IRC-Galleria

Bro

Bro

ei ole enää Galtsun ylläpitäjä, http://irc-galleria.net/feedback auttaa ongelmissa. :)
Facebookin tietojen jakamisesta on ollut tässä viime aikoina aina sillon tällöin uutisointia. Itse en koskaan ole suuremmin välittänyt henkilötietojeni salailusta ja oonkin jakanut niitä ympäri intterrnetin ihmemaata varsin auliisti.

Ajattelinpa kuitenkin kirjoittaa tuosta yhdestä kummallisuudesta, josta on toisinaan ollut mainintaa tuttujen kanssa jutellessa, mutta joka ei tunnu olevan kuitenkaan kaikkien tiedossa.

Kaikille Facebookin käyttäjille lienee tullut tutuksi nämä vaihtelevan laatuiset applikaatiot eli suomeksi sovellukset, jotka eivät ole Facebookin kehittämiä vaan niitä kehittävät ja ylläpitävät ulkoiset tahot. Nämä applikaatiot juttelevat Facebookin kautta erityisen rajapinnan, Facebookin APIn kautta.

Kun Facebookissa ottaa jonkun applikaation käyttöön, annetaan sille yleensä oikeus lukea jotain perustietoja itsestä, mahdollisesti myös oikeus lisätä News feediin asioita omasta puolesta.

Monet tehnee kuten minä ja klikkailee OK:ta enemmin asioita lukematta, jos kyseessä on applikaatio, jonka haluaakin asentaa. Ja kaikesta päätellen vielä useammat klikkailevat OK:ta kaikkeen vastaan tulevaan, koska eivät tiedä mitään applikaatioista eivätkä haluakaan tietää, vaan haluavat vain käyttää Facebookia.

Tässä vaiheessa, kun hommat jätetään lukematta, tuleekin jännä ilmiö. Sen lisäksi, että asennetuille applikaatioille jaetaan omat tiedot, jaetaan niille myös kavereiden tiedot, mikäli kaverit eivät ole tätä erikseen estäneet.

Eli: kun kaverisi antaa Facebook-applikaatiolle oikeudet tietoihinsa, saa kyseinen applikaatio myös sinun tietosi.

Pistää miettimään, kun News feedissä näkyy jatkuvasti tällaisia "Matti Meikäläinen likes omg, check out what happened when father found her daughter with a webcam" -viestejä, joissa on kyse siis erilaisista spammiapplikaatioista, että mihinkähän ne kaikki kerätyt tiedot mahtaa päätyä.

Näiden omien tietojen jakamista kaverien asentamille applikaatioille ei voi estää mitenkään:
 • Oma nimi
 • Oletuskuva
 • Sukupuoli
 • Verkot
 • Kaikki muut tiedot, jotka on asettanut näkymään kaikille Facebookin käyttäjille, eli näkyvyysasetuksena on Everyone

Nämä omat tiedot jaetaan oletuksena (ainakin mulla on oletuksena valittuina) kaverien asentamille applikaatioille, mutta ne voi estää halutessaan:
 • Syntymäpaikkakunta
 • Asuinpaikkakunta
 • Opiskelu- ja työtiedot
 • Activites and interests -kohtaan syötetyt tiedot
 • Sivut, joita on tykännyt eli likennyt
 • Facebook Placesin kautta lisätyt paikat, joihin on paikantanut itsensä (ei vielä käytössä suomalaisilla Facebook-käyttäjillä)

Ja näin näiden tietojen jakamisen kavereiden asentamille applikaatioille voi estää:
 • Klikkaa oikealta ylhäältä Käyttäjätili (Account) -> Yksityisyysasetukset (Privacy Settings)
 • Klikkaa vasemmalta alhaalta otsikon Sovellukset ja sivustot (Applications and Websites) alta Muokkaa asetuksiasi (Edit your settings)
 • Klikkaa kohdasta Kaverien kautta saatavat tiedot (Info accessible through your friends) nappia Muokkaa asetuksia (Edit settings)

Galtsun säännöissä on lukenut vuosikausia näin: Muista, että lisättyäsi kuvan et välttämättä saa sitä koskaan pois Internetistä, vaikka poistaisit sen IRC-Galleriasta!

