IRC-Galleria

C2162

C2162

on vannoutunut MacGyver-fani

Paul GeddeTiistai 26.09.2006 03:53

Oletteko kuulleet tarinan Paul Geddestä? Hän oli usein kateellinen mies. Hän kadehti joitain niin paljon, että vietti unettomia öitä kadehtiessaan muiden saavutuksia. Paul vietti aikansa tarkastellen toisten ihmisten unelmien toteuttamista ja intoa, ollen heille aina vain kateellisempi. Eräänä päivänä Paul Gedde kuitenkin ymmärsi, että ainoa keino päästä kateudesta eroon on tehdä niitä asioita joita muut tekivät, ja joita hän kadehti. Paul ryhtyi toteuttamaan unelmiaan, joista ensimmäinen oli kateudesta eroon pääseminen. Saavutettuaan tämän tavoitteen Paul oli vapaa tekemään mitä tahtoi, ja niin hän tekikin. Hän saavutti kaiken, mistä uskalsi unelmoida. Siitä lähtien tällaista "kateudesta itseriittoisuuteen" -tapahtumaketjua on kuvattu "gedetykseksi". Henkilö voi myös "tehdä Geddet" tai lyhyemmin ja kansanomaisemmin "tehdä Gedet".

TyöharjoittelijaMaanantai 25.09.2006 20:07

Yrityksellemme tuli tänään työharjoittelija nimeltään Eero. Hän inspiroi kummasti meitä muitakin, Lauria ja minua tekemään töitä ahkerasti. Tällä hetkellä emme ole enää vastuussa vain itsellemme. Ajoissa oleminen, asioiden valmiiksi tekeminen ja kaikki muutkin asiat saivat kertaheitolla isomman painoarvon.

Itsekin olen ihan työharjoittelija vasta, ja luultavasti tulen sitä aina olemaankin. Siis oppimassa työn parissa. En koe olevani töissä, teen vaan jotain, mikä yleensä luokitellaan töiksi. Yrittämisessä on niin paljon kaikkea, että jos sen ottaisi työntekona, ei siinä luultavasti voisi oikein saavuttaa mitään. Tämä on jotain suurempaa kuin vain työpaikka. Sopii hyvin maailmankuvaani...minun pitää yleensä saavuttaa jotain.

On se vaan jännää yrittää olla jonkun pomona. Ensimmäisen päivänä perusteella se onnistui ihan hyvin. Eikä suurempia tuskan parahduksia tullut harjoittelijan suusta. Vielä.

Piis(k).

Kaikki nuoret ovat loisiaLauantai 23.09.2006 21:55

Tulin kuvausmatkalta, äidiltäni lainatulla autolla. Lähistön ilmaiset parkkipaikat olivat täyttyneet, ja päätin sitten viedä auton vieraspaikalle, koska muitakaan paikkoja ei ollut.

Sain vieraspaikalle pysäköidessäni tuta Omistajamummon vihan. Omistajamummo kysyi, että asutkos sinä tässä talossa, ja vastasin, että kyllä - pienen mutkan kautta kuitenkin. Sitten alkoi tulla vuodatusta "Sinä oot semmonen loinen, joka asuu vaan toisten nurkissa ja pysäköi vieraspaikalle, eikä maksa taloyhtiölle vesimaksua ja jäkätijäk. Tässä talossa on ihan hirveesti semmosia." Selitin, että lähellä ei ollut vapaita paikkoja ja meinasin auton tuoda tähän vain vähäksi aikaa. Omistajamummo vain valitti ja lähti kävelemään kohti taloa (ikään kuin paetakseen), ja minä huusin perään, että "Me kaikki nuorethan ollaan sellaisia paskiaisia". Siihen Omistajamummo sitten, että "Niin olettekin.". Pakkohan siinä oli mennä vielä sanomaan, että "Miksi pitää olettaa kaikista heti pahaa, eikä keskustella asiasta mitenkään rakentavasti? Mielelläni selittäisin sinulle tämän, mutta et taida kuunnella." Omistajamummo meni. Jäi raivoisa olo.

Miksi rakentaa sisällään oletuksia ja niihin perustuvaa vihaa? Asioista voisi edes yrittää puhua ennen kuin ne räjähtävät käsiin.

Pelastus muuallaLauantai 23.09.2006 15:25

Ihmiset etsivät onnea useimmiten muualta kuin itsestään. Se on jossain siellä - huomisessa, toisessa ihmisessä, tulevaisuudessa, menneisyydessä, kaukaisuudessa, tavoittamattomissa tai ylipäänsä jossain, missä ei itse vielä ole. On ehkä toivoa sen saavuttamiseksi, mutta usein se ilmenee vain kateutena sitä kohtaan, mitä saattaisi olla. Kaipuusta olemattomaan syntyy surua, joka syö energiaa onnen syntymiseltä.

