IRC-Galleria

Olen kipeäPerjantai 26.09.2008 11:46

Olen nyt ollut täällä kolmatta viikkoa. Olen kipeä. Sain onneksi töistä vapaata kaksi päivää. Ne olisivat antaneet enemmänkin, mutta halusin olla töissä jo lauantaina. En mää vaan pysty makaamaan sängyn pohjalla kovin monta päivää putkeen. Ja kun en kehtaa sairaslomalla lähteä tuosta ovesta ulos vaikka tuntisinkin oloni jo paremmaksi, koska pomo on katsomassa perääni. Siinä mielessä aika huono asua omalla työpaikalla :D Eilen mää vaan lakosin maahan, kun mää yritin lähtä kävelemään. Mun jalat olivat puutuneet enkä huomannut sitä. Muuten olen kyllä sopeutunut tähän tilanteeseen, asumiseen työpaikalla. Voin aina luotta, että vessat ovat puhtaita, koska itse siivoan ne. Voisin kyllä jäädä vaikka pidemmäksikin aikaa töihin tähämn siivoojaksi, jos siitä vaan maksettais enemmän. Mää haluaisin jatkaa tässä sittenkin kun saan muita töitä, koska saan suht halvan asunnon täällä. Lisäksi meillä on tosi hauskaa tuon mun venäläisen työkaverin Katjan kanssa. Iltapäivästä me pestään hostellin lakanapyykkiä. Me ollan tuolla katolla ja yleensä siellä on niin kaunis ilmakin. Me vaan lauletaan venäläisiä lauluja, kuten Kalinka ja Huopikkaat, huopikkaat ja Jalankulkijat juoskoot astukoot lätäköihin… ja Se Ivan on vain poika petroskoista… Mää laulan suomenkielisillä sanoilla ja Katja laulaa venäjäksi. Sitten me pestään salaa myös meidän omat pyykit siinä samalla. Aamupalalla me vietetään aina yliaikaa juoruillen. Tuolla palkalla en pode edes huonoa omaatuntoa. Mää kyllä tykkään olla töissä täällä. Mutta en mää varmaan tätä koko aikaisesti jaksais kovin pitkään. Mutta aijon kyllä kysyä, että voiko tehdä aina muutamia vuoroja, vaikka tavallaan lopettaisinkin. Mää rakastan tätä hostellia ja varsinkin tuota kattoterassia. Mun pitää laitta joitain kuvia sieltä.

Tuon kirjoitin eilen. Olen edelleen kipeä. Tuntuu, että tää vaan pahenee päivä päivältä. Aluksi mulla oli selvästi angiina ja aloitin Suomesta ssamani lääkekuurin ja nyt yskin niinQ olis keuhkoputken tulehdus. Olen maannut nyt sängyssä kolme päivää. Tänään sain sen verra aikaiseksi, että raahauduin tuohon viereiseen lääkäriin. Maksoin $55 ja lääkäri sanoi, ettei aijo määrätä mulle muita antibiootteja sen angiinakuurin lisäksi. Pitää vaan jatkaa lepäämistä ja syödä c-vitamiinia. V***u, sitähän mää olen tehnyt jo kolmatta päivää. Alkaa hieman kyllästyttää nuo mun huoneen seinät. $55!! Lisäksi mulla menee koko ajan työpäiviä hukkaan, kun mää vaan makaan sängyssä. Mutta täähän johtuu nyt selvästikin siitä, etten ole ehtinyt vuoteen kunnolla sairastaan, koska olen matkustellut. Nyt sitten tulee kaikki mahdolliset taudit. Onneksi saan sentään vapaata ihan hyvin, enkä kokonaan menetä työpaikkaa. Säälittää vaan, kun Katja on nyt muutamana päivänä joutunut tekemään kaikki hommat, mitkä me ollaan yleensä tehty yhdessä. Toivottavasti tähän tulee nyt kohta joku järjestys.