Sama koskee kaikkea informaatiota mitä satunnaisille internet-sivustoille syöttää. Paras on aina varautua siihen, että sen jälkeen, kun syötetyt tiedot on lähetetty, niille voi tapahtua ihan mitä tahansa.

Haapmania ja HaapmaniaaTiistai 21.09.2010 00:40

Kuuluisa.fiOlenpa tässä itsekin aika ajoin hajoillut Tuomas Haapmanin sompauksiin muun muassa huomattuani Namu.fi-palveluun kopioidun tietoni Kuuluisa.fi:stä. Nyt, pitkän odotuksen jälkeen, Haapman on avannut Kuuluisa.fi-palvelun uudestaan ja markkinoi sitä viihdeuutisportaalina. Saapa nähdä mitä siitä taas tulee.

HaapmaniaSain tuossa eräänä päivänä Facebookissa kutsun Haapmania-nimiseen ryhmään, joka ensi näkemältä vaikutti siltä, että kyseessä oli samanhenkiset Haapman-fanittajat kuin minäkin ja ryhmästä saisi kätsysti tietoa Tuomaksen viimeisimmistä tempauksista.

Hetken ryhmässä jäsenenä olemisen jälkeen kuitenkin totesin, että nyt menee joillain henkilöillä tuo homma reilusti yli. Ryhmästä alkoi valumaan Facebookin Inboxiin spammia toisensa jälkeen.

Inbox-viestit oli täynnä väkisin väännettyä Haapman-parodiaa, joista oli hauskuus kaukana ja viimeinen naula meikäläisen kärsivällisyyden arkkuun oli yksi viesteistä, joka sisälsi linkin YouTube-videoon, joka oli olevinaan "ennakkotraileri pian ilmestyvästä dokumentista".

Eihän Haapman meikäläisenkään suosikkipersoonia ole, mutta rajansa kaikella, tuosta hommasta on hauskuus kaukana. Pelkkää överiksi vedettyä kiusaamista ja turhaa spammaamista. :[ Feidasin ryhmästä tuossa jonain päivänä ja nyt on ilmeisesti koko ryhmä poistettu Fäsäristä. Parempi niin.
Lupasin tuossa pelkääjälle synttärilahjaksi uuden kypärän moottoripyörällä huristeluun, kun se on istunut kyydissä tommonen Bilteman halpispotta päässä. Käytiin sitten viikonloppuna prätkäliikkeissä sovittelemassa erilaisia kypäriä ja AGV:n S-4 osoittautui passeliksi.Prätkäliikkeissä tuntuu kuitenkin olevan aina tosi suppeat värivalikoimat. Tuusmotorissa tuosta mallista oli tarjolla vain mustaa kultaraidallista kypärää ja BikeWorldeissa valkoista punaraidallista, molemmat aika fuglyja. Hintaa kypärällä oli liikkeissä öbaut 325 euroa. Tinkaamalla siitä saa yleensä sen vakio 15 % pois eli hintaa ois jääny reilu 275 euroa.

Päätinkin katsella netistä, miltä tarjonta näyttää. Googlella löytyy heti ensimmäisenä hakutuloksena www.mc-scatter.com -verkkokauppa, jossa olikin AGV:n S-4 myynnissä 241 eurolla ja mattamusta versio tarjouksessa 160 euroa.

Google tarjoaa kuitenkin maksettuna mainoksena samaan hakuun saksalaista www.fc-moto.de -verkkokauppaa, josta vertaillessa selvisikin, että kannatti olla tarkkana. Tuo liikkeissä S-4:nä myynnissä oleva versio ei nimittäin olekaan S-4 vaan sen uudempi versio S-4 SV, joka taas oli MC Scatterin kaupassakin 281 euroa.

