IRC-Galleria

Bro

Bro

ei ole enää Galtsun ylläpitäjä, http://irc-galleria.net/feedback auttaa ongelmissa. :)

OptauspäiväTiistai 21.08.2007 23:17

Galtsu on tässä parina viime viikkona ollu vähän jumissa. Tämä johtuu aika pitkälti siitä, että kesän aikana on tehty paljon lisää koodia ja samalla on tullut lisää käyttäjiä. Nyt kun kesälomat loppuu ja koulut alkaa niin ihmiset alkaa surffailla netissä oikein urakalla, eilen illalla oli esimerkiksi yli 31 000 käyttäjää yhtä aikaa kirjautuneena Galtsuun ja koko ajan vaan ylöspäin mennään.

Viime viikolla tuner optaili kantaa kovasti, koska se alkoi olla melko jojossa ja eilen sitten huomattiin, että kantaoptauksen jälkeen pullonkaulaksi muodostuikin PHP-koodi.

Tänään olikin sitten yleinen optauspäivä. Etsittiin ja korjailtiin huonoa koodia ja ennen kaikkea poisteltiin turhan koodin includauksia sieltä missä niitä kaikkia ei tarvita ja tänä iltana näyttääkin sivut liukuvan jo huomattavasti paremmin. Itse pahoinpitelin lähinnä view.php:ta, joka on ylivoimaisesti ladatuin sivu ja siten myös kriittisin optauksen kannalta. Paremmalta siis näyttää, mutta huomiselle riittää kyllä saman aiheen parissa tekemistä lisää ja pyritään vielä parempaan, jotta Galtsun käyttäminen on myös jatkossakin iltaisin yhtä huoletonta kuin päivällä.

Jos ihmettelitte eilen miksi Galtsu vammas koko päivän niin se johtui siitä, että memcachedin uusi päivitetty versio olikin yllättäen buginen ja fukkas vähän kaikkea. Muutenkin eilinen oli melkoinen failure-päivä ja saatiin hajalle melkein kaikki mahdollinen. Mutta aina roiskuu kun rapataan ja välissä täytyy vähän ottaa damageakin paremman Galtsun aikaansaamiseksi. =)

Galtsudev-blogauksia luvassaMaanantai 13.08.2007 01:35

Sain tuossa viikolla idean Galtsun devausblogin kirjoittamisesta. Kuvittelisin, että erinäisiä enemmän tai vähemmän hc-nörttejä kiinnostaa tietää vähän syvällisemmin Galtsun kehityksestä ja tekniikasta asioita ja osallistua omalta osaltaan siihen kehitykseen. Jutskattuani tuner:in, joka toimii meidän koodinörttien bossina, kanssa tultiin siihen tulokseen, että devausblogin kirjoittaminen voi olla ihan hyvä ja hauska idis, joten kokeillaanpa sitä sitten jatkossa. Eli jos Galtsun tekniset inside-tiedot kiinnostaa niin kantsii vilasta tänne sillon tällön ja antaa ideoita palautteena - käyttäjien mielipiteet kiinnostaa myös meitä sivuston kehittäjiä.

Tässä sunnuntai-illan ratoksi väkersin vähän uusia kuvia Galtsuun ja totesin, että tuki panoraama-kuville on aika heikko tätä nykyä. Milanon reissulla (Bro) käytiin Ollin kanssa piipahtamassa myös Comon kaupungissa Como-järven rannalla ja sieltä nappasin joukon kuvia, joista kasasin sitten panoraamanäkymän järvelle. Valitettavasti 640 pikselisenä kuvana se ei oikein päässyt oikeuksiinsa niin päätin väkertää siitä tuollaisen hienovaraisen modauksen noille Comon kuville: Bro

Tuota modausta värkätessä huomasin, että olisi tarpeen työkalu, jolla voisi asettaa koko kuvakansion kuviin saman modauksen ettei tarvisi jokaista erikseen käydä naputtelemassa. Täytynee vääntää sellainen jossain välissä. Lisäksi nykyinen modaus-asetus on vähän penseä. Itselläni on modaukset pois päältä, kun mua häiritsee se, että värit vaihtuu koko ajan, mutta toisaalta silloin ei nää omiakaan modauksiaan. Ehkäpä omat modaukset pitäs näkyä aina ja sit jonkulainen whitelist niistä modauksista mitkä haluaa nähdä olisi paikallaan. Tai sitten blacklist, joka piilottaa vaan osan modauksista tai rajaus niin, että näkee vain kavereiden modaukset. Hmm, vaihtoehtoja on paljon, mutta niistä pitäisi väkertää jokin käyttökelpoinen ratkaisukin sitten.

