IRC-Galleria

Blogi

- Vanhemmat »

Up yours!Maanantai 01.10.2007 00:11

Mulla oli viime viikolla muutama välikoe. En sitten ollut siihen toiseen lukenut ollenkaan. Tentti oli aamulla klo 11 ja menin CIS:n lukemaan. Täällä on vähän erilaista tuo opiskelu kuin Suomessa. Suomessa saa tuutortuvallakin ihan rauhassa yksin opiskella ja apua saa kun kysyy. Mulla ei ainakaan sen kysymisen kanssa ole ongelmia. No mää sitten erehdyin mainitsemaan yhdelle vanhemmalle opiskelijalle, että mulla on tentti samana päivänä, enkä ole vielä lukenut. No se alkoi kauheena tulostella mulle materiaalia siihen tenttiin ja opettamaan mua. Ei siinä auttanut muu kuin kuunnella kohteliaasti, vaikka tehokkaampaa olis ollut lukea edes kerran se koealue läpi. Olin kuitenkin jo yhden luennon siitä asiasta kuunnellut, eikä mennyt jakeluun. No se tentti meni hyvin, kun se olikin vaan pelkkää perus yliopistomatikkaa.

Mää en tiennuyt, että up yours tarkoittaa jotain. Suomessahan sillä on Matti Nykäsen ansiosta sellainen merkitys, että "sinusta kiinni". En ole mikään tulkki, mutta jotain sinne päin. No me sitten keskusteltiin kerran M:n kanssa, että ollanko menossa johonkin. Mää sanoin, että: "Se on nyt vähä niinQ up yours". Ne paikalliset, jotka sattuivat kuulemaan meidän keskustelun, olivat vähän huolissaan. Ne kato luuli, että me tapellaan. No up yours -sanonnan vaihtoehtoinen ilmaisu voisi olla vaikka "fuck you".

Mää en halua enää takaisin Suomeen....

Mualima pieni paikka on...Sunnuntai 30.09.2007 21:53

Käytiin eilen kylässä mun lukion enkun opettajan luona. Se on nyt opettajana täällä UNCW:ssa. Se on itse aikanaan käynyt koko collegen täällä. Niiden koko perhe on nyt muuttanut tänne. Aika hassua. Se muisti mut, vaikka se ei tainnut opettaa mulle kuin yhden tai pari kurssia. Varmaan siksi kun sain aina enkusta niin huonoja numeroita. Mullahan on aina ollut kauheita antipatioita tätä kieltä kohtaan. Olisin saattanut olla vähän motivoituneempi, jos mulla olis ollut joitan hyviä kavereita, joiden kanssa olisi pärjännyt ainoastaan enkulla, niinQ mulla nyt on ü

TotutteluaSunnuntai 16.09.2007 00:36

Oltiin eilen sellaisessa baarissa, joka oli katetulla kattoterassailla. Huomasin, että eilen oli niin paljon rennompaa käydä baarissa täällä. Aluksi sitä vaan puristi laukkuaan kainalossa ja oli varma, että millä hetkellä hyvänsä joku leikkaa pohjan auki ja pöllii passin ja muuta yhtä vainoharhaista. Ihan turistina. Nyt tuntui jo siltä, että voi ottaa paikan haltuun. Me vaan tanssittiin ja juteltiin ihmisten kanssa. Se oli tosi kiva baari. Yöllä ei ollut edes niin sairaan kuuma ja tuuli kävi mukavasti siellä kattoterassilla.

Mää mieluumminasun vähän pidempään, jos mää menen ulkomaille, koska se ottaa aikansa, kun tutustuu ihmisiin. Toisaalta on siinä huonotkin puolensa, mulla tulee tosi ikävä näitä ihmisiä.. Meillä on sellainen vakkarijengi: minä, M, Cintia Brasiljasta ja Joel Ruottista. Me mennään yhdessä joka paikkaan. Se on meidän oma pikku perhe. Me jaetaan salaisuudet ja tiedetään mitä toisten päässä liikkuu. Se on tosi kivaa. Me ollaan niin samanlaisia... Me luvattiin eilen, että jos me ollaan sinkkuja lähempänä kolmeakymppiä, niin me muutetaan New Yorkiin.