Niin Suomessako on taas ammuskeltu koulussa. Se on varma syksyn merkki. Iltasanomissa näytti melkein kaikki kotimaan uutiset käsittelevän kuolemaa. Syksy tulee, siitä ei ole epäilystäkään. Sain onneksi hyviäkin uutisia Suomesta tänään, mutta en halua vielä hehkuttaa niitä ;)

Taas täällä...Keskiviikko 17.09.2008 12:43

Tulin reilu viikko sitten lauantaina takaisin Sydneyyn. Menin heti päikkäreiden jälkeen hakemaan töitä. Olin reipas. Tiistaina alkoi työt. Olen siivoamassa yhdessä hostellissa Kings Crossilla. Maanantaina suoritin baarityöhön tarvittavan rsa:n. Se ei siis ole se salausmenetelmä :D vaan haalituksen vaatimakurssi, jossa opetellaan alkoholin myyntiin liittyvää lakia. Lain mukaan kaikkiin alkoholinmyyntitöihin tarvitaan rsa. Rsa = Responsible Serving of Alcohol. tai jotain... Odotan koko ajan jotain parempaa työtä.

Mutta on täälläkin ihan kivaa olla siivoojana. Aluksi ressasin kauheena, mutta tää on tosi rentoa. Voi mennä iltaisin ulos ja pomo tarjoaa kahvia ja kaikki ei ole niin justiinsa vaikka ne aina joskus yrittääkin hengittää vähän niskaan, mutta tuolla palkalla en aijo ressaa ü Saatan ehkä pyytää lisää palkkaa pian, jos ei ala kuulua muita töitä. Ekat 10 tuntia menee siihen, että mulla on ilmainen asuminen joka viikko. Ihan hyvin on kuitenkin tunteja. Mun pomo taas tykkää musta ü

Tässä hostellissa on nyt paljon suomalaisia.

Menin ekan kerran ulos täällä tälle reissua viime perjantaina. Maltoin siis oottaa siihen, että saan töitä ennen kuin menin ulos. Asuin myös aluksi keskustassa, yhdessä halvassa hostellissa ja muutin perjantaina tänne työpaikan hostelliin. Aluksi vähä hirvitti muuttaa työpaikaööe, mutta ei Ausseissa ressata työajan ulkopuolella.

Viime lauataina tuolla Central Stationin lähellä puistossa oli yhdet ilmaisfestarit, ne oli kyllä tosi siistit. Oli kaunis ilmakin. Siellä soitettiin konemusiikkia. Me vaan bikineissä sielllä jammailtiin ja välillä istuskeltiin nurtsilla. Meillä oli kiva porukka meidän hostellista. Oli aivan tosi kivaa. Siitä tuli vähän mieleen vanhan RMJ:n Mecano, jos joku tietää...

Mulla oli aluksi hirvee koti-ikävä, kun asuin keskustassa enkä tuntenut ketään mun hostellista ja kaikki päivät meni vaan siihen kun haki töitä ja sitten piti rampata täällä Crossilla töissä. Olin vielä vähän kipeänä silloin ekalla viikolla. Missasin yhden työhaastattelunkin, koska en vaan pystynyt menemään sinne. Olin niin kipeä. Mua todella v****aa, koska se olis ollut sellainen paikka, johon todella, todella haluaisin! Toivottavasti saan vielä uuden mahdollisuuden! Toivokaakaikki uskolliset lukijatkin ü Nyt olen taas saanut uusia kavereita ja näen vanhoja kavereita Crossilla, niin nyt voi taas nauttia olosta täällä. Ihanaa asettua vähän aloilleen. Mun huone on ylimmässä kerroksessa ja näen ikkunasta Harbour Bridgen, etten unohda missä päin maailmaa mää olen ü

Se siitä tällä kertaa, palataan asiaan ü

Huomenna taas mennään...Torstai 04.09.2008 00:56

Mua alkoi tänään vähä jänskättää... No päivä kerrallaan. En oikein edes tajunnut, että olen lähdössä taas. Eilen näin H:n ja sitten vasta tajusin, että kohta sitä taas ollaan siellä. Ei se tunnu enää yhtään niin kaukaiselta, Sydney on nyt varmaan tutumpi kuin Helsinki. Ei se tunnu sen kaukaisemmalta.