Kukin on matkallaan päätynyt johonkin kohtaan. Siitä paikasta, missä nyt sattuu olemaan, voi joko nauttia, tai siirtyä toisaalle, jopa nauttia siirtymisestä. Matka-ajan voi jättää elämättä ja tyytyä turvalliseen valmiiseen kyytiin, mutta silloin ei enää tiedä missä on ja miksi.

Joskus vielä nauran näillekin "viisauksille".

Herääminen inspiraatioonTorstai 21.09.2006 11:18

On mahtavaa herätä sellaiseen tunteeseen, että on pakko (edes yrittää) tehdä taidetta. Tänä aamuna heräsin viimelauantaisen biisinraakileen kertosäkeestä uusi versio mielessäni. Pakkohan siinä oli sitten tarttua kitaraan ja yrittää ottaa tuosta ideasta kiinni. Ei se ihan vielä löytänyt oikeaa muotoaan, mutta haluaisin kuitenkin uskoa, että luovuuden kanavat ovat nyt laajalti auki. Tätä on nimittäin tapahtunut viime viikkoina enemmänkin.

Olen kiitollinen seuraaville artisteille, että he ovat taas julkaisseet elinvoimaista musiikkia:
Sara
Jarkko Martikainen
Maj Karma
Tommi Liimatta

Vaikka vertailu onkin turhaa, niin kyllä Sara on tällä hetkellä merkityksellisin. Ehkä siksi, että sitä olen odottanut muita pidempään. Jake ja kumppanit ovat eliittejä lajeissaan ja tulevat vuoroin olemaan pinnalla. Matkalle käyn - auraalinen hedonismi mielessäni.
Sisälläni on paljon sanattomia rakennelmia, jotka toimivat kuten pitääkin, vaikken olekaan määrittänyt mitä ne ovat tai miksi ne toimivat niin kuin toimivat. Välähdyksiä näiden rakenteiden olemassaolosta saan vastaamalla toisten ihmisten kysymyksiin sanallisesti (joko kirjoittaen tai puhuen). Joskus ihan yllättyy, miten koherenttia settiä siellä kuoren alla onkaan, ja että miten hyvin sisäinen filosofia ohjaa vaikkei se itsekään tiedosta itseään. Se vain on, mutta silti se on oikeassa, tai ainakin pyrkii siihen. On valmis muuttumaan, ja määrittelemättömänä kykenee siihen nopeastikin. Määritelmien ei tulisi antaa ohjata prosessia, vaan prosessin niitä, muuten ne ovat esteitä. Parhaimmillaan määritelmät itsestä ovat tarttumapintoja, jotka ovat vähän aikaa paikoillaan, ja joilta voi ponnistaa, mutta jotka häviävät sen jälkeen (vähän niin kuin joissakin tasohyppelypeleissä).

Kaipa yritän tässä vain sanoa, että suunnan voi tietää, vaikkei tietäisikään miksi sen tietää. Kuin kuorellinen johto, jonka sisältöä ei tiedä. Jos sen kuorta joskus vuolee hieman - nähdäkseen sisällön - ymmärtää, mitä kaikkea siellä kulkee. Näky voi olla yllättävä - siellä voi olla aivan kummia piuhoja, jotka kuitenkin ovat hyödyllisiä ja hyvästä syystä siellä. Tuon johdon kannattaa kuitenkin antaa joskus kehittyä ihan rauhassa, sillä ei liene hyväksi tietääkään kaikkea sen sisältöä. Pääasia, että se toimii.

Ja sitten töihin.

Taidon toistuva uudelleensyntyminenSunnuntai 17.09.2006 15:24

En tietääkseni koskaan ole ollut lahjakas säveltäjä. Olen tehnyt joitakin hyviä kappaleita, mutta se ei ole vielä taitoa. Se voi yhtä hyvin olla tuuria. Musiikin tekijä on kytenyt sisälläni aina, se ei vaan ole ikinä saanut mitään kunnolla valmiiksi ja esitetyksi (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta). Melodioita, riffejä ja näkemystä mielestäni on tarpeeksi, ne eivät kuitenkaan vielä riitä. Taide tarvitsee aikaa ja tilaa ja vapautta. Ilmeisesti tässä hetkessä niitä ei ole tarpeeksi. Kappaleiden tulisi syntyä luonnollisesti, ja niitä syntyy silloin kun on aikaa eikä pakkoa. Tämäkin on lienee itsestäänselvä asia. Sellaisetkin unohtuvat joskus helposti.