Mää muuten löysin meidän kirjastosta Sex and the Cityn ekan ja kuudennen (viimeisen, jos joku sivistymätön ei tiennyt) tuotantokauden. Me alettiin kattoon sitä porukalla. Se oli hauskaa. Muutkin osasivat joitain sanontoja siitä. Vaikka se on kyllä helpompi muistaa omalla äidinkielellä. Kyllä määkin muistan kokonaisia kohtauksia Vuoroin Vieraista: "Elina, Elina, varo miehiä joilla on huono äitisuhde. Mies syyttää sua kaikesta, mistä sen pitäis syyttää äitiään, mutta varo myös miehiä, joilla on hyvä äiti suhde. Niille äiti on numero yksi ja sä olet ikuinen kakkonen. Jos mä johonkin uskon niin se on länsimainen lääketiede. Kun päätä särkee, pitää ottaa burana..." ... "...Varo myös miehiä, joilla ei ole äitiä ollenkaan, susta nimittäin tulee sellainen ennen kuin huomaatkaan. Sellisia miehiä, joiden äitisuhde on normaali ei tarvi varoa.. niitä ei nimittäin ole... jatkuu huomenna". En mää nyt koko kohtausta ala tähän kirjottaa!

KotibileitäMaanantai 10.09.2007 08:45

Oltiin tänä viikonloppuna muutamissa bileissä.. Yksissä bileissä oli muovinen joulupukki pihalla. Ne oli joulubileet. Mää väittelin yhden tyypin kanssa joulupukin asuinpaikasta. Mää en oikeasti voinut todistaa, että joulupukki asuu Korvatuntunturilla. Mää oon nähnyt yhden jenkkileffan, jossa joulupukki asuu korvatunturilla.

Mun kämppis Alyssa osti eilen telkkarin. Tai oikeastaan Aly osti sen yöllä, ne lähti kahden aikaan yöllä shoppaileen. Kaupat menee kiinni kahdelta. Katselen nyt uudesta telkkarista Joseph Bidenin vaalikampanjaohjelmaa. Ens vuonna on presidentinvaalit. Siellä alkais joulukuussa kais semmonen sarja kuin Cashmere Mafia. Se kertoo neljästä newyorkilaisesta naisesta. Se on vissiin aika samanlainen kuin Sinkkuelämä.

Siellä viimeisissä bileissä oli sellainen valkoinen pitkäkarvainen kissa. Sellaisen määkin voisin ottaa. Mää saattaisin nakata sen olalle, kun lähden juhliin.

Olen muuten unohtanut kertoa, että tää on Bible Belttiä, eli raamattu vyöhykettä. täällä ihmiset ovat avoimempia uskostaan. Muuten en ole kyllä huomannut asuvani Bible Beltillä. Täällä on paljon eri uskontoja.

Myrtle BeachTiistai 04.09.2007 01:15

Tultiin eilen Myrtle Beachilta. Se on sellainen turistibiitsi South Carolinassa. Me nukuttiin teltassa yhdellä leirintäalueella. Oli tosi kiva reissu, oltiin ihan vaan vaihtariporukalla ja tutustuttiin toisiimme. Meitä oli 13: Minä ja M Suomesta, Ludvig ja Joel Ruotsista, Markus Saksasta, Omar ja Beliin Turkista, Cintia ja Rodrigo Brasiljasta, Marriet, Cesar ja Felipe Chilestä ja Camilo Kolumbiasta. Jouduttiin vuokraamaan paku. Se oli tosi kiva, että kaikki mahtui samaan autoon. Menomatkalla meidän jokaisen piti laulaa oman maansa joku perinteinen laulu: Me laulettiin "Sinisiä punasia ruusunkukkia".