Ei kyllä yhtään harmita lähtä täältä vesisateesta. Tavallaan syksy on aina uusi alku (koulu näkökulmasta), mutta ei nyt...

Ja ihanaa lentää ekaa kertaa Frankfurtin kautta, olen jo niiiin kyllästynyt aina vain siihen Heathrowiin... Seuraavt terveiset sitten jostain ihan muualta :)

[Ei aihetta]Sunnuntai 17.08.2008 22:31

Nyt on käynyt niin, että määhän ostin lentolipun jo takaisin sinne Ausseihin. Ajattelin, että mää tulen sitä katumaan, jos en vuoden työviisumia käytä loppuun. Mää lähden takas ens kuun alusta. Eikä ole mitään pakotteita siellä päin, ihan vaan ajttelin, että on järkevää ottaa ilo irti koko viisumista. Mua niin ahdisti sen koko lennon aikana, kun ostin vasta täältä Suomesta sen lipun takaisin päin. Ajattelin, etten halua nähdä ketään kavereita ennen kuin mulla on kädessäni lentoliput takaisin. En mää nähnyt itteäni ollenkaan täällä Suomessa seuraavan syksyn aikana. En tiedä koska näen, mutta kyllä mää olen tänne vielä joskus opiskelemaan tulossa. Mun mielestä silloin pitää liikkua kun on levoton olo. Suomessa kaikki on niin jäykkää, asuminen ja työnteko. Mää ehdin sitten valmistumisen jälkeenkin olla töissä. Mulla on nyt muita suunnitelmia työmarkkinoilla ü Mää ehdin opiskella vaikka sitten äitiyslomalla, jos nyt vielä tää levottomuus jatkuu montakin vuotta... Sitä paitsi mua ei yksikään Suomen kaupunki nyt nappaa. Ja Suomessa ei tänä vuonna ollut edes kesää ja mää nyt tarviin kesää... Ei mua ole vaan nyt tarkoitettu jäämään Suomeen. Se koulu vähän huolestuttaa..:/

SuomessaKeskiviikko 06.08.2008 11:53

Ihan hirveetä olla takaisin. Ihana nähä kavereita, mutta tuntuu niinQ kaikki olis ollut vaan unta. Mulla ei ole mitään muuta kuin kone täynnä valokuvia ja päiväkirjamerkintöjä. Mää olen levoton...

Ihana kuitenkin pestä pyykkiä ihan oikealla pesukoneella. Ja kuivata vaatteet sisällätai ulkona. Kun täällä vaatteet kuivaakin joskus. Mitä me silloin Mullalyupissa kuivailtiin yhtiä alkkareita viikon verran. Sisällä oli niin kylmä ja kostea ilma, ettei siellä mikään kuivunut. Autot ajaa myöskin väärää puolta tietä. Pääasiassa kaikki on oikeastaan niinQ ennenkin. Mulla tuli heti sellainen taantunut olo, sellainen rauhottumaan pyrkivä. Reissut on reissattu ja vanha kunnon Suomi kaikessa jäykkyydessään otti musta otteen. Miten se Eino Leino nyt menikään...

"Lapissa kaikki kukkii nopeasti, maa, ruoho, ohra, vaivaiskoivukin. Sen usein tuntenut oon raskahasti, kun katson kansan tämän vaiheisiin. Muualla tulta säihkyy harmaa hapset, vanhoissa hehkuu hengen aurinko. Meil ukkoina jo syntyy sylilapset ja raavas mies on hautaan valmis jo."

Nyt on aika vakavoitua. Mutta musta tuntuu, että mitä vanhemmaksi mää tulen, sen levottomammaksi mää itseni tunnen. Mulla on varmaan viidenkympin villitys. Mutta kyllä se kaamosmasennuksella lähtee.