Yksinkertaisia asioita on niin paljon ja ne liittyvät niin moniin juttuihin, että niistä tulee yhdessä aikamoinen sotku. Elämä on kuin hyvä biisi - siinä on tarpeeksi yksinkertaisia hyviä elementtejä, jotka toimivat parhaiten yhteydessä muihin elementteihin, mutta jotka kuulostava hyviltä itsenäisinäkin. Ja parempi on säästää hyvät osat eri biiseihin kuin laittaa niitä kaikkia yhteen kasaan, jolloin ne hautautuvat toistensa alle.

Taiteilijan täytyy aina uudelleen synnyttää taitonsa, riippumatta siitä mitä on aikaisemmin saavuttanut. Taide, elämä ja onni - käsitteitä, jotka taitavat olla lähempänä toisiaan kuin luulinkaan.

Voihan Simo-Petteri Broman.

Väsynyt päiväTorstai 14.09.2006 17:39

Menin taas metsään etsimään voimaa. Aamulla oli hyvin vähäinen motivaatio työn tekemiseen, eikä sitä oikein vieläkään ole. Tämä on maanantain jatko-osa.

Työ tuntuu nyt jotenkin liian suorittamiselta ja mekaaniselta. Tällä hetkellä tarve on enemmän henkinen kuin materiaalinen. Jos minulla olisi syntymäpäivä tänään, toivoisin lahjaksi sen verran rahaa, että voisin pitää lomaa.

Kiitos metsä. Kiitos Zen Café. Kiitos itselleni, että otin aikaa. Kiitos ystäväni, olette majakoita ja majavoita.
Tein siis persoonallisuustestin. Kovin usein en näitä tee, koska ei testi voi totuutta kertoa. Tosin sillä on kyky herättää uusia kysymyksiä ja kyseenalaistaa käsityksiä itsestä.

Osa tästä on mielestäni totta, ja osa ei:

"Olet rauhallinen, luova ja huomaavainen henkilö. Saatat usein vaikuttaa ujolta, varautuneelta tai viileältä. Sinulla on harvinainen kyky omistautua syvästi sekä ihmisille että asioille. Ihmistyyppisi ohjaa käyttäytymistään vahvoilla sisäisillä arvoilla, eikä niinkään logiikalla tai järkisyillä. Jos sinut pakotetaan toimimaan faktojen ja logiikan tasolla, sinusta syntyy vaikutelma toiselta planeetalta tulleesta olennosta. Sovellut ammatteihin, joissa voi ihmisten kanssa soveltaa empatiaa ja keskustelua. Kaltaisesi ihmiset ovat usein uskonnollisia, hengellisiä tai filosofisia, ja näkevätkin oman elämänsä matkana tai tehtävänä. Järkeilyyn taipuvaiset ihmiset saattavat pitää sinua mystikkona tai haihattelijana. Ihmistyyppisi elämää leimaa usein puolison, ”sielunkumppanin” etsintä. Etsit kaiken aikaa tasapainoa, koska kaipaat yhtä aikaa rauhaa ja yksityisyyttä, sekä kontaktia toisiin ihmisiin. Tästä syystä sinulla on taipumus vaipua alakuloisuuteen."

http://www.netello.com/persoonallisuus_testi.php

Mielestäni minulla ei ole "taipumusta vaipua alakuloisuuteen". Eilisessä oli kyllä hieman sellaisia sävyjä, mutta ne olivat vain tunteita muiden joukossa, ei alakuloisuutta. Toivo on kuitenkin sisälläni niin vahva, että se tuntuu huonompinakin hetkinä. Olen ehkä alkanut tuntea enemmän kuin ennen, ja silti säilyttänyt tasapainoisuuteni. On tässä tulkinnassa mielestäni muutakin kummallista, mutta olkoon. Korjatkaa, jos siihen on tarvetta. Tällaiset määritelmät itsestä voivat olla pahasta, riippuen miten niihin suhtautuu.

SattumaaTiistai 12.09.2006 11:32

Mikäpä olisi mielenkiintoisempaa kuin miettiä itseään? No, joka tapauksessa tänä aamuna ihmettelin näköistäni kuvaa:
http://www.deviantart.com/deviation/39663625/?qo=2&qh=special%3Anewest

Olen ainakin näyttänyt tuolta joskus aikaisemmin. Se oli kuin olisi katsonut jotain vanhaa valokuvaa itsestään, jota ei ole otettu. Tämä vanha, myöskin käsitelty ja siksi huono vertailukohta vuodelta 2001 toimikoon jonkinnäköisenä peilinä:
http://koti.mbnet.fi/c2162/rutimoraita/img/hahmot/c2.jpg

Minut pitkään tunteneet voivat ehkä paremmin sanoa olenko ihan hakoteillä vai en. Ei tästä tosin tarvitse olla kiinnostunut.