Noh, tilasinkin kypärän sitten tuolta FC-Motosta, joka vaikutti ihan pätevältä paikalta. Verkkokaupan sai englanniksi ja VISA-maksu tapahtui ulkopuolisen tarjoamalla QENTA/QPAY -järjestelmällä. Hintaa kypärällä siellä oli 250 euroa ja sen päälle toimitus Suomeen UPS:lla 8 euroa. Pari kymppiä halvemmalla siis pääsi Saksan kautta. Halutessa tuotteen ois voinut myös maksaa toimituksen yhteydessä UPS:lle 5 euron lisähintaan.

Tein tilauksen sunnuntaina, maanantaina tuli ilmoitus, että tuote on lähetetty ja nyt torstaina tuli paketti perille ja boksista löytyi sitä mitä tilasinkin ja hyvässä kunnossa. Taidan tilata tuolta itsellenikin uuden kypärän, kun sen aika tulee. Suosittelen!

Forecan sadetutka ja -ennuste iPhonelleTorstai 12.08.2010 02:19

Prätkällä kruisaillessa tulee aika tiheään tahtiin ihmeteltyä sadetietoja, myös tien päällä ollessa, ettei sade pääse yllättämään.

Pitkään tuli katseltua Ilmatieteen laitoksen sadetutkaa, mutta se päivittyy toisinaan todella hitaasti eikä siinä ole ennustetta mukana.

Forecan sadetutka ja -ennuste on taas muuten varsin pätevä, mutta sen käyttäminen iPhonella on tosi ikävää. Forecan mobiilisaitin sadetutka taas päivittyy pahimmillaan vain kuuden tunnin välein. Ostin jopa Forecan iPhone appin, mutta senkin sadetutka oli tosi suuri pettymys, koska sitä ei voi selata ajassa ollenkaan.

Noh, vaihtoehtoja varmaan löytyisi lisää, mutta koska oon tykästynyt tuohon Forecan sadetutkaan ja -ennusteeseen, niin päätin väsätä siitä iPhonelle ihan itse sellaisen version, ettei hajota.

http://tahtinen.mobi/rain/ - saa käyttää, kunnes Foreca tulee ja kieltää.

PS. Aikajana liikkuu hiplailemalla karttaa sormella horisontaalisesti.

Keskustele kenen kanssa haluat!Tiistai 27.07.2010 13:42

Nyt on uusiin ihmisiin tutustuminen ja yhteydenpito kavereiden kanssa entistä helpompaa! Galtsun vasemmasta alanurkasta löytyy uusi ominaisuus, jolla voit keskustella kaikkien Galtsun käyttäjien kanssa yksityisesti.

Kaverit ja aiemmat keskustelukumppanit löytyvät listasta jo valmiiksi ja keskusteluikkunan ylälaidasta voit hakea muitakin käyttäjiä. Lisäksi kaikkien profiileista löytyy toiminto, jolla voi aloittaa keskustelun.

Huomaathan, että voit jättää keskusteluviestin myös käyttäjille, jotka eivät ole juuri silloin paikalla. Jättämäsi viestit tallennetaan ja vastaanottaja näkee ne kirjauduttuaan Galtsuun. Viestit eivät siis pääse hukkumaan vaikka kaveri lähtisikin koneelta kesken keskustelun.

Mikäli et halua käyttää tätä ominaisuutta, saat sen pois päältä Asetukset-sivulta. Palautetta ominaisuudesta voi jättää IRC-Galleria -yhteisöön.

Muista äänestää uusia Päivän kuvia!Maanantai 19.07.2010 13:08

Hyvistä Päivän kuvista on ollut kesähelteiden aikana hieman pulaa, joten Päivän kuvat ovat välissä kesälomalla ja niitä tuuraavat eniten viimeisen puolen tunnin aikana sydämiä keränneet kuvat.