Lentokoneessa mulla ei ollut muuta lukemista kuin Juoppohullun Päiväkirja. Olen kuulluut siitä pelkkää hyvää. Olen ilmeisesti vähän outo, mun mielestä se oli ihan perseestä. Se oli just semmostä ällöttävää junttiamishuumoria parhaillaa ja mää toivon, ettei sitä koskaan käännetä vieraille kielille. Se antaa tosi huonon kuvan suomalaisista. Ja täytyy myöntää, että jotkut ihmiset ovat juurikin tuollaisia, valitettavasti.

BircherTorstai 31.07.2008 12:03

Tassa on resepti tosi tyypilliselle aussiaamupalalle. Se on tosi monelle, koska taman ohjeen mukaan me tehtiin joka aamu meidan kahvilassa.

Bircher museli

2 litres oats
orange juice
4 scoopfuls yogurth
handful sultanas
handful coconut pieces
handful almonds
cinnamon
4 spoonfuls honey

Put oats into a large enough container. Cover oats with the juice and leave oats to soak overnight. Next morning you can mix all the other stuff together. Serve with berries and brownsugar.

Puuroliini mysli (itsekeksimani)

2 litraa kaurahiutaleita
appelsiinimehua
4 kauhallista yogurttia
kourallinen rusinoita
kourallinen kookoshuitaleita
kourallinen mantelilastuja
kanelia
4 lusikallista hunajaa

Laita kaurahiutaleet tarpeeksi suureen astiaan. Peita hiutaleet mehulla ja jata hiutaleet likoamaan yon yli. Aamulla sekoitat kaikki loput ainekset keskenaan. Tarjotaan marjojen ja sokerin kanssa. (mika se simasokeri nyt taas on...)

Maa olen tanaan ottanut neljan tunnin paivaunet. Taalla aurinko paistaa ja on aivan upea ilma. Joku voisi sanoa, etta on syntia nukkua tallaisena paivana, mutta pakkohan mun on joskus nukkua, viikonloppuna ei taas ehdi. Ja maa olen nahnyt niin miljoona kertaa kaiken taalla Sydneyssa, liika on liikaa. Maa nyt luulen suunninpiirtein tietavani milta se oopperatalo ja se silta nayttaa.

Mulla on muuten ihan tosi kuiva iho kasvoissa. Maa luulen, etta se johtuu tasta kuivasta kylmasta seka sisa- etta ulkotiloissa vallitsevasta ilmasta. Tai siita, etta olen nyt kuukauden verran pessyt kasvoni shampoolla. Mun kasvosaippua pollittiin Pink Housessa ja mulla oli shampoota yli kuukaudeksi, joten paatin saastaa rahaa, ettei tarvitse sitten itkukurkussa lentokentan roskikseen ylipainon pelossa kalliita kemikaaleja heitella. Lentaminen on aina yhta jannittavaa. Maanantaita innolla odotellen.

Ikava...Keskiviikko 30.07.2008 08:21

Mulla tulee niin ikava tanne Sydneyyn ja Chilliblueen, meidan hostelliin. Mun sosiaalinen elama oikeastaan alkoi vasta silloin kun lopetin tyot siella kahvilassa. Huomenna kayn hakemassa viimeisen palkkani. En oikeastaan ehtinyt toissakaydessani tehda muuta kuin olla eka aamun toissa, kotiin, salille ja nukkuun. Nyt olen kuitenkin tutustunut uusiin ihmisiin ja vanhoihin naapureihini. Nyt on keskiviikko ja maa olen viikon paasta menossa luultavasti Oulussa Onnelaan tai johonkin muuhun typeraan paikkaan... Mulla tulee ikava World Baria... Missa maa sitten Suomessa kayn. Jos maa menen johonkin Woldiksen tapaiseen paikkaan Suomessa maa joudun puhumaan autoista.... Backpackereissa on se, etta vaikka ne onkin aina ihan peeaa, niilla on samoja ajatuksia, ne on mun sielunkumppaneita...

Olin muuten eilen Blue Mountainsilla. Se oli ihan hienoa. Tulipa tehtya vaikka en kauhee luonnonpuistoystava olekaan.

