kuvassa on pohjaksi otettu harmaasävyinen modauspohja, jota voi joko käyttää sellaisenaan tai muokata sitä mieleisekseen. Myös aiemmin luotujen omien modausten käyttäminen uusien pohjana on mahdollista ja helpottaa modauksien hallintaa. Modauspohjien tekemisen on hoitanut iSampo, joka on kunnostautunut aiemmin loistavien modausten tekemisessä.

Vanhan Galtsun modaukset säilyvät tallessa, mutta niitä joutuu korjailemaan uutta Galtsua varten.

Yhteisön jäsenetMaanantai 28.09.2009 22:49

Isojen yhteisöjen jäsenten selaaminen on aiemmin ollut varsin työlästä puuhaa. Yli 300 jäsenisissä yhteisöissä on jäsenet vain listattu nimimerkin alkukirjaimen mukaan eikä tämä palvele oikein ketään näin suurissa yhteisöissä.

Uudessa Galtsussa tämä ongelma onkin korjattu Korostukset-välilehdellä, jossa näytetään yhteisön jäsenistä kaikki mielenkiintoiset. Korostukset-välilehdelle nostetaan yhteisön jäsenistä valvojat, syntymäpäiväsankarit, uudet ja kirjautuneet jäsenet sekä ne jäsenet, jotka ovat käyttäjän kavereita. Perinteisen nimimerkkilistauksen lisäksi Jäsenet-boksista löytyy myös Kuvat-välilehti, jossa jäseniä voi selata kuvina. Yhteisön ylläpitäjä on vielä erikseen nostettuna vanhaan tapaan yhteisön vasemmassa laidassa.

Uusi vieraslistaMaanantai 28.09.2009 13:27

Vieraslista on uudessa Galtsussa siirretty profiili- ja blogisivulta etusivulle, koska se ei näy muille käyttäjille ja se on yhtä ajankohtaista tietoa kuin kavereiden uudet päivitykset ja ylläpidon tiedotteet. Samalla vieraslistaboksi on kasvanut isommaksi ja tämän myötä boksissa näkyy yhtä aikaa sekä lista vierailijoista että vierailijoiden kuvat. Myös blogin vierailijat näkee samasta boksista käyttämällä boksin oikeassa yläkulmassa olevaa toimintoa.

Vipittömien käyttäjien vieraslista on kasvanut hieman, jatkossa siinä näkyy 12 viimeisintä vierailijaa ja niistä kuuden viimeisimmän kuvat. VIP-käyttäjillä vieraslistassa näkyy 50 vierailijaa kuvineen sekä vierailujen kellonajat.

Vieraslistan saa halutessaan pois päältä kuten ennenkin.

Uusi Last.fm -boksiSunnuntai 27.09.2009 19:03

Profiilisivun vasemman sarakkeen lyhentämiseksi myös uusi Last.fm -boksi siirtyy leveämpään sarakkeeseen. Samalla ennen vaisun näköisen boksin ulkoasua on blingattu mm. albumien kansikuvilla. Halutessaan käyttäjä voi piilottaa Last.fm -boksin profiilisivultaan, vaikka Last.fm -tunnus olisikin syötetty omiin tietoihin.

The BoksiPerjantai 25.09.2009 20:06

Ihkuboksi on ollut kautta aikain yksi suosituimpia Galtsun ominaisuuksia ja samalla se ominaisuus, jota on käytetty mitä moninaisimmilla tavoilla. Kuten vanhimmat käyttäjät varmaan muistavatkin, modausominaisuus sai aikoinaan alkunsa siitä, kun jotkut käyttäjät keksivät, että Ihkuboksiin pystyi kirjoittamaan html-merkkausta ja sen myötä linkkaamaan ulkopuolisia tyylitiedostoja. Myöhemmin Galtsun ylläpito sitten teki tästä ihan virallisen ominaisuuden ja modauksille tehtiin omat työkalunsa.

Ongelmana Ihkuboksin kanssa on ollut kuitenkin se, että se on niin pieni. Vasen palsta on kapea ja sen takia Ihkuboksi venyykin VIP-käyttäjillä todella pitkäksi. Ihkuboksi on ollut myös tekniseltä kannalta ongelmatapaus meille Galtsun kehittäjille, koska VIP-käyttäjillä on ollut aiemmin mahdollisuus syöttää muutamia HTML-tageja sinne. HTML:n parsiminen luotettavasti ilman turvallisuusaukkoja on kuitenkin varsin vaativaa puuhaa, ja Ihkuboksin tekeminen kaikille turvalliseksi on vaatinut varsin runsaasti työtä.

Uudessa Galtsussa Ihkuboksi saa tilalleen kaksi ominaisuutta. Kaikilla käyttäjillä on käytössään profiilitietojen yhteydestä löytyvä Aforismi-kenttä, johon voi kirjoittaa enintään 300 merkkiä pitkän elämänviisautensa pelkkänä tekstinä. Vipittömillä käyttäjillä Aforismi korvaa siis Ihkuboksin, eli lähinnä muutos näkyy siinä, että paikka siirtyy ylemmäs profiilin vasemmassa laidassa.

VIP-käyttäjillä on kuitenkin Aforismin lisäksi käytössään uusi ominaisuus nimeltä Boksi. Boksi löytyy profiilisivun leveämmästä oikeasta sarakkeesta heti kommenttien alta. Leveyssuunnassa Boksille on tilaa siis yli kolme kertaa sen verran kuin aiemmin. HTML-merkkaus ei ole enää käytössä vaan sen tilalla on monipuolisempi BBCode-merkkaus, joka toimii myös blogimerkinnöissä. Samalla Boksiin tulee siis mm. mahdollisuus linkata kuvia suoraan omasta albumista tai vaikka suosikki YouTube-video.

Vanhat Ihkuboksit on oletuksena piilossa, mutta niitä ei ole hukattu mihinkään. Sekä Aforismin että Boksin muokkauksen yhteydestä löytyy työkalu, jolla voi tuoda vanhan Ihkuboksinsa sisällön ja muokata sen uusiin ominaisuuksiin sopivaksi.
Yksityisyys