IRC-Galleria

Caffeine

Caffeine

lueskeli vanhoja blogeja. luoja...

mikä eläin olen?Perjantai 01.08.2008 00:18

Avasin interwebistä osoitteen http://www2.hs.fi/extrat/hsfi/omaelama/elaintesti/

tunnustan, repesin heti ku näin ton vastauksen :O

Rotta

Rattus norvegicus
Pituus: 12 - 29 cm, häntä 8,5 - 25 cm
Paino 40 - 500 g
Elinikä: Jopa 4 vuotta

Olet rotta! Nirsoilet kaiken uuden edessä, mutta toisaalta sopeudut halutessasi tilanteeseen kuin tilanteeseen. Käytät röyhkeästi hyväksi muita, etkä ole kovinkaan pidetty tyyppi.

Rotta on sopeutuvainen eläin, jolla on poikkeuksellinen äärilämpötilojen, kosteuden ja melun sietokyky. Rotta pystyy myös käyttämään hyväkseen lähes minkälaista ravintoa vain. Toisaalta rotta on hyvin laatutietoinen ja kykenee erottamaan pienetkin makuerot.

Rotalla on neofobia, eli se on luonnostaan epäluuloinen kaikkea entuudestaan tuntematonta kohtaan, oli sitten kyse ruoasta tai esineistä. Tämän vuoksi rottaa ei olekaan helppo saada syöttiin.

Ihmiset ovat rotalle hyödyn lähde ja elämän edellytys, mutta ihmisten kannalta rotta voi aiheuttaa paljon tuhoa tai levittää tauteja. Tästä syystä rotta on ollutkin vihattu eläin.

Naaras voi paritella välittömästi synnytyksen jälkeen ja useita satoja kertoja lukuisten koiraiden kanssa. Vuodessa syntyy 2 - 7 pesuetta, joissa on 4 - 10 poikasta. Rottayhteisöt jakautuvat parinkymmenen aikuisen rotan suurperheisiin, jotka puolustava reviiriään muilta rotilta ja ulkopuolisilta. Perheen sisällä on vakiintunut arvojärjestys.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.