Mutta nyt lahden sinne salille :)

Viimeinen viikko AusseissaSunnuntai 27.07.2008 14:52

Sanoin itseni irti silloin maanantaina, vaikka raha ei ollutkaan tullut mun tilille. Se tuli sitten tiistaiaamuna onneksi. Maa olen kato perustanut sen tilin Queens LAndin puolella ja Nyt olen New South Walesissa. Ja seuraavan tilin saan ilmeisesti shekkina. Toivottavasti en jaa nyt kiinni siita, etta en olekaan tyoharjoittelussa. Sanoin siis mun pomolle, etta olen menossa tyoharjoitteluun. Se oli ihan paniikissa aluksi koska se olikin mennyt antamaan potkut sille meidan managerille. Meidan piti sanoa, etta Cyntia on sairaana. Keskiviikkona Cyntia kavaisi vissiin hakemassa viimeisen tilinsa. Maa kysyin, etta onko se kunnossa. Se sanoi: "I have been dismissed". Me oltiin molemmat sen ranskalaisen baristan kanssa, etta mita "dismiss" tarkoittaa. Maa katoin sanakirjasta ja se tarkoittaa karkoitusta, erottamista. Maa en usko, etta se on tehnyt mitaan vaarin, maa luulen, etta koska maa pystyin tekemaan kaikki samat hommat halvemmalla. Mutta musta oli epareilua, etta se vaan niinQ potkaisi Cyntian pois ja maa jouduin tekemaan kaikki sen hommat. Tottakai maa poltin kahdesti leivokset uunissa, kun en ole koskaan sita itse siella tehnyt. Eika Cyntiakaan tiennyt mua opettaa, eihan se tiennyt saavansa potkut. No maa sitten lahdin viikko Cyntian jalkeen. Halvassa tyovoimassa on kato se joustavuus. Ja ei se meidan pomo Kaja sanonut mulle, etta mun pitaa tulevaisuudessa tehda kaikki Cyntian hommat. Se vaan sanoi maanantaina, etta tasta eteenpain maa olen Cyntia. MAA!! Backpacker!! Sitten se Kajan mies Luke, kutsui mua viimeviikolla manageriksi!! Backpacker managerina ja $14:n tuntipalkalla!! Se oli kylla virhe Kajalta, etta se erotti Cyntian. Mutta onneksi toisaalta, Kaja oli niin ilkea Cyntialle. Se aina tarjosi mulle ja Romainille kaikkia ylijaaneita ruokia ja Cyntialle ei koskaan. Cyntia loytaa kylla uuden paremman tyopaikan. Musta olis vaan kiva sanoa sille, etta maa olen pahoillani, etta vein sen tyon. Vaikka Kaja sanoi, etta meidan pitaa jaada vuoden loppuun asti, Cyntia sanoi mulle, etta tottakai maa lopetan tyot sitten kun haluan. Cyntia on varmaan ihan rikki siita erottamisesta...

Viimeinen viikko Sydneyssa alkaa huomenna...

RahaSunnuntai 20.07.2008 16:36

Tama on nyt omistettu mummolle...

