IRC-Galleria

SuomessaKeskiviikko 06.08.2008 11:53

Ihan hirveetä olla takaisin. Ihana nähä kavereita, mutta tuntuu niinQ kaikki olis ollut vaan unta. Mulla ei ole mitään muuta kuin kone täynnä valokuvia ja päiväkirjamerkintöjä. Mää olen levoton...

Ihana kuitenkin pestä pyykkiä ihan oikealla pesukoneella. Ja kuivata vaatteet sisällätai ulkona. Kun täällä vaatteet kuivaakin joskus. Mitä me silloin Mullalyupissa kuivailtiin yhtiä alkkareita viikon verran. Sisällä oli niin kylmä ja kostea ilma, ettei siellä mikään kuivunut. Autot ajaa myöskin väärää puolta tietä. Pääasiassa kaikki on oikeastaan niinQ ennenkin. Mulla tuli heti sellainen taantunut olo, sellainen rauhottumaan pyrkivä. Reissut on reissattu ja vanha kunnon Suomi kaikessa jäykkyydessään otti musta otteen. Miten se Eino Leino nyt menikään...

"Lapissa kaikki kukkii nopeasti, maa, ruoho, ohra, vaivaiskoivukin. Sen usein tuntenut oon raskahasti, kun katson kansan tämän vaiheisiin. Muualla tulta säihkyy harmaa hapset, vanhoissa hehkuu hengen aurinko. Meil ukkoina jo syntyy sylilapset ja raavas mies on hautaan valmis jo."

Nyt on aika vakavoitua. Mutta musta tuntuu, että mitä vanhemmaksi mää tulen, sen levottomammaksi mää itseni tunnen. Mulla on varmaan viidenkympin villitys. Mutta kyllä se kaamosmasennuksella lähtee.

Lentokoneessa mulla ei ollut muuta lukemista kuin Juoppohullun Päiväkirja. Olen kuulluut siitä pelkkää hyvää. Olen ilmeisesti vähän outo, mun mielestä se oli ihan perseestä. Se oli just semmostä ällöttävää junttiamishuumoria parhaillaa ja mää toivon, ettei sitä koskaan käännetä vieraille kielille. Se antaa tosi huonon kuvan suomalaisista. Ja täytyy myöntää, että jotkut ihmiset ovat juurikin tuollaisia, valitettavasti.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.