Samaan syssyyn toteutin Suicide Koala -kuville tuommoisen funktionaalisen modauksen (Bro), jota oon jo pidempään juoninut mielessäni. Tuo on siis tehty ihan modaamalla eikä silleen käytä mitään automatiikkaa. Ihkuboksissa on vaan noi linkit noihin kuviin ja sit modauksella nostettu ne paikoilleen. Mutta ehkä tuollaiset automaattiset modauselementit olisi paikallaan tulevaisuudessa. Tällä tavalla käyttäjät pääsis sisällönkin puolesta paremmin päättämään mitä heidän kuvasivuillaan näkyy ja kustomoimaan sitä myötä myös käyttöliittymää.

Kehittäviä kesäloma-ajatuksiaKeskiviikko 27.06.2007 03:38

Jos sanasta "kuntoilemaan" ottaa pois kirjaimet nti eli NEITI jää jäljelle "kuolemaan". Sattumaa? - Enpä usko!

Ootteko koskaan ajatellu...Tiistai 12.06.2007 03:21

...et makaronilaatikko on oikeestaan vaan pastamunakasta?

Say whaa?Torstai 07.06.2007 15:26

> Aloitamme tällä viikolla 247avec.fi-kampanjan, jonka arvioitu kestoaika on elokuun loppuun asti.
> Tämän kampanjan tarkoituksena on kuvata ihmisiä eri puolella Suomea ja tehdä ihmisille
> 247avec-profiileja seuranhakua varten. Tähän kampanjaan liittyy kaksi promootiohenkilöä, jotka
> kuvaavat videoita ja jakavat ohessa 247avec-aiheisia esitteitä kaikille seuranhakijoille. Näissä
> esitteissä mainitaan palvelun nettiosoite, palvelun hinta, privaattiviestiohjeet ja lisäksi näissä
> esitteissä on jo palveluun kuvallisen profiilin laittaneiden neljän naisen ja kolmen miehen kuvat
> sekä kaikkien avec-numerot yhteydenottoa varten.
>
> Valitsimme tähän esitteeseen neljäksi naiseksi ja kolmeksi mieheksi mielestämme parhaat. Sinä
> olet yksi heistä. Tämä kampanja ei vaadi Sinulta mitään toimia. Halusimme vain ilmoittaa asiasta
> etukäteen, jotta asia ei tule yllätyksenä.
>
> Toivomme, että tästä kampanjasta on hyötyä myös Sinulle ja löydät oman avecin!

Sen siitä saa ku menee vakoilemaan kilpailevia sivustoja. :--D

Jos joku näkee noi jossain niin ottakaa mulle semmonen esite! Tosin tää maili on lähetetty salee kaikille käyttäjille et ne tuntis olonsa erikoiseksi (special). =D
http://youtube.com/watch?v=uMrZ7lChK-g

Kuulin joskus sävelen
Tuon virren ikiaikaisen
Mut sä et laula laulujasi enää
Soitit soinnun ylimmän
Ja myös sen kaiken herkimmän
Ja kokosit ne muotoon Hallelujan

Hallelujan...

Olin vieras, tahdoit todisteen
Mut lähelles mä päässyt en
Vain puhelin sun kauniin äänes toisti
Myös mut sait uskoon rakkauteen
Kun kuiskasit mun korvaan sen
Sun huuliltasi tulleen Hallelujan

Hallelujan...

Oon ollut täällä aiemmin
Sua ennen olin vain yksin
Ei hiljaisuus enää pahaa tee
Mut rakkaus on kuin usko vaan
Se aina vie pyhään sotaan
Ja kesken jää kuin kuolleen Halleluja

Halleluja...

Sä yksin toivoit olla vain
Et tahdo enää rakkauttain
Et anna myöskään sua satuttaa
Mut aina jäät mun unelmiin
Kun palaan siihen kaupunkiin
Jonka nimeks kuiskaan vain Halleluja

Halleluja...