Me vaan shoppailtiin se ensimmäinen päivä. Toisena päivänä mentiin vähänksi aikaa biitsille. Ne aallot oli tosi hurjia. Ne kuljetti kauheen kauas. Ei siellä jaksanut kauan hypellä.

Pääpaino olikin taas shoppailussa :D Käytiin ekana päivänä mallissa, jossa oli Puman liike, löysin sieltä sievän Puma laukun. Seuraavana päivänä mentiin toiseen malliin, jossa oli taas Niken liike.

Mää olisin kauheena halunnut viettää aikaa kaikissa beachwear shopeissa, joita oli sadoittain Myrtle Beachillä. Siellä olis ollut kaikkea ihanaa turistikrääsää. Haluaisin kauheena ostaa sellaiset USA lippu bikinit :D Sitten jotku Myrtle Beach -sortsit olis kans ollut kivat. Mutta kukaan muu ei halunnut mennä niihin liikkeisiin :(

Usein kysyttyjä...Tiistai 28.08.2007 08:44

Missä mää oon?

No mää oon Pohojois-Karoliinan osavaltiossa sellaisessa pikkukaupungissa kuin Wilmington. Yliopiston nimi on University of North Carolina, Wilmington. Toinen NC:n yliopisto on Greensborossa. Täällä Wilmingtonissa on sellainen välimeri-ilmasto. Täällä lähellä on myös paljon hienoja biitsejä, joissa voi esim. surffata. Tällä on varmaan joka päivä vähintään se 25 celsiusastetta.. yölläkin... Ei tarvi kulettaa pitkähihaista mukana :D

Missä mää täällä asun?

Mää asun sellaisessa asuntolassa. Täällä asuu enimmäkseen meitä vaihtareita ja fukseja eli ensimmäisen vuoden opiskelijoita. Mun kämppis/huonekaveri on 18-vuotias yhdysvaltalainen tyttö. Se on tosi kiva ja aikuisen oloinen. Nää fuksit on kaikki sen 18v ja me vaihtarit ollaan täällä vähän vanhempia.

Meillä on täällä yhteinen keittiö ja tv-huone. Täällä asuntolassa on kaks kerrosta ja molemmissa kerroksissa on oma kylppäri. Täällä on ihan sairaan kylmä! Mulla on aina villasukat ja pitkät housut jalassa ja päällä vähintään pitkähihainen. Onneksi otin kuitenkin sen villapaidan mukaan! Täällä on ehkä semmoset 17 celsiusastetta. Nää paikalliset kulkee täällä sortseissa. Me mennään aina joskus ulos lämmittelemään. Kun ulkoa tulee sisälle, niin meinaa vilustua, kun ulkona on saattanut hikoilla ja sisällä on niin kylmä.

Millaista täällä on?

Ihanaa, just fabulous!

Paikallisesta kulttuurista sen verran, että täällä siis noilla fukseilla on ollut jo kaks vuotta ajokortti, sen saa täällä 16-vuotiaana. Ja se on huomattavasti halvempi kuin Suomessa. Täällä julkinen liikenne on niin paljon vähäisempää. 21-vuotias on täällä täysikäinen. Alaikäiset saa käydä joissain baareissa, mutta eivät saa ostaa alkoholia.

Sitten täällä on yx ihan loistava juttu! Tytöt pääsevät monesti ilmaiseksi baariin, mutta poikien pitää maksaa jotain $5. Joka tapauksessa tyttöjen sisäänpääsy on halvempi. Sitten kun me tilattiin baarissa oluet, ne eivät maksaneet tytöille mitään. Ja Suomessa me maksetaan baarissa vedestäkin! Ja baarissa on sellaisia alueita, joihin pääsee vaan vipit ja tytöt :) Musta sellainen saisi olla Suomessakin :D

Shopping mall..Sunnuntai 26.08.2007 07:22

Oltiin tänään shoppailemassa yhdessä mallissa.. Se oli niinQ niin pettymys. Siellä ei ollut mitään ja jos satuttiin löytämään jotain kivaa, niin se oli vähintään $50. I miss New York... :(

Täällä lapsilla on kuuminta hottia sellaiset tennarit, joissa on kantapäissä rullat. Joskus vanhemmat vaan vetävät lapsiaan perässä kaupungilla kun nämä seisovat kantapäillään..