Nyt on asiat niin, etta mulla on lentolippu kahden viikon paasta Suomeen. Mulla on tililla AU$24. En voi kayttaa Visa -korttia (pitka juttu). En ole saanut palkkaa. Mun pomo sanoi, etta sen pitaisi olla mun tililla viimeistaan maanantaiaamuna. Viimeksi sain palkan shekkina, koska se mun pomo ei ollut saanut sita rahaa menemaan mun tilille, koska tilinnimi oli ollut vaarin. Jos se nyt menee vaaralle tilille se palkka, siina saattaa menna 2 viikkoa, etta se saadaan oikeaan osoitteeseen se raha. No, sittenhan maa en enaa ole taalla. Toiseksi en ole pystynyt kertomaan toissa, etta olen lahdossa, koska se pomo saattaa perua koko palkan, jos se suuttuu mulle. Olen luvannut jaada sinne vuoden loppuun, koska muutenhan en olisi saanut toita ollenkaan. Meilla ei ole mitaan tyosopimusta ja backpackerinahan mua ei myoskaan ole mikaan ammattiliittokaan suojelemassa. IhanQ Ausseissa muutenkaan olisi ammattiliittoja. Kerroinhanta sille meidan managerille tapahtui. No mun on pakko kertoa sille mun pomolle niin pian kuin mahdollista, etta olen lahdossa, koska pelkaan menettavani sen viimeisenkin palkan. Olen siis kahden tulen valissa. Jos se palkka ei siis puolen yon jalkeen ole mun tililla, niin se tarkoittaa sitten sita, etta mun taytyy parjata 2 viikkoa AU$24. Silla ei osteta ruokaa eika makseta vuokraa. Ja maa oon ulkomailla. Toisaalta en tiia onko se helpompi parjata rahattomana taalla Sydneyssa kuin Suomessa. Taalla voi periaatteessa asua vaikka viikon ilmaiseksi hostellin olohuoneessa, jos on varovainen, ettei tyontekijat nae. Esim taalla asuu yksi poika nyt olkkarissa, koska sen kyyti ylos itarannikkoa peruuntui yhtakkia. Eilen kaikki oli menossa ulos ja olkkari oli niin meluinen, etta maa laitoin sen meidan sankyyn nykkymaan siihen asti, etta me tullaan baarista kotiin. Maa siis jaan mun kaverin kaa yksinnukuttavan sangyn rahan saastamiseksi. Sitten aina joskus taalta saa ilmaista ruokaa: esim ihmiset jattaa, Sydneyn hostelleissa saa myos ilmaisen aamupalan ja ainahan sita voi pollia toisten ruokia yhteisesta keittiosta, mutta se ei ole kauheen kivasti tehty. Sen tekee vain aarimmaisessa hadassa. Ne kylla tuntee mut taalla hostellissa niin voi olla, etta saisin jaada asumaan, jos sanon, etta maksan myohemmin. Se Adam tykkaa musta. Meidan vuokran piti olla $150 ja se antoi se meille $100:lla. Se tykkaa musta, koska hymyilen sille aina ja sanoin yks paiva, etta se nayttaa hyvalta, kun se oli menossa ulos. Mua nyt vahan janskattaa, etta kilahtaako palkka oikealle tilille. Maa en edes jaksa kauheesti ressaa siita. Se on sitten sen ajan murhe, kun tiedan. Se olis aika opettava kokemus olla penniton taalla Sydneyssa.

PaaviKeskiviikko 16.07.2008 09:54

Paavi on nyt tosiaan Sydneyssa ja on tuonut mukanaan muutaman tuhatta katolilaista ympari maailmaa. Taalla on WYD (World Youth Day). Mulla vaan tulee mieleen, etta enta, jos jumalaa ei olekaan olemassa, niin nama ihmiset on taalla ihan turhaa ja paavin virka perustettu ihan turhaa. En kuitenkaan aijo paljastaa omaa kantaani jumalan olemassaolosta. Naa ihmiset kuljettaa lippuja ja laulaa kulkueissa. Tulee mieleen joku MM kyykka. Olen nahnyt jo Ranskan ja Brasiljan lipun. Toissa nakee aika paljon niita kulkueita, kun me ollaan tuossa William Streetilla.

William Streetista puheenollen siita kavelee mun kanssa muutama muukin sydneylainen aamuisin kaupunkiin toihin. Taalla pukeudutaan ihan tosi hienosti toihin ja varsinkin kun melkein kaikki keskustassa tyoskentelevat on toissa jossain officessa. Naisilla on vimpampaalle jakkupuvut ja korkkarit ja miehilla tietenkin puvut. No se on aika huvittava kun tuo puhukansa kiiruhtaa aamuisin toihin, kun niilla on juoksulenkkarit sitten siina sukkahousujen paalla.

Maa muuten olin tulijaisostoksilla ja puhuin siina myyjan kanssa, etta jos ostaisin pikkuveljelleni jotain aussibrandia, etta se vois sitten koulussa kayttaa, esim billabongin hupparin. Se myyja meni vakavaksi ja sanoi, muuten hyva, mutta saakohan se kayttaa sita koulussa. Enhan maa muistanut, etta taalla on kato koulupuvut.