Oli uskontosi mikä vaan
Niin rakkaus aina opettaa
Vain lyömään takaisin satuttajaa
Et yössä kuule itkuain
Ei virtein lausu kaipuutain
Vaan kesken jääneen, kylmän Hallelujan

Hallelujan...
"Viisausopin lajit on: Kaukoviisaus, jota on minulla hyvin paljon. Se on sitä, että asiat harkitaan etukäteen ja kuvitellaan tapaus sikseenkin elävästi, että kun se kerran tapahtuu, on reitit selvät. Tätä lajia on harvalle suotu. Jolla sitä on, niin pitäkööt hyvänään! Mutta tässä lajissa on kaksi pahaa vikaa; asia jää huvikseen tapahtumatta tai se sattuu eri tavalla. Joka arvaa ottaa nämäkin huoioon, sille on maalimanranta kevyt kiertää...

Sitten on teoreettinen viisaus, jota on sanomalehissä ja vaikka missä. Siinä asia kuvitellaan yksipiippuiseksi haulikoksi, jossa on lukko epäkunnossa ja panos voi tulla ampujan silmille... Teoreettinen viisaus on kaukoviisauven veljenpoika, mutta linssi on vaivasempi...

Käytännön viisaus on sitä, kun vanha kalttopääkettu juosta hipsuttelee rämeellä ja astuu omiin jälkiinsä. Mutta polulla voi olla ketunrauta... Vaan jos on hyvä vainu, niin varmasti pärjää, paitsi jänis, joka menee mielellään lankaan, jos se on etevästi laitettu, vaan ei töherön käsialaa.

Kaikista paras ja imelin viisauven laji on jälkiviisaus, sillä alalla saahaan eniten aikaan. Siinä on tapaus mennyttä aikakautta, mutta se kuvitellaan esiintulevaksi ja sakilla setvitään, miten olisi parasta käyttäytyä. Tässä lajissa on ihminen viisaimmillaan."

...ja kyllähän tuo ensimmäinen kappale kuvvaa hyvinkin tottuuenmukkaisesti sitä mimmonen haaveilija sitä toisinaan tullee oltua.

Ostetaan toimiva puhelinliittymäKeskiviikko 04.04.2007 00:25

Jahas, puhelinoperaattorit osaa taas.

Mulla oli liittymässä aiemmin 100 megan datapakettipalvelu, kun surffailin ja irkkailin työmatkoilla aika paljon. Nyt sitten irtisanoin sen palvelun tän laskutuskauden alkuun, kun en käytä nettiä enää niin paljon. Tänään tulleessa puhelinlaskussa oliki vaan puoli megaa tiedonsiirtoa.

Noh, odotettavissa olikin, että tuosta datapaketista veloitetaan laskutuskauden loppuun, ei siinä mitään. Mutta sen lisäksi puhelinlaskussa oli joku hämärä "Aloitetut yhteysjaksot" reilu 16 euroa. Nyt kävin tuossa netistä tutkimassa liittymääni, niin mulle on kytketty mitään kysymättä ja ilmoittamatta Data Tunti -niminen palvelu, jossa veloitetaan aina yhteydenavauksesta 90 senttiä ja seuraavan tunnin saa käyttää nettiä sillä hinnalla.

Mua on siis laskutettu kahdesta datasiirtopalvelusta yhtä aikaa. Kaiken kukkuraksi irtisanoin tuon Data Tunti -palvelun, kun en ole sitä koskaan tilannutkaan - nyt ei toimi enää liittymässä GPRS. \o/

Taitaa huomenna olla laskutukseen asiaa..

Tuuliviiri rauhaton minun sydämeni on..Sunnuntai 18.02.2007 22:09

Niin kuin ihmiset, jotka mut tuntee, on moneen kertaan huomanneet, mun mieli muuttuu varsiin tiheään tahtiin elämäntilanteen mukaan. Nyt muutankin ylläripyllärinä Helsingin ytimen tuntumaan Hakaniemeen vaikka olen aina ollut keskusta-asumista ja erityisesti Kalliota vastaan. Asun siis pk-seudulla nyt ainakin tämän vuoden loppuun asti, kattoo sen jälkeen taas mitä tapahtuu, aikansa kaikella. =)