Mää löysin meidän kampuskirjastosta klassikkoleffan, jota en ole ainakaan Suomesta bongannut. Se oli The Way We Were. Se on se leffa, josta Carrie, Miranda ja Charlotte puhuivat toisen tuotantokauden lopussa, kun Mr. Big oli menossa kihloihin Natashan kanssa. Kihlajaisten jälkeen Carrie -the Katie girl- pyhkäisee Mr. Bigin hiuksia ja sanoo: "Your girl is lovely, Hubbel". Big vastaa: "I don't get it" johon Carrie sanoo taas: "And you never did"... Jos mää löydän sen leffan täältä myynnistä, mää ostan sen...

Koulu alkoi...Perjantai 24.08.2007 03:27

Eilen oli ensimmäinen koulupäivä. Sain eilen myös internetin omaan koneeseen. Yx ärsyttävä juttu..: Kampuksen kirjastossa on pitkät hyllyrivit täynnä leffoja ja Simpsonien tuontantokausia, sen sijaan kurssikirjat ovat noin 20vuotta vanhoja ja jokaista löytyy ainoastaan yhdet kappaleet... Opiskelijoiden on pakko ostaa kurssikirjat itselleen, koska kursseilla käytetään tietenkin vain viimeisimpää painosta... Yksi kirja maksaa keskimäärin $100... Jos aijon julkaista joskus oppikirjan, teen sen täällä! Ja onhan se kiva, ettei kirjastossa ole mitään tylsiä kurssikirjoja, eihän sieltä silloin tulisi lainattua mitään ;)

Koska itse olen melkein kaikilla tietojenkäsittelytiedekursseilla ainut tyttö ja ulkomaalainen, opettajat ovat luvanneet lainata omia vanhempia painoksiaan kurssikirjoista.. Daa-a mun on pakko säästää tilaa niille kaikille kivoille vaatteille, joita aijon ostaa... En tod ole tuomassa täältä mitään turhia kurssikirjoja ;D

Yksi chileläinen tyyppi matki tänään meidän puhetta, kun puhuttiin M:n kanssa suomea. Me kuulostetaan varmaan tosi typeriltä muiden mielestä...

Rakas Paivakirja <3Keskiviikko 22.08.2007 04:42

Okei, paasin vihdoin koneelle... Tama paivakirja on nyt omistettu kaikille niille kavereille, jotka haluavat tietaa mita mulle kuuluu, seka galleriakyylille :D En jaksa kirjoittaa jokaiselle kaverille erillista mailia arkisista asioista...

Tanaan meilla oli taalla sellainen Beach Blash. Mentiin rannalle ja siella oli aivan hulluna porukkaa. Se ranta oli aivan ihana, me pompittiin ittemme kokoisissa aalloissa ja rusketuttiin :) Maa en ole ikina ollut nain ruskea, mutta illemmalla yx kai equadorilainen tyyppi kysyi multa, missa mun rusketus on...

New Yorkista sen verran, etta se oli just niin ihana kuin olin odottanutkin. Musta oli ihana hukkua niiden pilvenpiirtajien ja ihmismassojen keskelle, siina kaupungissa olis niin mageeta asua. Okei, se vois ehka tulla kalliiksi. Meilla meni pari sataa dollaria heti ekana paivana. Kun tultiin New Yorkiin, mulla oli kax kassia, kun lahdettiin, niita oli nelja.. Mutta olen jo ehtinyt kayttaa melkein kaikkia uusia vaatteita pyhittaa mun herateostokset :)
- Vanhemmat »