Päivän kuvat eivät kuitenkaan ole kokonaan kadonneet, mutta nyt tarvitaan lisää ääniä hyville Päivän kuville! Eli aina, kun eteen sattuu hauska tai hieno kuva, muista äänestää sitä Päivän kuvaksi ja käske kavereiden äänestää myös.

Päivän kuvien metsästämisen voi aloittaa vaikka Ehdota Päivän kuvaksi -yhteisöstä, jonne voi myös luokitella sellaiset omat kuvansa, joiden kokee olevan Päivän kuva -materiaalia.

Loppuun tilastonikkareille viihdettä.
 • Päivän kuvia on tähän päivään mennessä ollut yhteensä 2468.
 • Kaiken kaikkiaan ääniä on jaettu 1,45 miljoonaa 736 000 kuvalle.
 • Eniten Päivän kuvia on ollut käyttäjällä uppuN, yhteensä 16.
 • Kaikkein eniten ääniä kautta historian on kerännyt alla oleva Wolckin 21.12.2007 Päivän kuvaksi valittu kuva.

Uusi ominaisuus: ♥Torstai 20.05.2010 14:03

Uusi ♥ -ominaisuus helpottaa kavereiden ja tuntemattomien lisäämien kuvien, blogimerkintöjen ja tilapäivitysten arvostuksen osoittamista kommentoinnin kaverina.

Klikkaamalla kommenttiboksista tai Flow-näkymästä löytyvää sydänkuvaketta voit antaa kyseiselle sisällölle sydämen ja lisätä nimimerkkisi listaan.Jokaisen profiilin alta löytyy myös uusi välilehti, josta näet kyseisen käyttäjän eniten sydämiä keränneet sisällöt sekä käyttäjän antamat sydämet.

Uusista saamistasi sydämistä tulee ilmoitus kommentti-ilmoitusten viereen sivun vasempaan yläkulmaan.

VIP-käyttäjät näkevät kaikki sydänten antajat, kun taas vipittömät käyttäjät näkevät vain omilta kavereiltaan saamansa sydämet.

Halutessasi voit piilottaa tämän ominaisuuden Asetukset-sivulta.

Palautetta ominaisuudesta voi jättää tuttuun tapaan IRC-Galleria -yhteisöön.

Galtsun vanhimmat kuvatTorstai 06.05.2010 20:00

Kiinnostaako mitkä kuvat on Galtsun vanhimpia? Tekemällä kuvahaun ilman rajaavia parametrejä saa tuloksena näkyvissä olevat kuvat lisäämisjärjestyksessä. :)

Flown parannukset: kommentointi ja rajausPerjantai 19.03.2010 13:08

KommentointiKuvia, videoita ja blogimerkintöjä voi helposti kommentoida suoraan Flowsta. Flow-tapahtumien toiminnoista löytyvä Kommentit-toiminto avaa uusimmat kommentit näkymään suoraan tapahtuman alle ja kommentointi on mahdollista ilman, että tarvii klikkailla pois Flow-näkymästä.RajausVIP-käyttäjillä


VIP-käyttäjät voivat rajata Flown Kaikki-näkymän käyttäjien sukupuolen, iän, paikkakunnan ja siviilisäädyn perusteella.Kaverit-näkymän voi rajata kaveriryhmien perusteella. Voit esimerkiksi luoda Flow-nimisen kaveriryhmän ja lisätä siihen vain ne kaverit, joita haluat seurata Flowssa.Ilman VIP-ominaisuuksia


Vipittömät käyttäjät voivat rajata Flown Kaikki-näkymän näyttämään vain oman ikäisiä ja oman paikkakunnan lähellä asuvia käyttäjiä.

Uudistetulla Kaverit-sivulla voi nyt muokata useita kavereita kerralla entistä helpommin. Kaverisuhteiden ja seuraamisasetusten muokkaus löytyy klikkaamalla alla olevassa kuvassa näkyvää Kaverisuhteet-toimintoa.

Lisäksi VIP-käyttäjät voivat helposti määritellä Ryhmät-toiminnosta usean kaverin kaveriryhmät kerralla.

Yksityisyys