Pienenä lisukkeena aiheeseen liittyvät greppaukset irkkilogeista vuosien saatosta:

16.6.2002 <Bro> Toi Hesan keskusta on jotenkin niin epämiellyttävä

21.7.2002 <Bro> Emmä täällä Helsingissä yleensä ku toi keskusta on niin pyllystä

17.8.2003 <Bro> kallio on silleen mun mielestä vielä liian lähellä keskustaa

30.8.2003 <Bro> kallio on melkein yhtä kova paikka ku kontula

31.8.2003 <babyJo> Bro: mikä vika keskustassa?
31.8.2003 <Bro> babyJo: siellä on liikaa helsinkiläisiä

01.09.2003 <Bro> helsingin keskusta on niin hajotus ettei siellä tuu liikaa oleskeltua kuitenkaan

08.09.2003 <Bro> ei mihinkään kallioon =D
08.09.2003 <Bro> Mennään mihin vaan\Kallioon

09.09.2003 <Bro> jos haluun kännisiä äijiä kattoa niin ajan bussilla kallion läpi

10.09.2003 <Bro> kalliota EI tueta

26.10.2003 <Bro> se on jo aika extremeä et kallioon menee

12.11.2003 <Bro> Mä oon liikkunu viime aikoina ihan liikaa Helsingin keskustassa

11.12.2003 <Bro> keskustassa on liikaa ihmisiä

21.03.2004 <Bro> hyi, keskusta

19.07.2004 <Bro> hyrr, en mäkään haluis lähtä ulos jos asuisin niin lähellä keskustaa =E

31.07.2004 <Bro> no se on joku dorka joka haluaa asua keskustassa

22.08.2004 <Bro> Teukka: niin tai tyhmä on se joka helsingin keskustaan edes haluaa =)

16.03.2005 <Bro> Ei Helsingissäkään kaikki niin paskaa oo ku keskusta ja Itä-Helsinki

10.03.2006 <Bro> kalliossa on pelottavaa

11.03.2006 <Bro> parempi ainaki ku kallio

26.03.2006 <Bro> Mitä kauempana Helsingin keskustasta niin sitä parempi

17.05.2006 <Bro> Kallio on pelottava

30.05.2006 <Bro> En vaan oikein hahmota Kalliota vieläkään
30.05.2006 <Bro> oon yrittäny välttää Kalliossa liikkumista =D

28.06.2006 <Bro> Kallio onki pyllystä
28.06.2006 <Bro> joo Hakis voidaan laskea Kallioon

14.07.2006 <Bro> Kallio on perseestä
14.07.2006 <Bro> hakis lasketaan kallioon

30.07.2006 <Bro> Ihan sama mihin kuha ei Kallioon

03.11.2006 <Bro> Kallio onki perseestä

10.10.2006 <Bro> Oiskohan se aika muuttaa ihan ytimeen seuraavaksi

01.12.2006 <Bro> Päätin muuttaa takas Ouluun ens kesänä

15.01.2007 <Bro> Pitäsköhän muuttaa ytimeen
15.01.2007 <Bro> Mäki aattelin muuttaa ytimeen

25.01.2007 <Bro> Mieluiten just tästä ytimen tuntumasta

04.02.2007 <Bro> oiskohan hakaniemessä kamalaa asua

14.02.2007 <Bro> Muutan Hakaniemeen!
14.02.2007 <Bro> Mut en kyl suostu kutsumaan sitä Kallioksi =D

There's a hole in my soul..Lauantai 23.12.2006 06:26

Parasta Oulussa on se, kun pitkän baari-illan jälkeen käydään syömässä ja ajellaan kotio päin. Käyn heittämässä Ollin Tyrnävälle ja ajan yksin kotiin. Matkalla pikkuhiljaa rauhoittuu baarimelskeestä ja alkaa väsyttää ja vaipua omiin ajatuksiinsa. Perillä pistän auton autotalliin ja kävelen autotallin taakse ja odotan, että pihavalo sammuu. Missään ei liiku ketään ja kaikkialla on ihan hiljasta ja pimeetä, tuntuu niinku ois yksin koko maailmassa. Siinä kun kääntää katseen ylöspäin niin näkee kaikki pienetkin tähdet ihan selvästi joka puolelta.

Sillon tietää mihin kuuluu.
Yksityisyys